Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τζόνσον: "Ξέρουμε ποια φανέλα φοράμε"

Τζόνσον: "Ξέρουμε ποια φανέλα φοράμε"
INTIME SPORTS

Η Λικέντρα Τζόνσον έκανε τη διαφορά στο πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" στην Α1 Γυναικών κι όπως δήλωσε στο Sport24.gr όλα έγιναν... όπως έπρεπε, επειδή οι "ερυθρόλευκες" κράτησαν την ψυχραιμία τους στα τελευταία λεπτά.

Η πρώτη φορά που είδαμε ντέρμπι "αιωνίων" στην Α1 Γυναικών συνδυάστηκε με εκτός έδρα νίκη για τον Ολυμπιακό στο "Παύλος Γιαννακόπουλος" , ο οποίος έκανε από πολύ νωρίς το πρώτο βήμα για την εξασφάλιση της πρωτιάς στη regular season. Μαζί πήρε την πρώτη από τις τρεις νίκες που ενδεχομένως να χρειαστεί για να επικρατήσει του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ.

Η Λικέντρα Τζόνσον ήταν -μαζί με την Τάνια Χαλιβέρα- η παίκτρια που έκανε τη διαφορά για τις "ερυθρόλευκες", αφού είχε 23 πόντους (με 9/15 βολές και 7/11 δίποντα), 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 10 (!) κερδισμένα φάουλ. Μαζί είχε 4/4 βολές στο τελευταία δύο λεπτά του ντέρμπι.

Η MVP του Ολυμπιακού μίλησε στο Sport24.gr ξεκαθαρίζοντας πως όλα κρίθηκαν από " την ψυχραιμία που είχαμε. Πέρσι χάσαμε την ψυχραιμία μας εδώ και γι αυτό κάναμε δύο ήττες. Φέτος ήμασταν καλύτερες σε αυτό το κομμάτι και πήραμε τη νίκη".

Μίλησε για όσα έγιναν πέρσι. Είναι σαφές πάντως πως σε σχέση με τους τελικούς, η μεγαλύτερη διαφορά είχε να κάνει με την ένταση που υπήρχε στην εξέδρα, λόγω του ότι αυτή τη φορά στο "Παύλος Γιαννακόπουλος" παρουσιάζονταν οι ερυθρόλευκες φανέλες του Ολυμπιακού κι όχι οι μπλε του Ελληνικού: " Είναι εντελώς διαφορετικό. Όταν παίζαμε ως Ελληνικό ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός έχει φανατικούς οπαδούς και λόγω της φανέλας που φοράμε, ξέραμε πως δεν θα ήταν εύκολη η κατάσταση εδώ. Σημασία έχει ότι πήραμε τη νίκη".

"Η ψυχραιμία έκανε τη διαφορά"

Τζόνσον: "Ξέρουμε ποια φανέλα φοράμε"
INTIME SPORTS

Όχι, δεν άλλαξε κάτι. Κάναμε ό,τι κάνουμε κάθε φορά, είδαμε πολλά πράγματα στο βίντεο. Δεν μας απασχόλησε το κομμάτι της εξέδρας. Αυτό που λέγαμε είναι ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμες και να κάνουμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει", απάντησε πριν αναφερθεί στο πιο δύσκολο κομμάτι εντός ντέρμπι με τόση... φωνή από την εξέδρα:

" Νομίζω το πιο δύσκολο είναι να ακούσω την κόουτς. Προσπαθείς να έχεις το νου σου σε όσα έχεις πει όλη την εβδομάδα, κοιτάμε τι μας δείχνει από τον πάγκο και με αυτό να καταλάβουμε τι θέλει κάθε φορά. Ας πούμε ότι έχουμε τα... συνθηματικά μας. Πάνω απ όλα όμως ήταν να κάνουμε στο γήπεδο αυτά που μας χαρακτηρίζουν ως ομάδα, δηλαδή η σκληρή άμυνα και το να ανοίγουμε τον ρυθμό. Μόλις βρήκαμε τους εαυτούς μας, όλα λειτούργησαν καλύτερα".

Παρεμπιπτόντως, αναφέρθηκε στο κακό δεύτερο δεκάλεπτο της ομάδας της, η οποία έχασε πλήρως τον έλεγχο του ρυθμού, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κυνηγάει στο σκορ τον Παναθηναϊκό: " Χαθήκαμε λίγο πνευματικά. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει, αλλά δεν ήμασταν αυτές που έπρεπε. Εκεί ήταν το μοναδικό σημείο που χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Σιγά σιγά όμως παλέψαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Το θέλαμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι".

"Έχουμε κοινά στοιχεία με τον Κάιλ Χάινς"

Τζόνσον: "Ξέρουμε ποια φανέλα φοράμε"
INTIME SPORTS

να θυσιαζόμαστε. Δεν βιαζόμαστε όμως, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να παίζουμε σκληρή άμυνα, να έχουμε στο νου μας ότι φοράμε τη φανέλα του Ολυμπιακού".

Πριν κλείσουμε όσα είχαμε να πούμε μαζί της, έπρεπε να απαντήσει στο πως νιώθει που όλοι τη συγκρίνουν με τον Κάιλ Χάινς. Επ αυτού είχε να πει πως " ο Κάιλ είναι σπουδαίος παίκτης. Έχουμε αρκετές ομοιότητες, γιατί είμαστε undersized για τη θέση, αλλά κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μην είναι πρόβλημα αυτό για την ομάδα μας. Δίνουμε ό,τι έχουμε κάθε φορά".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ