ΜΠΑΣΚΕΤ

Η φάση για την οποία "φωνάζει" ο ΓΣΛ

Η φάση για την οποία "φωνάζει" ο ΓΣΛ

Το Ψυχικό νίκησε εκτός έδρας τον ΓΣΛ (66-65), με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για την τελευταία φάση του αγώνα. Δείτε τη φάση με πρωταγωνιστές τους Ραφαήλ Τσουράκη και Θωμά Νίκου (VIDEO).

Το Ψυχικό ολοκλήρωσε με νίκη τον α' γύρο του πρωταθλήματος στην Α2 κατηγορία, με ένα μεγάλο "διπλό" . Οι "κυανοκίτρινοι" έφτασαν τις οκτώ νίκες και απομακρύνθηκαν σημαντικά από τις θέσεις που οδηγούν στα playout, την ώρα που οι "πράσινοι" παρέμειναν σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Μετά το τέλος του αγώνα, η διοίκηση του ΓΣΛ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τη διαιτησία, εστιάζοντας στην τελευταία φάση του σαρανταλέπτου. Το καλάθι του Ραφαήλ Τσουράκη και το φάουλ που κέρδισε. Ένα έμμεσο τρίποντο που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του, αλλά δεν μέτρησε ποτέ αφού οι διαιτητές εξήγησαν πως το φάουλ έγινε "χαμηλά", κι όχι ενώ είχε ξεκινήσει την προσπάθειά του για να σκοράρει.

Η ουσία είναι πως ο σέντερ του ΓΣΛ πήγε στη γραμμή για να εκτελέσει δύο βολές, με σκοπό να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Ευστόχησε όμως μόνο στην πρώτη, με αποτέλεσμα το Ψυχικό να διατηρήσει το προβάδισμα και να φύγει από τη θεσσαλική πόλη με το ροζ φύλλο αγώνα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί, η φάση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά οι διαιτητές μοιάζουν να πήραν τη σωστή απόφαση. Κι αυτό γιατί το φάουλ που του κάνει ο Θωμάς Νίκου (στον οποίο και χρεώθηκε η παράβαση) είναι "χαμηλά". Κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα του γίνεται νέο φάουλ (από τον Νίκο Τσιώκο), ενώ είχε ξεκινήσει την προσπάθειά του για ανάποδο λέι απ ο Ραφαήλ Τσουσάκης.

Θα ξαναπούμε πως η φάση είναι εξαιρετικά δύσκολη, ακόμη κι αν τη δει κάποιος στο replay ή σε slow motion.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ