Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τσινέκε για το παιχνίδι - έπος των έξι παρατάσεων: "Ούτε μαραθωνοδρόμοι να ήμασταν..."

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΟΜΠΑΣΚΕΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΟΜΠΑΣΚΕΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Έλενα Τσινέκε μίλησε στο Sport24.gr για το παιχνίδι - έπος των έξι παρατάσεων και το πώς είναι να βρίσκεσαι στο παρκέ για περισσότερη από μια ώρα.

Η Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα για την Α1 Γυναικών , χάρη στα... κατορθώματα των παικτριών της Νίκης Λευκάδας και της Δάφνης Αγ. Δημητρίου. Οι δύο ομάδες έδωσαν ένα πραγματικό ρεσιτάλ, με τις έξι (6) παρατάσεις που έπαιξαν. Η μαχητικότητα και η ισχυρή διάθεση για νίκη έφερε τις δύο ομάδες σε σημείο να αγωνίζονται για εβδομήντα (70) αγωνιστικά λεπτά, με τη Νίκη Λευκάδας να χαμογελά στο τέλος (σ.σ.: η Δάφνη Αγ. Δημητρίου έχει καταθέσει ένσταση για καλάθι της Ρούλας Μούλη που δεν μέτρησε στην εκπνοή της τρίτης παράτασης).

Κάπως έτσι είδαμε μια σειρά από ασυνήθιστους χρόνος συμμετοχής:

  • Η Πέιτον Ουάιτεντ έπαιξε για 65'13''
  • Η Έλενα Τσινέκε έπαιξε για 61'21''
  • Η Δήμητρα Τελίδου έπαιξε για 58'17''
  • Η Κέλι Όστρια έπαιξε για 54'21''
  • Η Διονυσία Αλεξανδρή έπαιξε για 55'55''
  • Η Μαρία Μανώλη έπαιξε για 51'54''
  • Η Μπλέικ Ντίετρικ έπαιξε για 54'27''

Αγώνας - έπος δηλαδή στη Λευκάδα, με τις παίκτριες των δύο ομάδων να αποκτούν μια εμπειρία ζωής -πέρα από αθλητική.

Η Έλενα Τσινέκε των 61'21'' του ντέρμπι μίλησε στο Sport24.gr για τη μοναδικότητα των στιγμών που έζησε στο παιχνίδι με τη Δάφνη Αγ. Δημητρίου, εξηγώντας σε πρώτο χρόνο το προφανές. Ότι δηλαδή " ήταν ένα πραγματικά τρελό παιχνίδι, από αυτά που σίγουρα δεν περιμένεις και δεν σου δίνουν το δικαίωμα να πιστεύεις ότι έχουν τελειώσει στη διάρκεια του. Κάθε πεντάλεπτο που ερχόταν, πιστεύαμε ότι ήταν το τελευταίο και κάθε φορά διαψευδόμασταν. Όταν πηγαίναμε στον πάγκο για οδηγίες, έτοιμες για την επόμενη παράταση, ξέραμε ότι δεν είχαμε δυνάμεις για να παίξουμε σε υψηλό ρυθμό. Έλεγα από μέσα μου "πάμε, μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει". Σε καμία περίπτωση πάντως δεν ήθελα να χάσουμε αυτό το παιχνίδι".

Η νεαρή παίκτρια, που φέτος έκανε το ντεμπούτο της με τη φανέλα της Εθνικής Γυναικών παραδέχθηκε πως " σωματικά δεν ήμασταν καλά. Είναι λογικό μετά από τόση ώρα στο παρκέ, να μην έχουμε τις ίδιες δυνάμεις. Από ένα σημείο και μετά, το μυαλό έκανε την περισσότερη δουλειά. Όπως επίσης η διάθεση για να κερδίσουμε. Το σώμα δεν πήγαινε άλλο".

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ /  EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Είναι κάτι αξέχαστο όλο αυτό, δεν πιστεύω πως θα μου ξανασυμβεί", ανέφερε αρχικά για να προσθέσει γελώντας πως " μπορεί να σου πω ότι δεν θέλω να ξαναπαίξω έξι παρατάσεις".

Το μόνο βέβαιο είναι πως έχοντας κερδίσει αυτό το παιχνίδι, μόνο με χαμόγελο μπορεί να θυμάται τη συγκεκριμένη ιστορία στο μέλλον. " Σίγουρα, το ότι κερδίσαμε είναι το πιο σημαντικό. Ξέρεις, το να παίζεις τόση ώρα και να χάνεις είναι σίγουρα πιο βαρύ από το να χάνεις στο σαραντάλεπτο. Ειδικά όταν έχουμε κάνει τόσο μεγάλη προσπάθεια να γυρίσουμε από το -21 του ημιχρόνου", σχολίασε πριν σταθεί σε όσα γίνονται στα ενδότερα της Νίκης Λευκάδας:

" Ξέρεις κάτι; Αν δεν δουλεύαμε με τόσο μεγάλη ένταση στις προπονήσεις, ίσως δεν καταφέρναμε να σταθούμε όρθιες μέχρι το τέλος. Οι προπονήσεις μας είναι αρκετά έντονες, οπότε είχαμε ως ένα βαθμό ένα καλό ποσοστό ετοιμότητας για να παίξουμε περισσότερα από σαράντα λεπτά. Εντάξει, δεν περιμέναμε να φτάσουμε στις έξι παρατάσεις, αλλά είναι από τις στιγμές που αντιλαμβάνεσαι πως όλα παίζουν τον ρόλο τους".

Τέλος καλό, όλα καλά για εκείνη και τις συμπαίκτριές της, με τον Νίκο Δουβίτσας (προπονητής) να ενημερώνει λίγα λεπτά μετά το φινάλε του αγώνα πως ακολουθεί το... απαραίτητο ρεπό. " Ήταν αυτό που θέλαμε να ακούσουμε εκείνη την ώρα", σχολίασε γελώντας η Έλενα Τσινέκε, πριν επισημάνει πως " σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι μέσα στις καλύτερες εμπειρίες που θα έχω συνολικά από την καριέρα μου. Πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ που όλα τα κορίτσια στην ομάδα, χαμογελούσαν μετά το τέλος επειδή είχαμε κερδίσει".

Όσο για εκείνη; " Τώρα, μόνο ξεκούραση και λίγος ύπνος παραπάνω", για να καταλήξει με την υποσημείωση πως " επειδή έχω κάνει στίβο πιο μικρή, δεν περίμενα πως στην πορεία θα μου φανούν χρήσιμα αυτά που είχα μάθει. Ούτε μαραθωνοδρόμοι να ήμασταν όλες οι κοπέλες σε αυτό το παιχνίδι".

Το ιστορικό φύλλο αγώνα από το παιχνίδι

Τσινέκε για το παιχνίδι - έπος των έξι παρατάσεων: "Ούτε μαραθωνοδρόμοι να ήμασταν..."
TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ