ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ΕΟΚ "μπλόκαρε" τον "γάμο" του Χολαργού με τη Λιβαδειά

Η ΕΟΚ "μπλόκαρε" τον "γάμο" του Χολαργού με τη Λιβαδειά

Οι διοικήσεις του Χολαργού και της Λιβαδειάς μπορεί να έδωσαν τα χέρια πριν από ένα μήνα για "γάμο", αλλά η ΕΟΚ έβαλε... απαγορευτικό στη συμφωνία.

Όταν ο Χολαργός κι η Λιβαδειά επισημοποίησαν τον "γάμο" τους πριν από ένα μήνα , άρχισε να σχεδιάζεται η επόμενη μέρα των "μπλε", που θα έπαιρναν τη θέση των Βοιωτών στην Α2 κατηγορία.

Η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου κινήθηκε μάλιστα με πολύ εντυπωσιακό τρόπο στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας παίκτες όπως ο Ίγκορ Μιλόσεβιτς, Σωκράτης Γκιζόγιαννης, ο Γιώργος Αποστολίδης κι ο Ανδρέας Κανονίδης, δείχνοντας διάθεση να δημιούργησε ρόστερ ικανό για πρωταθλητισμό.

Εκ των πραγμάτων όμως δεν εξελίχθηκαν όπως περίμεναν όλοι στις δύο ομάδες, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr η ΕΟΚ "μπλόκαρε" τη συγκεκριμένη συμφωνία. Η ομοσπονδία ενημέρωσε επίσημα μάλιστα τις δύο διοικήσεις (εγγράφως) για το γεγονός και τους λόγους της συγκεκριμένης εξέλιξης, ακυρώνοντας επί της ουσίας όσα είχαν προηγηθεί. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε, είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία σχετικά με νομικά κενά που υπήρχαν στην ιστορία, που θα καθιστούσαν δύσκολη την επισημοποίηση (από την πλευράς της ΕΟΚ) της συγκεκριμένης συμμαχίας. Όπως αναφέρει η ομοσπονδία στην επίσημη ανακοίνωση που έχει σταλεί στις δύο ομάδες, η συγχώνευση είναι "προσχηματική".

Τι ακολουθεί; Ο Χολαργός κι η Λιβαδειά θα καταφύγουν στο ΑΣΕΑΔ, επιχειρώντας να δικαιωθούν σε δεύτερο βαθμό, έχοντας ως κύριο "όπλο" στην επιχειρηματολογία τους πως δεν πρόκειται για συγχώνευση των δύο ομάδων, αλλά για απορρόφηση της Λιβαδειάς από τον Χολαργό. Το ΑΣΕΑΔ βέβαια θα συνεδριάσει στις 8 Σεπτεμβρίου, οπότε μέχρι τότε δεν θα υπάρχει επί της ουσίας εξέλιξη στο θέμα. Στον Χολαργό εκφράζουν πάντως αισιοδοξία πως το θέμα θα έχει ευτυχή κατάληξη, συνεχίζοντας κανονικά τον σχεδιασμό τους εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Α2 κατηγορία.

Μέχρις ότου όμως υπάρξει τελεσίδικη απόφαση, ο Χολαργός λογίζεται ως ομάδα της Β' Εθνικής...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ