ΜΠΑΣΚΕΤ

Μία νίκη από το ρεκόρ το Περιστέρι

Μία νίκη από το ρεκόρ το Περιστέρι

Το Περιστέρι χρειάζεται άλλη μία νίκη (επί του Αμαρουσίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά) για να ισοφαρίσει το ρεκόρ καλύτερου ξεκινήματος στην 32χρονη ιστορία της Α2.

Δύο “στροφές” απέμειναν για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στην Α2 και τα περισσότερα φώτα σήμερα θα στραφούν στο μοναδικό... άδειο γήπεδο της 14ης αγωνιστικής. Στο κλειστό του Αγίου Θωμά συγκεκριμένα, εκεί όπου το Μαρούσι θα υποδεχτεί (κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας) το Περιστέρι, σε ένα ντέρμπι που μοιάζει βγαλμένο από το πρόσφατο παρελθόν τηςStoiximan.gr Basket League.

Ο λόγος πάντως που το συγκεκριμένο ματς ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της ημέρας δεν είναι η ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά ένα ρεκόρ που μπορεί να ισοφαρίσει -σε περίπτωση νίκης- ο σύλλογος των δυτικών προαστίων. Το Περιστέρι, με το 13-0 που έχει έπειτα από 13 αγώνες, κατέχει ήδη μαζί με τον Φάρο Κερατσινίου της σεζόν 2015-16 τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην κατηγορία. Με άλλη μία νίκη μπορεί να ισοφαρίσει και το 14-0 που έκανε την προηγούμενη χρονιά ο Πανιώνιος, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην 32χρονη ιστορία της Α2.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής, οι ομάδες που ακολουθούν το Περιστέρι έχουν θεωρητικά εύκολο έργο, καθώς ο μεν Ηρακλής υποδέχεται την ουραγό ΑΕΛ, ο δε Χολαργός τον 13ο Αρκαδικό. Τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν, λοιπόν, είναι η κόντρα στου 6ου Αμύντα με την 8η Καστοριά και η επικίνδυνη έξοδος του Απόλλωνα Πάτρας στο Ψυχικό, το οποίο έχει ρεκόρ 5-1 και τρεις σερί νίκες εντός έδρας.

Το πρόγραμματης 14ης αγωνιστικής:

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-ΑΕΛ (Ευφραιμίδης-Ντούρας-Μπακάλης)

Αγ. Θωμά (κ.θ.) 17.00 Μαρούσι-Περιστέρι (Καραβίτης-Παπαφωτίου-Σπυρόπουλος)

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Αρκαδικός (Παγώνης-Κοτσίμπος-Καρπάνος)

Δαΐς 17.00 Δούκας-Ερμής Αγιάς (Παντελίδης-Χαλαμπαλάκης-Κυριακόπουλος)

Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Καρδίτσα (Παφίλης-Σιμητόπουλος-Παπαδόπουλος Θ.)

Π. Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Παπάγος (Τσαρούχα-Θεονάς-Κάρδαρης)

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Απόλλωνας Πάτρας (Δεσλής-Κατραχούρας-Ζαχαρής)

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Καστοριά (Τζαφλέρης-Καλογερόπουλος-Λιότσος)

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Σήμερα ανοίγει και το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στην Γ' Εθνική με έναν αγώνα για τον 2ο όμιλο στο Χαλκιοπούλεια της Λαμίας, εκεί όπου ο Εσπερος θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ.

Σάββατο 20 Ιανουαρίου

Χαλκιοπούλειο 19.30 Έσπερος Λαμίας-ΟΦΗ (Παργιανόπουλος-Δολγύρας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ