Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τσιλιγκίρη: "Οι στόχοι μας είναι ευρωπαϊκοί"

Τσιλιγκίρη: "Οι στόχοι μας είναι ευρωπαϊκοί"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Γενική Διευθύντρια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, μίλησε στον Sport24Radio 103.3 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της A1 Γυναικών από τις ερυθρόλευκες, αλλά και τους στόχους όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη.

Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών , η Γενική Διευθύντρια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για το δεύτερο σερί νταμπλ του συλλόγου στο γυναικείο μπάσκετ, τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του τμήματος, αλλά και τους στόχους του συλλόγου σε όλα τα τμήματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών από τον Ολυμπιακό: "Σήμερα είναι μια "ολυμπιακή" μέρα. Ξεκινήσαμε εμείς τον χορό και εύχομαι να κάνουμε το 3 στα 3 με το πόλο και το βόλεϊ. Η ομάδα είναι 55 ματς αήττητη. Είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα και δεν είναι αποτέλεσμα δουλειάς ενός μόνο ανθρώπου. Είναι δουλειά όλης της ομάδας και αυτό φαίνεται κάθε χρόνο και περισσότερο. Πραγματικά πιστεύουμε ότι του χρόνου η ομάδα αυτή έχει να δείξει ακόμη περισσότερα πράγματα και φυσικά ευελπιστούμε σε μια καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Θέλω να δώσω στην συγχαρητήρια στην ομάδα του Αθηναϊκού. Είναι άξια δευτεραθλήτρια. Είναι πολύ θετικό να δούμε και του χρόνου τόσο τον Αθηναϊκό όσο και άλλες ομάδες να παίζουν υψηλού επιπέδου μπάσκετ, επειδή είναι καλό για το άθλημα".

Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού: "Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι περισσότερη μαγιά. Φτιάχτηκε μια ομάδα με πολλές καινούργιες παίκτριες. Ελληνίδες που όμως επαναπατρίστηκαν και ήταν δύσκολο να μπολιαστούν. Το είδαμε να γίνεται από τον Φεβρουάριο και μετά, όταν η ομάδα έπαιζε πάρα πολύ καλό μπάσκετ. Δεν είχε σημασία ο αντίπαλος, φαινόταν από τους αυτοματισμούς και το πως κυκλοφορούσε η μπάλα. Πλέον έχουμε περισσότερο χρόνο για να δουλέψουμε και θα πάμε καλύτερα".

Για την επιτυχημένη πορεία όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και τους στόχους τους: "Μιλώντας ως διοίκηση είναι πολύ δύσκολο να έχεις τμήματα που κατακτούν τίτλους και συνάμα πολύ ευχάριστο. Οργανωτικά είναι εξοντωτικό, αλλά είναι μια πάρα πολύ ευχάριστη κούραση και μακάρι να έρθουν και περισσότερες επιτυχίες. Είναι γλυκιά η κούραση. Οι στόχοι μας είναι ευρωπαϊκοί σε όλα τα τμήματα και αυτό φάνηκε φέτος από το γυναικείο βόλεϊ. Το γυναικείο πόλο έχει σταθερή πορεία. Είναι για άλλη μια χρονιά στο φάιναλ φορ και πέρασε στον τελικό. Στόχος μας είναι το ανδρικό βόλεϊ να κάνει μια καλύτερο πορείας στην Ευρώπη. Το ίδιο θέλουμε και για το γυναικείο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί και πρέπει να πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, ο Ολυμπιακός είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί, σε κάποια αθλήματα περισσότερο και σε κάποια λιγότερο. Στόχος μας είναι να γίνει το ίδιο και στην Ευρώπη".

Για το ενδεχόμενο εισόδου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού: "Ο ανταγωνισμός στον αθλητισμό ποτέ δεν έκανε κακό. Ο ανταγωνισμός κάνει τους δυνατούς δυνατότερους. Εμείς θέλουμε να υπάρχουν δυνατότερες ομάδες. Μακάρι να αλλάξει η νοοτροπία και στα τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού να γίνουν ανταγωνιστικά, ώστε να βλέπουμε υψηλού θεάματος αγώνες σε όλα τα αθλήματα. Εμείς αυτό δεν το φοβόμαστε. Το μόνο που μπορεί να μας κάνει είναι από πολύ καλούς ακόμη καλύτερους".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ