ΜΠΑΣΚΕΤ

Τελευταίος ο Ολυμπιακός στα power rankings

Τελευταίος ο Ολυμπιακός στα power rankings
EUROKINISSI

Η FIBA δημοσίευσε τα πρώτα power rankings της χρονιάς για την EuroLeague γυναικών, με την Εκατέρινμπουργκ πρώτη και τον Ολυμπιακό τελευταίο.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στη φάση των ομίλων της EuroLeague γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία του και αυτό από μόνο του συνιστά επιτυχία για τον σύλλογο του Πειραιά. Η FIBA δεν πιστεύει πάντως ότι η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Τα πρώτα power rankings της χρονιάς αυτό δείχνουν, καθώς ο Ολυμπιακός τοποθετήθηκε στην 16η και τελευταία θέση του πίνακα.

" Θα είναι ένα ιστορικό πρώτο βήμα στη διοργάνωση για τον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ωστόσο, απέκλεισαν με δυσκολία την Βίσλα στα προκριματικά. Δεν μοιάζουν να έχουν αρκετό βάθος για να κάνουν κάτι μεγάλο, αλλά έχουν κάποιες παίκτριες που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς, με πρώτη την Πηνελόπη Παυλοπούλου, που πρωταγωνίστησε τον περασμένο μήνα στον προκριματικό γύρο", αναφέρει το σχετικό κείμενο.

Το μεγάλο φαβορί στη διοργάνωση θεωρείται εξ αρχής η ρωσική Εκατέρινμπουργκ, με την (επίσης ρωσική) Ντιναμό Κουρσκ και την τουρκική Χατάι (της Κατερίνας Χατζηδάκη) να έπονται στην δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίες είναι στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό, όπως και οι Σοπρόν (4η), Αβενίδα (5η), Φενέρμπαχτσε (6η), ΤΤΤ Ρίγα (10η), Καρόλο (13η). Με άλλα λόγια, οι "ερυθρόλευκες" θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις πέντε από τις έξι καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της FIBA!

Αναλυτικά τα πρώτα power rankings:

1. Εκατέρινμπουργκ (Ρωσία)

2. Ντιναμό Κρουσκ (Ρωσία)

3. Χατάι (Τουρκία)

4. Σοπρόν (Ουγγαρία)

5. Αβενίδα (Ισπανία)

6. Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

7. Μπουρζ (Γαλλία)

8. USK Πράγας (Τσεχία)

9. Πολκοβίτσε (Πολωνία)

10. ΤΤΤ Ρίγα (Λετονία)

11. ESBVA-LM (Γαλλία)

12. Φαμίλα Σκίο (Ιταλία)

13. Καρόλο (Γαλλία)

14. Κάστορς Μπρέιν (Βέλγιο)

15. Ναντέζντα (Ρωσία)

16. Ολυμπιακός (Ελλάδα)

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ