ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαγόρας Δρυοπιδέων: Ο νέος φονέας των γιγάντων που εκδικείται την Α1

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το δίδυμο Λιακόπουλου - Καράμπουλα που διαλύει τις ομάδες της Α1, ο Διαγόρας Δρυοπιδέων που "καθάρισε" Πανιώνιο, Λάρισα, ΠΑΟΚ και οι "τελειωμένοι" που χαμογελούν και εκδικούνται.

Πρώτα διέλυσε τον Πανιώνιο ( 93-72 ), για να μιλήσει ο χρηματοδότης της ομάδας της Νέας Σμύρνης για... τερατούργημα. Στη συνέχεια έκανε πλάκα με τη Λάρισα ( 95-75 ) για να απομακρυνθεί από τον πάγκο της θεσσαλικής ομάδας ο Βασίλης Φραγκιάς. Το απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου συνέτριψε και τον ΠΑΟΚ ( 81-66 ), για να πάρει μια θριαμβευτική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με στόχο ακόμα μία νίκη που θα τον στείλει στον τελικό του Φεβρουαρίου. Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων δεν αστειεύεται και σίγουρα δεν είναι η ομάδα που έχεις δικαίωμα να υποτιμήσεις, διότι αν το κάνεις, θα έχεις τη μοίρα των τριών της EKO Basket League που λύγισαν στο Αιγάλεω.

Με τον Ιωνικό Νικαίας να έχει προβιβαστεί και τον Ηρακλή να τον ακολουθεί, η Α2 της σεζόν 2019/20 δεν είχε κάποιο μεγαθήριο. Γι' αυτό οι άνθρωποι του Διαγόρα αποφάσισαν να κάνουν την υπέρβαση με στόχο τον πρωταθλητισμό. Η συνταγή ήταν απλή, την δοκίμασαν κι άλλοι τα προηγούμενα χρόνια, την είχαν δοκιμάσει κάποιοι και στο παρελθόν. Τότε, μια δεκαετία πριν, ήταν ο Σπόρτιγκ κι ο Ηρακλής. Ακολούθησαν ο Φάρος Κερατσινίου κι ο Ιωνικός. Τι έκαναν όλοι αυτοί; Επένδυσαν στο δίδυμο του Νίκου Λιακόπουλου με τον Βαγγέλη Καράμπουλα, ένα δίδυμο που έχει γράψει ιστορία στις εθνικές κατηγορίες και "καταπίνει" ανόδους με ρυθμό πολυβόλου. Αυτομάτως λοιπόν ο σύλλογος που γεννήθηκε για να τιμήσει την Κύθνο, έγινε το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στα 38 του ο Καράμπουλας, στα 36 προς 37 ο Λιακόπουλος, έχουν δίπλα τους ένα group πέντε παικτών και το εκτοξεύουν. Ο Κουκάς κάνει τα πάντα στον άσο, ο Πολυτάρχου έχει καθιερωθεί ως μεγάλο όνομα στην κατηγορία, ο Μαχαίρας και ο Πετροδημόπουλος δίνουν βάθος στη θέση του σέντερ κι ο Γκιουζέλης είναι η αποκάλυψη, ο βασικός πάουερ φόργουορντ προδιαγραφών Α1. Τι κάνουν λοιπόν στο Αιγάλεω και παίζουν τόσο σπουδαίο μπάσκετ; Όχι κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Δουλεύουν με ταπεινοφροσύνη και απολαμβάνουν το μπάσκετ. Τους αποκαλούν "παλαίμαχους" και εκείνοι χαμογελούν. " Ελάτε να μας πάρετε τις δουλειές" λένε, όμως δεν υπάρχουν νέα παιδιά που μπορούν να τους κοιτάξουν στα μάτια και γι' αυτό θα παίζουν για πολύ καιρό ακόμη σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Την προηγούμενη Τετάρτη ο Διαγόρας ηττήθηκε "καθαρά" στο γήπεδό του απ' τον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου του Ντίνου Καλαμπάκου και των Βασιλόπουλου - Παπαδιονυσίου - Ράπτη - Αντωνάκη, από μια καλή, συμπαγή ομάδα που θα κάνει κι αυτή πρωταθλητισμό χωρίς να έχει την εμπειρία και την ποιότητά του. Έχασε εύκολα, δεν έπαιξε καλό μπάσκετ, είχε αντιδράσεις που προβλημάτισαν και έκαναν αρκετό κόσμο να γουρλώσει τα μάτια.

Όσοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Λιακόπουλος και ποιος ο Καράμπουλας, ήξεραν πως ήταν μια... απλή ήττα και τίποτα περισσότερο. Δεν μπορούσε ένα αρνητικό αποτέλεσμα να τους σοκάρει, να διαταράξει τη συνοχή τους, να τους δημιουργήσει προβλήματα. Τρεις μέρες μετά, ο Διαγόρας Δρυοπιδέων διέλυσε, διέσυρε, συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με το δικό του παιχνίδι. Χωρίς να παίξει "κλεφτοπόλεμο". Μπήκε στο ματς με χαρακτήρα, απόλαυσε την πρόκληση και στο τέλος της βραδιάς πήρε την σημαντικότερη νίκη της ιστορίας του χάρη κυρίως σε αυτούς τους δύο σπουδαίους παίκτες που κάνουν τους γύρω τους ακόμη καλύτερους.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κάθε νίκη του Διαγόρα και κάθε νίκη ομάδας της Α2 απέναντι σε ομάδες της Α1 είναι νίκη του πραγματικού, του... ρομαντικού μπάσκετ. Κάθε νίκη αυτών των παικτών που κάποιοι αποκαλούν "παλαίμαχους", είναι μια σκληρή υπενθύμιση για το γεγονός ότι η παραγωγική διαδικασία βρίσκεται στην χειρότερη φάση της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ. Δεν υπάρχουν νεαρά παιδιά να πάρουν τη σκυτάλη από τον Λιακόπουλο και τον Καράμπουλα και δεν είναι μόνο αυτοί οι δυο οι βετεράνοι που πρωταγωνιστούν στην κατηγορία. Υπάρχουν ο Φάνης Κουμπούρας, ο Άκης Καλλινικίδης, ο Άγγελος Τσάμης, ο Αντώνης Ασημακόπουλος, ο Σωτήρης Καραποστόλου, ο Θοδωρής Βαρδιάνος, ο Θωμάς Νίκου, ο Νίκος Παπανικολάου, ο Νίκος Κακλαμάνος, κάποιοι στα late-30s, κάποιοι στα early-40s.

Ένα είναι σίγουρο. Η Α2 ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα με όμορφες ιστορίες, με ωραίους αγώνες και παίκτες που δίνουν κάθε Σάββατο απόγευμα απαντήσεις σε αυτούς που τους θεωρούν τελειωμένους. Το δίδυμο Λιακόπουλου - Καράμπουλα είναι βέβαια μια διαφορετική περίπτωση, στα δικά μας μάτια αυτοί οι δύο είναι οι σημαντικότεροι παίκτες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ από την Α1 και κάτω. Έπαιξαν έναν τελικό Κυπέλλου με τον Φάρο Κερατσινίου. Λέτε να παίξουν και σε δεύτερο; Ένα βήμα τους έμεινε, ένα σαραντάλεπτο στον ημιτελικό της 12ης Δεκεμβρίου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ