ΜΠΑΣΚΕΤ

Κλαρκ: "Να πάρουμε το πρωτάθλημα μπροστά στον κόσμο μας"

Κλαρκ: "Να πάρουμε το πρωτάθλημα μπροστά στον κόσμο μας"
EUROKINISSI

Το Περιστέρι έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για να υποδεχθεί τον Χολαργό (4/4, 17:00) και ο ΚίΚι Κλαρκ δεν έκρυψε πως η ομάδα του... ανυπομονεί να πάρει τη νίκη και να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α2 μπροστά στους φίλους της.

Το Περιστέρι απέναντι στον Χολαργό (4/4, 17:00) έχει την ευκαιρία να σφραγίσει και μαθηματικά την άνοδό του στην Stoiximan.gr Basket League και ο ΚίΚι Κλαρκ μίλησε για την αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής της Α2, ενώ έκανε κι έναν μικρό απολογισμό της αήττητης πορείας της ομάδας του.

"Είναι μια φανταστική στιγμή να γιορτάσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος μαθηματικά, μπροστά στους οπαδούς μας στο γήπεδό μας. Είναι μεγάλη τιμή και μας κάνει πολύ περήφανους. Ο αγώνας με τον Χολαργό είναι ένα δύσκολο ματς αλλά αν είμαστε συγκεντρωμένοι και εφαρμόσουμε μέσα στο παρκέ αυτά που κάνουμε τους τελευταίους οκτώ μήνες και μας έχουν κάνει να παίζουμε έχοντας την στόφα του πρωταθλητή, πιστεύω θα φτάσουμε σε μια ακόμα νίκη που θα σημάνει και την υλοποίηση του βασικού στόχου της χρονιάς, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε", δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός γκαρντ τοπυ Περιστερίου στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του".

Ο Κίκι Κλαρκ αναφερόμενος στην αήττητη πορεία της ομάδας του θυμήθηκε πως "όταν πρωτοήρθα, προερχόμουν από ένα σημαντικό χειρουργείο, δούλεψα πάρα πολύ σκληρά για να επανέλθω και να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αντιλαμβανόμενος ότι οι προσδοκίες που είχε η νέα μου η ομάδα ήταν πολύ υψηλές. Πραγματικά αισθάνομαι ευλογημένος που τα κατάφερα και βοήθησα τον ΓΣ Περιστερίου να βρίσκεται μια ανάσα από την εκπλήρωση του στόχου της, έχοντας περάσει μια υπέροχη σεζόν, περίπου 8 μηνών, στην οποία έχουμε μόνο νίκες στο πρωτάθλημα, κάτι φανταστικό!

Υπογράφοντας με τον ΓΣΠ, ήξερα που ερχόμουν, σε μια ιστορική ομάδα με πλούσιο παρελθόν στην οποία υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για μια πετυχημένη σεζόν, δεν πίστευα όμως ότι θα ήμασταν αήττητοι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά το ότι βρισκόμαστε σε αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στην ομαδική δουλειά και στην ποιότητα που διαθέτουμε σαν ομάδα".

Επίσης, ρωτήθηκε για το ποια πιστεύει πως είναι η πιο ανταγωνιστική ομάδα: "Βάσει της βαθμολογίας ο Χολαργός είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα, αφού βρίσκεται πίσω από μας και ως εκ τούτου ο μεταξύ μας αγώνας έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι κορυφής. Ωστόσο, κατά την γνώμη μου, ο Απόλλων Πατρών ήταν πιο καλή ομάδα από όσες έχουμε αντιμετωπίσει".

Όσον αφορά το προσωπικό του κίνητρο, είπε: "Μετά τον τραυματισμό μου κάθε παιχνίδι αποτελεί κίνητρο για εμένα. Είμαι μια ευκαιρία να αποδείξω ότι είμαι υγιής, έχω επιστρέψει πλήρως και έχω αφήσει πίσω μου την πιο άσχημη εμπειρία της καριέρας μου. Αγωνιστικά, σίγουρα το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας με τον Χολαργό, όπου η νίκη ισοδυναμεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος δίνει ένα έξτρα κίνητρο όχι μόνο σε μένα, αλλά σε ολόκληρη την ομάδα. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ένας ακόμα αγώνας, τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την ίδια συγκέντρωση και σοβαρότητα και να τα δώσουμε όλα για την νίκη, η οποία θα κάνει χαρούμενους όλους τους φίλους της ομάδας που είμαι σίγουρος ότι θα γεμίσουν το γήπεδο".

Τέλος, ο ΚίΚι Κλαρ ρωτήθηκε για το στοιχείο που κάνει την ομάδα του να ξεχωρίζει: "Χωρίς αμφιβολία, το πιο βασικό… είναι η ομαδική ικανότητα που έχουμε να αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι. Όλοι ξέρουμε ακριβώς τι χρειάζεται να γίνει για να κερδίσουμε και το κάνουμε βάζοντας στην άκρη τον εγωισμό μας. Από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε με όλα τα παιδιά κατάλαβα πως είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι χρειάζεται για να κερδίσουμε. Παίζουμε το σωστό μπάσκετ, έχουμε την εμπειρία, την χημεία και καθένας μας θυσιάζεται για να φτάσουμε στη νίκη, κάνοντας αυτό που είναι κατάλληλο για την ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ