ΜΠΑΣΚΕΤ

Κωνσταντακόπουλος: "Να επιστρέψει το Περιστέρι εκεί που του αξίζει"

Κωνσταντακόπουλος: "Να επιστρέψει το Περιστέρι εκεί που του αξίζει"
EUROKINISSI

Ο Θάνος Κωνσταντακόπουλος μίλησε για το ρεκόρ του Περιστερίου, αλλά τόνισε πως το σημαντικό για την ομάδα του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2.

Το Περιστέρι υποδέχεται την ΑΕΛ (3/2, 17:00) και ο Θάνος Κωνσταντακόπουλος αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής της Α2, για την οποία έχει οριστεί γενική είσοδος 2, αλλά και στο αήττητο σερί που τρέχει η ομάδα του .

Η ομάδα των δυτικών προαστίων έχει πραγματοποιήσει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Α2, αλλά όπως τόνισε ο Θάνος Κωνσταντακόπουλος, το πιο σημαντικό για εκείνη είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να πάρει την απευθείας άνοδο για την Stoiximan.gr Basket League.

"Η αίσθηση είναι πραγματικά υπέροχη. Νοιώθω πολύ υπερήφανος γι αυτό που καταφέραμε, αλλά αυτό είναι κάτι που πλέον ανήκει στο παρελθόν. Θα μείνει στην ιστορία αυτό το ρεκόρ του 15/15 – ελπίζω βέβαια να καταφέρουμε να το διευρύνουμε – κι είναι σημαντικό να είσαι μέρος της ιστορίας, αλλά βασικός μας στόχος από το ξεκίνημα της σεζόν είναι η άνοδος και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, γιατί οποιοδήποτε ρεκόρ δεν ισοδυναμεί με ένα πρωτάθλημα.

Ξέρουμε, λοιπόν, ότι αν χάσουμε το μυαλό μας υπάρχουν πολύ καλές ομάδες στην κατηγορία, που μπορούν να μας φτάσουν και να μας δυσκολέψουν, γενικότερα, όσον αφορά την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Α2. Οπότε πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας που είναι η απευθείας άνοδο στην Α1", είπε ο έμπειρος γκαρντ για το ρεκόρ του αήττητου πρώτου γύρου της ομάδας του, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις βραβεύσεις των παλαιμάχων παικτών:

"Αυτή η πρωτοβουλία της διοίκησης είναι εξαιρετική, μια πολύ σημαντική κι ιδιαίτερη κίνηση που δείχνει ότι η ομάδα ξέρει να εκτιμά και δεν ξεχνά όλους όσους την βοήθησαν και τίμησαν την φανέλα του ΓΣΠ, καταξιώνοντας τον στην συνείδηση του μπασκετικού κόσμου.

Προσωπικά ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί ορισμένοι από αυτούς υπήρξαν για μένα πρότυπο και με ώθησαν, όντας πιτσιρικάς, να αγαπήσω αυτή την ομάδα και να ασχοληθώ με το άθλημα από τις ακαδημίες του Συλλόγου. Έτσι ήταν και για μένα ιδιαίτερη στιγμή να δω στο παρκέ όλους αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν συνδεθεί με την ιστορία του ΓΣΠ κι αποτέλεσαν την έμπνευση πολλών παιδιών για να παίξουν μπάσκετ.

Η ιστορία αυτής της ομάδας είναι πολύ μεγάλη και κάνει την φανέλα, που φοράμε να είναι «βαριά». Όσοι έχουν περάσει και φορέσει τα κυανοκίτρινα έχουν συντελέσει με τον τρόπο τους στην φετινή επιτυχία και σε αυτές που θα έρθουν στο μέλλον γιατί το Περιστέρι δείχνει πως είναι ικανό να επιστρέψει εκεί όπου του αξίζει και το έχουν συνηθίσει οι φίλαθλοι του".

Όσον αφορά την παρουσία της ομάδας του στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, είπε: " Έχουμε κάνει έναν ιδανικό πρώτο γύρο με αποτέλεσμα να έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την άνοδο στην Α1, που αποτελεί και τον πρωταρχικό μας στόχο. Θα πρέπει να έχουμε το μυαλό μας μέσα στο κεφάλι μας και να συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση και σοβαρότητα, γιατί κρύβει πολλές παγίδες η Α2 και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουμε.

Θεωρώ ότι η κατηγορία φέτος είναι δυο ταχυτήτων. Στην πρώτη ανήκουν 6-7 ομάδες, που διεκδικούν την άνοδο και στην δεύτερη οι υπόλοιπες, που θα παλέψουν για την σωτηρία".

Σχετικά με το παιχνίδι με την ΑΕΛ (3/2, 17:00), από το οποίο θα απουσιάσει ο Αλέξανδρος Σγικούνας (διάστρεμμα), τόνισε: " Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι από τους ουραγούς της βαθμολογίας, ωστόσο εμείς έχουμε δουλέψει μέσα στην εβδομάδα όπως κάνουμε για κάθε αντίπαλο.

Με όποια ομάδα κι αν παίζουμε, την αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα κι έχοντας πάντα στόχο τη νίκη. Το ίδιο θα συμβεί και στον αγώνα με την Λάρισα, εμείς θα κάνουμε την δουλειά μας χωρίς να μας απασχολεί η βαθμολογία, γνωρίζουμε τις αδυναμίες τους κι εκεί θα χτυπήσουμε".

Τέλος, ο Θάνος Κωνσταντακόπουλος αναφέρθηκε στους φιλάθλους της ομάδας του: "Τους ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη τους… Κάθε εβδομάδα, είτε παίζουμε εντός έδρας είτε εκτός, ακόμα και στην επαρχία, είναι εκεί για να μας στηρίξει και ειδικά στο γήπεδο μας βλέπουμε ότι έρχεται όλο και περισσότερος κόσμος.

Στόχος μας είναι σε κάθε ματς να κερδίζουμε έστω κι έναν φίλαθλο παραπάνω, να έρχεται στο γήπεδο κι ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να το δούμε το γήπεδο γεμάτο όπως παλιά.

Προσωπικά, για μένα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό, που είμαι πάλι εδώ στην ομάδα που ανδρώθηκα μπασκετικά και θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου, θα την υποστηρίζω και θα την αγαπάω. Είναι το σπίτι μου, όπως έχω πει κι ελπίζω να κατακτήσω αυτό τον στόχο, κερδίζοντας με τον ΓΣΠ την άνοδο στην Α1, γιατί από πολύ μικρός το είχα στο μυαλό μου να αγωνιστώ κι εγώ στην πρώτη ομάδα του Περιστερίου και να είμαι μέλος επιτυχιών, παρόμοιων με αυτές του παρελθόντος, που καθιέρωσαν τον σύλλογο στην κατηγορία των μεγάλων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ