ΜΠΑΣΚΕΤ

Άνετο πέρασμα της Καρδίτσας από την Καστοριά

Άνετο πέρασμα της Καρδίτσας από την Καστοριά

Η Καρδίτσα νίκησε εύκολα εκτός έδρας την Καστοριά 69-53, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Α2, αποκτώντας προβάδισμα για την αποφυγή των playouts.

Σε μονόλογο μετέτρεψε η Καρδίτσα τον αγώνα με την Καστοριά (69-53), ολοκληρώνοντας έτσι με καθυστέρηση πέντε μηνών τη 10η αγωνιστική της Α2. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα έκανε επί της ουσίας περίπατο από την αρχή έως το τέλος, σε ένα ματς που διεξήχθη αρχικά τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά επαναλήφθηκε σήμερα (9/5) μετά τη δικαίωση των φιλοξενούμενων για την ένσταση που υπέβαλαν λόγω αντικανονικής κατοχύρωσης ενός καλαθιού 2,7'' πριν από τη λήξη.

Η Καρδίτσα προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο 14' (16-26), έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 14 πόντων (29-43) και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα για να πάρει τη νίκη, ξεφεύγοντας ακόμα και με 19 πόντους διαφορά στο 24' (31-50). Αυτή η νίκη διατηρεί την Καρδίτσα σε θέση ισχύος στη μονομαχία με το Ψυχικό για την αποφυγή της 11ης θέσης της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί στα playouts.

Η Καρδίτσα χρειάζεται είτε νίκη στην Αθήνα επί του Δούκα την τελευταία αγωνιστική, είτε ήττα του Ψυχικού από την Καστοριά για να αποφύγει τα επιπλέον παιχνίδια. Από την άλλη, η Καστοριά έμεινε μαθηματικά εκτός μάχης στην κούρσα για την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί στα playoffs, εκεί όπου ο Εθνικός παραμένει το μεγάλο φαβορί, αρκεί να νικήσει εντός έδρας τον Απόλλωνα.

Σε περίπτωση που οι “κυανόλευκοι” δεν πάρουν το φύλλο αγώνα, τότε το τελευταίο “εισιτήριο” για τα playoffs θα κριθεί από τα αποτελέσματα του Αμύντα και της Δόξας Λευκάδας, των άλλων δύο ομάδων που διεκδικούν την 5η θέση.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 29-43, 37-53, 53-69

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ