ΜΠΑΣΚΕΤ

Μουράτος: "Με βοηθάει το Ψυχικό"

Μουράτος: "Με βοηθάει το Ψυχικό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Μουράτος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την απόφασή του να αγωνιστεί στο Ψυχικό, δήλωσε δικαιωμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων, ενώ αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό χαρακτήρα της Α2.

Η απόφαση του Βασίλη Μουράτου να αγωνιστεί στην Α2 με τα χρώματα του Ψυχικού τον βοήθησε σημαντικά να εξελιχθεί και να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αυτό υποστήριξε ο ίδιος μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη φετινή χρονιά, δηλώνοντας δικαιωμένος για την παρουσία του στην ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους στόχους που έχει με την Εθνική Νέων Ανδρών το καλοκαίρι στην Κρήτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

- Πιστεύατε στην αρχή της χρονιάς πως θα διεκδικούσατε σε αυτό το σημείο της σεζόν την είσοδο στην πεντάδα;

" Πρώτος μας στόχος ήταν να αποφύγουμε τα play out το συντομότερο δυνατόν. Από εκεί και πέρα η ομάδα δεν έχει ταβάνι, τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε και αυτό κάνουμε. Έχουμε εξαιρετικό κλίμα στο Ψυχικό, είμαστε μια παρέα και αυτό βοηθά αγωνιστικά".

- Έχετε μπροστά σας ένα παιχνίδι με τον Αίολο Αστακού εκτός έδρας, που αν το πάρετε μπορείτε πλέον να μιλάτε για play offs…

" Περιμένουμε πώς και πώς αυτό το ματς. Προετοιμαζόμαστε σκληρά όλη την εβδομάδα και ξέρουμε πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε".

- Βλέπουμε κι εσύ να έχεις σημαντικό ρόλο στην ομάδα σου παίζοντας για πρώτη φορά τόσο πολύ σε αυτό το επίπεδο. Πώς είναι η εμπειρία της Α2;

" Είναι κάτι που πραγματικά το απολαμβάνω. Με έχει βοηθήσει απίστευτα η παρουσία μου σε αυτό το πρωτάθλημα. Κάθε αγωνιστική είναι ντέρμπι, υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες, παίζουμε απέναντι σε τεράστιου βεληνεκούς παίκτες όπως για παράδειγμα ο Πελεκάνος και ο Γκαγκαλούδης, αλλά και σε ιστορικά γήπεδα. Είναι ένα σχολείο για μένα".

- Φέτος διαπιστώνουμε πως επιχειρείς περισσότερα τρίποντα. Προφανώς είναι ένας τομέας στον οποίο έχεις δουλέψει…

" Ναι, έχω περάσει άπειρες ώρες στο γήπεδο, πρωί-απόγευμα και προσπαθώ να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος σε αυτό το κομμάτι, αλλά και σε αρκετά ακόμη. Σίγουρα η εμπιστοσύνη της ομάδας βοηθά πολύ και στο ψυχολογικό κομμάτι".

- Πέρα από τις αγωνιστικές σου υποχρεώσεις έχεις και τις σπουδές σου, καθώς είσαι φοιτητής στην Ιατρική Αθηνών. Πώς τα συνδυάζεις αυτά;

" Προσπαθώ να παρακολουθώ όσα περισσότερα μαθήματα και εργαστήρια γίνεται, αλλά δυστυχώς δεν είναι εφικτό να είμαι παρών καθημερινά λόγω των υποχρεώσεων με την ομάδα. Πάντως είναι κάτι που πραγματικά μου αρέσει και κρατά το μυαλό μου σε εγρήγορση, αλλά μου δίνει και τη δυνατότητα να ξεφεύγω από την καθημερινότητα των προπονήσεων και των αγώνων".

- Για ένα ακόμη καλοκαίρι αμέσως μετά τη λήξη της σεζόν δεν θα πας διακοπές, αλλά θα είσαι στην Εθνική Νέων Ανδρών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κρήτη.

" Έχω συνηθίσει και δεν με ενοχλεί καθόλου. Ίσα-ίσα, παρακαλάω κάθε χρόνο να είμαι στην Εθνική και θα μου προκαλούσε εντύπωση αν μετά τη σεζόν πήγαινα αμέσως διακοπές κι όχι σε προετοιμασία. Είναι μεγάλη τιμή να είσαι μέλος των εθνικών ομάδων, μακάρι να κληθώ και φέτος για να είμαι εκεί".

- Εσύ και τα υπόλοιπα παιδιά θα παίξετε για άλλη μια φορά μπροστά σε ελληνικό κοινό. Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό;

" Είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ένα έξτρα κίνητρο για όλους μας. Πλέον, δε, έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε την πίεση που μπορεί να νιώθαμε τις πρώτες φορές που παίζαμε στην Ελλάδα και η παρουσία του κόσμου μόνο καλό θα μας κάνει. Αισιοδοξούμε για κάτι καλό, ώστε να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους".

- Υποθέτω πως ανυπομονείς για να συναντηθείς ξανά με την παρέα των καλοκαιριών, αν και κάποια παιδιά πλέον δεν θα είναι μαζί σας επειδή έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο…

" Σίγουρα ανυπομονώ, αλλά με αυτά τα παιδιά δεν βρισκόμαστε μαζί μόνο κάθε καλοκαίρι. Κάνουμε παρέα και σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, βρισκόμαστε σχεδόν κάθε εβδομάδα ή όποτε μας το επιτρέπουν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις".

- Ανήκεις στον Ολυμπιακό και σίγουρα παρακολουθείς την πορεία του. Πώς τη βλέπεις μέχρι τώρα;

" Ο Ολυμπιακός έχει επιδείξει απίστευτη σταθερότητα και τα έχει καταφέρει εξαιρετικά στην πιο απαιτητική και δύσκολη EuroLeague όλων των εποχών, αλλά και στο πρωτάθλημα. Παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια της ομάδας, όποτε μπορώ πηγαίνω και στο γήπεδο. Εύχομαι και πιστεύω η ομάδα να πετύχει τους στόχους της τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ