ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Α2 γίνεται και πάλι κυψέλη για ταλέντα

Η Α2 γίνεται και πάλι κυψέλη για ταλέντα

Ο Νίκος Αρσενόπουλος αποτελεί ένα καλό παράδειγμα ότι η Α2 μπορεί να ξαναγίνει λίαν συντόμως ξανά κυψέλη των νέων ταλέντων του ελληνικού μπάσκετ.

Η Α2 ανέκαθεν υπήρξε κατηγορία που φιλοξενούσε παίκτες που βρίσκονταν στο λυκόφως της καριέρας τους. Ανέκαθεν είχε τους δικούς της "ήρωες", παίκτες που είτε δεν μπόρεσαν να κάνουν ποτέ το βήμα παραπάνω, είτε δεν το επιδίωξαν. Καιρός είναι να γίνει ξανά και κάτι που δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς εδώ και πολλά χρόνια: κυψέλη νέων ταλέντων, των ανερχόμενων αστεριών του ελληνικού μπάσκετ.

Η χθεσινή εμφάνιση του Νίκου Αρσενόπουλου , ενός από τα εκκολαπτόμενα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα. Ο 18χρονος γκαρντ πέτυχε 18 πόντους με 4/6 τρίποντα, έπαιξε 36'38'' και εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή της σπουδαίας νίκης του Ψυχικού επί του Διαγόρα Δρυοπιδέων, σε μία από τις εκπλήξεις της 3ης αγωνιστικής της Α2. Πόσο συχνά βλέπει κανείς έναν 18χρονο να είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του σε επίπεδο Α2; Όχι συχνά. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο ματς της πρεμιέρας μεταξύ του Αμαρουσίου και της Καβάλας πρωταγωνιστές των γηπεδούχων ήταν ένας 19χρονος και ένας 18χρονος. Ο Ορφέας Στασινός και ο Μανώλης Χατζηδάκης αντίστοιχα, οι οποίοι σημείωσαν μαζί τους 43 πόντους της ομάδας τους στη νίκη επί της Καβάλας (82-70). Δύο παίκτες που όχι μόνο αγωνίζονται κοντά στα 30 λεπτά, αλλά έχουν και σημαντικό ρόλο σε μία ομάδα που μετράει δύο νίκες σε τρεις αγώνες.

Στην πορεία της σεζόν δεν αποκλείεται μάλιστα να ξεπεταχτεί και κάποιος άλλος... teenager. Έστω και περιστασιακά. Υποψήφιοι υπάρχουν. Ο Φώτης Κάπρης και ο Άρη Μέλλιος στον Αμύντα, ο Ρόμπερτ Χουγκάζ στον Εθνικό, ο Κώστας Καμπουρίδης στο Πευκοχώρι, ο Χρήστος Ιορδάνου στο Ψυχικό. Γιατί όχι και κάποιος άλλος;

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ