ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντιδρούν ΕΟΚ και Α2 για την απόφαση του ΕΣΑΚΕ

Αντιδρούν ΕΟΚ και Α2 για την απόφαση του ΕΣΑΚΕ

Η πρόταση του ΕΣΑΚΕ για σταδιακή μείωση των ομάδων από 14 σε 12 έχει ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις στην ΕΟΚ και στην Α2.

Η απόφαση του ΕΣΑΚΕ να μειώσει τον αριθμό των ομάδων από τις 14 στις 13 (τη σεζόν 2018-19) και εν συνεχεία στις 12 (τη σεζόν 2019-20) , ρίχνοντας λιγότερες ομάδες στην Α2, ίσως να προσδώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη Stoiximan.gr Basket League και να κάνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι... άρεσε σε όλους. Για την ακρίβεια, δεν άρεσε τόσο στην ΕΟΚ, όσο και στις περισσότερες ομάδες της Α2.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνική Ομοσπονδία δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη συγκεκριμένη απόφαση του ΕΣΑΚΕ, πολύ απλά διότι έχει ήδη στείλει την προκήρυξη για τη σεζόν 2017-18 σε όλες τις ομάδες της Α2, στην οποία προβλέπεται η διεξαγωγή playoffs και η άνοδος συνολικά δύο ομάδων στη Stoiximan.gr Basket League -και όχι μιας όπως αναφέρει η απόφαση του ΕΣΑΚΕ.

Αντίθετες στην απόφαση του ΕΣΑΚΕ φέρονται να είναι φυσικά και οι ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους για την επόμενη σεζόν στην Α2, καθώς το ενδεχόμενο να ανέβει μόνο μία (αντί για δύο) στη Stoiximan.gr Basket League επηρεάζει κατά μεγάλο μέρος τον προγραμματισμό τους και τις επενδύσεις που έχουν ήδη κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ