Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πλήρης για την υπέρβαση κόντρα στην Zιρόνα ο Ολυμπιακός

ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του EuroCup Γυναικών κόντρα στην Zιρόνα (4/1, 18:00), με τον Κώστα Μίσσα να έχει στην διάθεσή του όλες τις παίκτριές του.

Πάνοπλος και... έτοιμος για μάχη. Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον 1ο αγώνα για την φάση των 16 του EuroCup κόντρα στην Zιρόνα (4/1, 18:00, LIVE Blog από το Sport24.gr, τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ2) ολοκληρώθηκε, με τις "ερυθρόλευκες" να είναι έτοιμες για την υπέρβαση.

Ο Κώστας Μίσσας θα έχει πλέον στην διάθεσή του όλες τις παίκτριές του, με την αποστολή της ομάδας να αποτελείται από τις Μίρνα Μάζιτς, Εβίνα Σταμάτη, Στέλλα Καλτσίδου, Όλγα Χατζηνικολάου, Εβίνα Μάλτση, Αγγελική Νικολοπούλου, Τάνια Χαλιβέρα, Κατερίνα Σωτηρίου, Ιβόν Άντερσον, Βικτόρια Μακόλι, Άννα Σπυριδοπούλου, Αφροδίτη Κοσμά και Ανθή Μπαλτά. Πριν τον αγώνα θα κοπεί μία παίκτρια.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ομάδας, ο Κώστας Μίσσας δήλωσε ενόψει του αγώνα: " Μιλάμε για μία ομάδα υψηλού επιπέδου με πολύ καλές παίκτριες. Γενικότερα οι ομάδες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στην περίπτωσή μας όμως, από την μεριά μας εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι ο έλεγχος του παιχνιδιού, γιατί είναι ως ισπανική ομάδα, η Τζιρόνα έχει την τάση να τρέχει και να παίζει γρήγορα, άρα λοιπόν ένα βασικό στοιχείο είναι ότι χρειαζόμαστε πάρα πολύ καλή συγκέντρωση σχετικά με τις επιστροφές μας. Η λογική μας είναι να βάλουμε στο «5 εναντίον 5» τη συγκεκριμένη ομάδα και να μην της δώσουμε τη δυνατότητα να έχει πρώτο ή δεύτερο αιφνιδιασμό.

Αναφορικά τώρα με την άμυνα, το πρώτο κομμάτι είναι στο «5 εναντίον 5» είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι σε πολλές από τις αθλήτριές της Τζιρόνα. Είτε λέγεται λοιπόν Κολχάντο που παίζει στη ρακέτα, είτε λέγεται Μαρτίνεζ που είναι μία πολύ σημαντική παίκτρια , είτε λέγεται Μέντι που είναι στην περιφέρεια. Είναι αθλήτριες που δεν πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να πάρουν ελεύθερα σουτ, αλλά μέσα από πίεση να σκεφτούν τις συνθήκες του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά θεωρώ ότι έχουμε τις δυνατότητες από πλευρά της επίθεσης να δούμε κάποια αδύνατα σημεία της Τζιρόνα και στη συνολική λογική, το παιχνίδι θέλει 40 λεπτά συγκέντρωση με υπομονή. Αδιαμφισβήτητα τα κορίτσια πρέπει να είναι πιστές στο κομμάτι της τακτικής σχετικά με την άμυνα αλλά και την επίθεση".

Η Άννα Σπυριδοπούλου από την πλευρά της δήλωσε: Είναι ένα σκληρό παιχνίδι, με τη Τζιρόνα να είναι μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Εχουμε ετοιμαστεί και συνεχίζουμε να δουλεύουμε ώστε να είμαστε έτοιμες για να την αντιμετωπίσουμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται. "Κλειδί" στην αναμέτρηση εκτός από την άμυνα είναι και πόσο το θέλουμε εμείς".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ