ΜΠΑΣΚΕΤ

Λάτοβιτς ο πρώτος

Λάτοβιτς ο πρώτος
INTIME SPORTS

Ο Εθνικός για πρώτη φορά στην ιστορία του θα έχει στο ρόστερ έναν μη Έλληνα παίκτη κι αυτός θα είναι ο Νταμίρ Λάτοβιτς, ο οποίος συμφώνησε να ενισχύσει την ομάδα του Πειραιά

Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τον Νταμίρ Λάτοβιτς, καθώς στο παιχνίδι κόντρα στον Ηλυσιακό λίγο πριν τα Χριστούγεννα έπαθε χιαστό με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Αυτό, όμως δεν ήταν ικανό για να τον κάνει να σταματήσει αλλά αντιθέτως τον πείσμωσε να γυρίσει πιο δυνατός κι ο Εθνικός του έδωσε την ευκαιρία που έψαχνε.

Ο Εθνικός πραγματοποίησε σήμερα (29/9) την πρώτη μη Έλληνα παίκτη μεταγραφή της ιστορίας του κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Νταμίρ Λάτοβιτς, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να λογιστεί κι ως.... Έλληνας. Ο 35χρονος φόργουορντ που έχει αγωνιστεί σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κολοσσό, Παγκράτι και Ψυχικό γνωρίζει καλά το πρωτάθλημα της Α2 και αναμένεται να δώσει πολλές λύσεις στον κόουτς Βλάχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας του Πειραιά αναφέρει

" Η ομάδα Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ ανακοινώνει την απόκτηση του πολύπειρου Σέρβου Νταμίρ Λάτοβιτς.

Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ με ύψος 2.04 έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στη χώρα μας με μεγάλη επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα έχει φορέσει τη φανέλα του Ηρακλείου, του Κολοσσού Ρόδου, του Παγκρατίου, του Ψυχικού και του Ρεθύμνου με τα χρώματα του οποίου πανηγύρισε ουκ ολίγες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια (2005-06, 2009-11 στην Α2 και 2013-14 στην Α1). Παράλληλα, έχει αγωνιστεί στην Κρκα Σλοβενίας και την Στρούμιτσα Σκοπίων με την οποία έχει πανηγυρίσει και ένα Κύπελλο. Στην πλούσια καριέρα του στην Ελλάδα έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Α2 κατηγορίας με τον Κολοσσό Ρόδου και το Ρέθυμνο. Είναι απόφοιτος του Μοντάνα Στέιτ, με το οποίο κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην περιφέρεια Big Sky, ενώ στην τελευταία του χρονιά στο κολέγιο μέτρησε 11 πόντους και 7.6 ριμπάουντ ανά αγώνα. Η συγκεκριμένη μεταγραφή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς εκτός από τις λύσεις που αναμένετε να δώσει στην ομάδα, ο Νταμίρ Λάτοβιτς γίνεται ο πρώτος αλλοδαπός παίκτης που θα αγωνιστεί με τα χρώματα του Μπασκετικού Εθνικού δείχνοντας παράλληλα πως ο σύλλογος έχει περάσει σε άλλο επίπεδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ