ΜΠΑΣΚΕΤ

Αγραβάνης δεν είναι μόνος ο Δημήτρης

Αγραβάνης δεν είναι μόνος ο Δημήτρης

Ο Γιάννης Αγραβάνης "έλαμψε" στο τελευταίο παιχνίδι του Δούκα, αποδεικνύοντας πως στην οικογένεια δεν υπάρχει μόνο ο Δημήτρης. Το Sport24.gr παρουσιάζει τον μικρό αδερφό του φόργουορντ του Ολυμπιακού (VIDEO).

Για το ευρύ κοινό το "Αγραβάνης" είναι συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό, για χάρη του Δημήτρη. Ο 23χρονος φόργουορντ των "ερυθρολεύκων" ξεχωρίζει λόγω της παρουσίας του στην ομάδα του Πειραιά τα τελευταία χρόνια, έχοντας φέτος την ευκαιρία να "γράψει" τη δεύτερη συμμετοχή του σε Final Four, μετά από αυτή στη Μαδρίτη πριν από δύο χρόνια.

Η αλήθεια όμως είναι πως η οικογένεια έχει έναν ακόμη λόγο για να συχνάζει στα παρκέ και να βρίσκεται στο γήπεδο κάθε εβδομάδα. Ο Γιάννης. Ο μικρότερος αδερφός του παίκτη του Ολυμπιακού φοράει τη φανέλα του Δούκα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κάνοντας την πρώτη του "μεγάλη" εμφάνιση στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς για την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων, το Σάββατο (13/5). Οι "μπλε" ηττήθηκαν από τον Φάρο Κερατσινίου (93-83), με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τους τελικούς των playoffs, η παρουσία των "μικρών" της όμως, με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Αγραβάνη, αποτελεί λόγο αισιοδοξίας.

Ο 18χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του με τους "μεγάλους" του Δούκα, έχοντας 20 πόντους (με 4/4 δίπ., 3/4 τρίπ., 2/2 βολ.), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κερδισμένα φάουλ σε 30'46'' συμμετοχής.

Αγραβάνης δεν είναι μόνος ο Δημήτρης

Παρότι αντιμετώπισε μερικούς από τους πιο έμπειρους παίκτες της κατηγορίας, έδειξε αγωνιστικό θράσος, για το οποίο άλλωστε φημίζεται. Αυτό ήταν το στοιχείο που τον ξεχώρισε από νωρίς, με αποτέλεσμα να έρθει η μεταγραφή του στα Εκπαιδευτήρια. Αποτελώντας προϊόν των Ακαδημιών του Αμαρουσίου (όπως άλλωστε κι ο αδερφός του), ο Γιάννης Αγραβάνης εξασφάλισε ακαδημαϊκή υποτροφία στον Δούκα, φορώντας παράλληλα τη φανέλα του σε επίπεδο παίδων και εφήβων.

Μέσα σε αυτή την τετραετία, πήρε κάποιες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, μέχρι να φτάσει στην χθεσινή εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στον Φάρο Κερατσινίου. Μιλάμε άλλωστε για ένα παιδί που στάθηκε άτυχο πριν από δύο χρόνια, όταν "κόπηκε" την τελευταία στιγμή από τη δωδεκάδα της Εθνικής Εφήβων, που λίγες ημέρες αργότερα κατακτούσε το Πανευρωπαϊκό στον Βόλο. Δεν το έβαλε κάτω όμως, το κάθε άλλο. Πείσμωσε και συνέχισε να δουλεύει σκληρά, με σκοπό να αποδείξει πως αξίζει σταθερή θέση στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

Κάπως έτσι αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής Εφήβων τον Δεκέμβριο του 2016, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας. Με 25.9' συμμετοχής ανά αγώνα, έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Γιώργου Βλασόπουλου, ολοκληρώνοντας τη διοργάνωση με 11.7 πόντους (με 56.2% στα τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1 κόψιμο κατά μέσο όρο.

Αγραβάνης δεν είναι μόνος ο Δημήτρης

Ομοιότητες και διαφορές με τον Δημήτρη

Η ομοιότητά του με τον Δημήτρη δεν είναι αφορά μόνο την εμφάνιση, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού. Θρασύς, οξυδερκής και με έντονο εγωισμό κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο, ο 18χρονος φόργουορντ έχει όλα τα στοιχεία που μπορούν να τον φέρουν στο υψηλότερο επίπεδο, ακολουθώντας τα χνάρια του αδερφού του. Το κυριότερο είναι ότι του αρέσει να παίζει με την μπάλα στα χέρια, μπορεί να διεισδύσει και δεν φοβάται την επαφή με τους αντίπαλους ψηλούς.

Το θράσος το οποίο αναφέραμε νωρίτερα άλλωστε αφορά σε πολλά περισσότερα από το να βλέπει το αντίπαλο καλάθι. Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές που στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων λειτούργησε ως πλεϊμέικερ, με σκοπό να "σπάσει" το press των αντιπάλων της "γαλανόλευκης". Κάποιες φορές απλά περνούσε την μπάλα στο άλλο μισό του γηπέδου, κάποιες άλλε εκδήλωνε αυτός τους πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς του αντυπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Από την άλλη, σουτάρει με το αριστερό, με αρκετά μεγαλύτερη άνεση απ ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού, κάθε φορά που σηκώνεται από τα 6μ75. Παρεμπιπτόντως, κι ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε ως βασικό χαρακτηριστικό το σουτ τριών πόντων στα νιάτα του (sic), πριν μετακομίσει στο ΣΕΦ και αυξήσει τη μυϊκή του μάζα, με σκοπό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της EuroLeague και να αποτελέσει το alter ego του Γιώργου Πρίντεζη στο "4".

Αν θα έχει ανάλογη (μυϊκή) εξέλιξη κι ο Γιάννης δεν το γνωρίζουμε, σίγουρα πάντως μπορεί να φτάσει στο ίδιο επίπεδο και να ξεχωρίσει τα επόμενα χρόνια. Η πρώτη ύλη είναι εξαιρετική, κάτι που στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια της καριέρας του. Για αρχή, ενδεχομένως, να τον δούμε σε πιο ενεργό ρόλο στον Δούκα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Απέδειξε άλλωστε πως "το έχει" και μπορεί να δει στα μάτια τους καλύτερους παίκτες της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας.

Πάρτε μια γεύση από το τι εστί Γιάννης Αγραβάνης, στο πεντάλεπτο video που ακολουθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ