ΜΠΑΣΚΕΤ

Επίσημο: Στον Χολαργό ο Κουφός

Επίσημο: Στον Χολαργό ο Κουφός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χολαργός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Στέργιου Κουφού, ο οποίος συμφώνησε με τους "μπλε" για τα επόμενα δυόμιση χρόνια.

Η συμφωνία του Χολαργού με τον Στέργιο Κουφό ήταν γνωστή από τη Δευτέρα (9/1), η επίσημη ανακοίνωση άργησε όμως μερικές ημέρες. Ο άλλοτε προπονητής του Ρεθύμνου θα βρίσκεται στον πάγκο των "μπλε" για τα επόμενα δυόμιση χρόνια, με αρχικό σκοπό να τους κρατήσει στην κατηγορία (φέτος) και μετέπειτα να τους οδηγήσει στη Stoiximan.gr Basket League.

Η σχετική ανακοίνωση:

" Το Δ.Σ. του Χολαργού ανακοινώνει την συμφωνία του με τον καταξιωμένο τεχνικό, Στέργιο Κουφό για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Καλωσορίζουμε τον κ. Κουφό στην οικογένεια του Χολαργού και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας. Η συμφωνία είναι βασισμένη σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, που έχει εκπονήσει η διοίκηση σε συνεργασία με τον νέο προπονητή.

Ο Στέργιος Κουφός γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1964 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία μόλις 22 ετών αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του ΧΟΛΑΡΓΟΥ. Εχει κοουτσάρει συνολικά 11 ομάδες κι έχει πανηγυρίσει 13 ανόδους, κατέχοντας παράλληλα 11 πρωταθλήματα. Επίσης, έχει μια συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας (με το Ρέθυμνο το 2007, όπου αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό).

Εχει εργαστεί στον Χολαργό, στο Κορωπί, στην Καλογρέζα, στον Παπάγου, στον ΔΑΣΑΛ, στον Ηλυσιακό, στη Δάφνη, στον Απόλλωνα Πατρών, στον Δούκα, στο Ρέθυμνο και στην Αλ Ραγιάν (Κατάρ). Τη σεζόν 2011-12 οδήγησε τους Κρητικούς στην 4η θέση της κανονικής περιόδου της Α1.

Τον Ιούνιο του 2014 μετακόμισε στο Κατάρ, ανέλαβε την Αλ Ραγιάν και έγινε ο πρώτος ευρωπαίος προπονητής που κατέκτησε το πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη χώρα. Με την ομάδα από το Κατάρ έζησε ένδοξες στιγμές, καθώς πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, ήταν φιναλίστ στο πρωτάθλημα του Κόλπου, ενώ το 2014 κατέκτησε και το Arab Club Championship".

Ο Στέργιος Κουφός δήλωσε σχετικά: " Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση που μου έγινε από τον Χολαργό. Στη σχέση μου με την συγκεκριμένη ομάδα το συναίσθημα, ξεχειλίζει. Η απόφαση έγινε εύκολη για μένα, όταν επικοινώνησαν μαζί μου ο Γιώργος Δρόσος και ο Κώστας Τούτουζας και μου ανέλυσαν το όραμα που έχουν για τον σύλλογο. Ισως, είναι το πιο δύσκολο πρότζεκτ που αναλαμβάνω στην καριέρα μου. Χρειάζεται υπομονή και σκληρή δουλειά προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί για τα επόμενα χρόνια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ