ΜΠΑΣΚΕΤ

Δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους

Δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους

Η δοκιμασία του Προμηθέα μέσα στην έδρα του Εθνικού κι αυτή της Κύμης απέναντι στον επικίνδυνο Δούκα "κλέβει" την παράσταση στην τέταρτη στροφή της Α2 αντρών.

Σε κανονικούς ρυθμούς αρχίζει να μπαίνει το πρωτάθλημα της Α2 που αφήνει στο παρελθόν τις... κουτσουρεμένες αγωνιστικές ελέω της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων. Στην τέταρτη στροφή του πρωταθλήματος οι "πρωτοπόροι" θα δοκιμαστούν σκληρά απέναντι σε φιλόδοξους και άκρως επικίνδυνους αντιπάλους. Το Ψυχικό δεν θα αγωνιστεί αυτό το Σάββατο, καθώς έχει ρεπό μετά την αποχώρηση του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα.

Ηρακλής-Περιστέρι (Ιβανώφειο, 17:00)

Στο δεύτερο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα το Περιστέρι έχει δύσκολη έξοδο. Ο ανανεωμένος και πεισμωμένος Ηρακλής θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο κι αυτό άπαντες θέλουν να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή. Ο "γηραιός" μετά από τρεις αγωνιστικές δεν έχει πάρει ακόμα ροζ φύλλο και νέα απώλεια βαθμών θα αποτελέσει πρόωρο "πονοκέφαλο".

Κύμη-Δούκας (Κύμης «Ν. Μαρίνος», 17:00)

Είναι από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της αγωνιστικής. Η αήττητη μέχρι τώρα Κύμη υποδέχεται τον φιλόδοξο και πολύ σκληροτράχηλο Δούκα, ο οποίος θέλει να... ρεφάρει την μεσοβδόμαδη ήττα από το Ψυχικό. Το εμπόδιο των εκπαιδευτηρίων αναμένεται να είναι ψηλό, όμως η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου με νίκη θα μπορέσει να κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς το στόχο που έχει θέσει.

Πανερυθραϊκός-Δόξα Λευκάδας (Σ. Καλαϊτζής (Ερ.), 17:00)

Έχοντας πραγματοποιήσει ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα ο Πανερυθραϊκός θέλει να συνεχίσει στις... υψηλές πτήσεις. Μετά το διπλό στη Βέροια η ψυχολογία είναι στα ύψη κι αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί απέναντι στην δυνατή Δόξα. Οι Λευκαδίτες διαθέτουν ένα πολύ δυνατό ρόστερ και η εκτός έδρας αναμέτρηση στην Ερυθραία είναι ακόμα ένα καλό κρας τεστ.

Λιβαδειά-Φίλιππος Βέρ. (Λιβαδειάς (κθ), 17:00)

Εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι στη μάχη της ουράς είναι αυτό που θα γίνει στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό της Λιβαδειάς. Η τοπική ομάδα έπειτα από τρεις αγωνιστικές δεν έχει ανοίξει λογαριασμό στα θετικά αποτελέσματα κι έτσι απέναντι στον Φίλιππο θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Βέροιας μετά τη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στον Ηρακλή μετράει δύο συνεχόμενες ήττες και θέλει στη Βοιωτία να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Παγκράτι-Μαχητές Δόξα Πεύκων (Μετς Α, 17:00)

Το Παγκράτι ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί ένα παιχνίδι που μπορεί να φανεί σημαντικό στη μάχη της παραμονής. Οι "ροσονέρι" με τον δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βάλουν τους πρώτους τους βαθμούς στο σακούλι κι έτσι εκμεταλλευόμενοι την "σκληρή" τους έδρα θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα. Στην αντίπερα όχθη οι Μαχητές την προηγούμενη αγωνιστική έγραψαν ιστορία πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη σε επίπεδο Α2, όμως στο μεσοβδόμαδο αγώνα με το Περιστέρι δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο.

Εθνικός-Προμηθέας (Εσπέρου, 17:00)

Είναι ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της αγωνιστικής και δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΡΤ αποφάσισε να το καλύψει τηλεοπτικά. Το κλειστό του Εσπέρου αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτο σε ένα παιχνίδι που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά αγνοεί την ήττα στο φετινό πρωτάθλημα κι αυτό θέλει να συνεχίσει να κάνει φεύγοντας από το κλειστό του Εσπέρου.

Φάρος Κερατσινίου-Ευρώπη Πεύκ. (Π. Νικολαϊδη (κθ), 17:00)

Ενδεχόμενο στραβοπάτημα της Κύμης ή του Προμηθέα θέλει να εκμεταλλευτεί ο Φάρος, ο οποίος απέναντι στο Πευκοχώρι θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο σερί που τρέχει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η ομάδα του Αντρέα Πολέμη έχει το ρόστερ και την εμπειρία να διαχειριστεί τέτοιους αγώνες, όμως θα πρέπει να δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και στο "κρύο" λόγω της απουσίας του κόσμου "Π. Νικολαΐδης". Οι νεοφώτιστοι στην Α2 είναι τιμωρημένοι από το παιχνίδι του Κυπέλλου κόντρα στα Τρίκαλα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

1. Κύμη / 6

2. Φάρος / 6

3. Προμηθέας / 6

4. Πανερυθραϊκός / 5

5. Πεύκα / 3

6. Φίλιππος / 4

7. Ψυχικό* / 3

8. Δούκας* / 3

9. Δόξα Λευκάδας* / 3

10. Ηρακλής / 3

11. Εθνικός* / 3

12. Πευκοχώρι* / 3

13. Παγκράτι / 3

14. Λιβαδειά / 3

15. Περιστέρι** / 2

* Με ματς λιγότερο

* Με δυο ματς λιγότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ