Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παπαμιχαήλ: "Φετινό μου όνειρο η παρουσία του Φάρου στο Final Four"

Παπαμιχαήλ: "Φετινό μου όνειρο η παρουσία του Φάρου στο Final Four"
FAROS-BC.GR

H Πέλη Παπαμιχαήλ έκανε έναν μικρό απολογισμό της πορείας του Φάρου Κερατσινίου την φετινή σεζόν και δεν έκρυψε πως ένας από τους φετινούς στόχους ήταν η ομάδας της να προκριθεί στο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών, όπως κι έγινε.

Ο Φάρος Κερατσινίου κάνει τα παρθενικά του βήματα στην Α1 Γυναικών, αλλά το γεγονός αυτό δεν τον έχει αποτρέψει από το είναι στη 2η θέση του πρωταθλήματος και από το να έχει πάρει το εισιτήριο για τo Final Four του Κυπέλλου. Η Πέλη Παπαμιχαήλ, η οποία το καλοκαίρι μετακόμισε στο Κερατσίνι, δεν έκρυψε πως είναι άκρως ικανοποιημένη από την πορεία της ομάδας της, ενώ μοιράστηκε και κάποιους από τους φετινούς της στόχους.

O στόχος της πρόκρισης στο Final Four μάλιστα έχει ήδη υλοποιηθεί για την έμπειρη σέντερ, η οποία αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ και σε κάποιους "τρελούς" και "ρομαντικούς", όπως ο Βαγγέλης Τσάπας, ο Γιώργος Λεριώτης και παλαιότερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ στάθηκε και στον ημιτελικό του Κυπέλλου που ο Φάρος θα αντιμετωπίσει την τέως ομάδας της, τον Ολυμπιακό.

Η συνέντευξη που παραχώρησε η Πέλη Παπαμιχαήλ στην επίσημη ιστοσελίδα του Φάρου Κερατσινίου:

Πέλη, πώς βλέπεις τη φετινή πορεία του Φάρου Κερατσινίου;

"Θα ήμασταν αχάριστοι αν είχαμε παράπονο από την έως τώρα πορεία μας. Είναι άκρως επιτυχημένη. Όταν η ομάδα αυτή ξεκίνησε να «χτίζεται» το καλοκαίρι δεν περίμενε κανείς ότι όντας νεοφώτιστη θα βρισκόταν στις αρχές του δευτέρου γύρου στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό, και με εξασφαλισμένη την παρουσία μας στο final4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Είμαστε όλοι πολύ ευτυχισμένοι από την εξέλιξη της χρονιάς. Βέβαια υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε μία αγωνιστική «κοιλιά» μετά τις γιορτές την οποία και λόγω της εμπειρίας μας και της τύχης, που παίζει πάντα σημαντικό ρόλο, δε μας κόστισε αγωνιστικά. Αυτό μας έκανε να συνεχίζουμε να δουλεύουμε χωρίς να έχουμε την πίεση μίας ήττας. Ακόμη και αυτό το γεγονός θεωρώ ότι είναι σημάδι επιτυχίας. Ότι δηλαδή και σε μία κακή σου μέρα να καταφέρνεις να κερδίζεις είναι θέμα χαρακτήρα και προσωπικότητας της ομάδας".

Ως πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού θα μας κάνεις ένα σχόλιο για το γεγονός ότι ο Φάρος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας;

"Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί χωρίς αντίπαλο. Δε θα πω για το 25% των πιθανοτήτων που έχει η κάθε ομάδα. Και φέτος ίσως πάμε με το 99% να το έχει ο Ολυμπιακός και όλες οι υπόλοιπες ομάδες να μοιραζόμαστε το 1%. Παρόλα αυτά όμως πιστεύω ότι ένας ημιτελικός που κρίνεται στο ένα παιχνίδι πάντα είναι διαφορετικός από ένα ματς του πρωταθλήματος που ο Ολυμπιακός έχει το περιθώριο και την άνεση να αντιδράσει. Σ’ ένα παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν. Εμείς δεν πάμε σε καμία περίπτωση με το σκεπτικό να χάσουμε. Τώρα το τι λέμε μεταξύ μας ως «τρελοί» δε χρειάζεται να ειπωθεί! Θα θέλαμε να ήταν ο τελικός ο αγώνας αυτός γιατί ως πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού και έχοντας περάσει πολύ όμορφες στιγμές εκεί θα ήθελα να ήμασταν και οι δύο στον τελικό, αλλά δεν πειράζει. Η ομορφιά του μπάσκετ είναι αυτή!".

Ως μια καταξιωμένη παίκτρια που είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε την άποψή σου για το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα.

"Το επίπεδο δεν είναι και τόσο καλό από την άποψη των ξένων παικτριών που έρχονται, των budget των ομάδων και γενικότερα της οργάνωσης. Το καλό είναι, αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, ότι σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια υπάρχει ανταγωνισμός και κατ’ επέκταση όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους οπότε υπάρχει ενδιαφέρον. Αλλά αν συγκρίνω με άλλες ευρωπαϊκές χώρες δυστυχώς το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό. Δε μπορούμε να «αγγίξουμε» όσα γίνονται στην Ευρώπη. Και όσον αφορά την προσεύλεση του κόσμου στο γήπεδο και των χορηγών και της διαφήμισης. Δυστυχώς δε βλέπω και κάποιο περιθώριο βελτίωσης. Για παράδειγμα πριν λίγα χρόνια που ο Αθηναϊκός πήρε το ευρωπαϊκό ελπίζαμε και εμείς από την πλευρά μας ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο. Δεν έγινε τίποτα… Το ίδιο και με τις επιτυχίες της Εθνικής μας τόσο το 2009 όσο και τώρα με τα κορίτσια. Βασιζόμαστε σε κάποιον «τρελό» και ταυτόχρονα ρομαντικό όπως ο κ. Τσάπας σε εμάς και όπως ο κ. Λεριώτης στον Ολυμπιακό και ο κ. Χαρδαλιάς παλαιότερα στον Αθηναϊκό. Δεν υπάρχει κίνητρο για κάποιον άλλο να επενδύσει στο γυναικείο μπάσκετ. Είναι καθαρά στο μεράκι και στην «τρέλα» αυτού που θα ασχοληθεί. Δε μπορεί όμως έτσι να αναβαθμιστεί το γυναικείο μπάσκετ καθώς είναι τεράστια η διαφορά με το ευρωπαϊκό και με χώρες όπως για παράδειγμα η Ισπανία. Μακάρι να μην ήταν έτσι τα πράγματα αλλά δυστυχώς αυτήν είναι η πραγματικότητα".

Έχοντας μεγάλη εμπειρία και στους παράγοντες που ασχολούνται με το γυναικείο μπάσκετ. Τι θα έλεγες για το Βαγγέλη Τσάπα και τη σχέση που έχετε όλοι οι παίκτες και όλες οι παίκτριες μαζί του;

"Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου τέτοια ψυχοσύνθεση ανθρώπου… Ο κ. Τσάπας είναι πραγματικά ένα φαινόμενο στο χώρο μας. Γιατί πέρα από τον επαγγελματισμό του καθώς μας παρέχονται όλα όσα χρειαζόμαστε, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία ομάδα με πολύ καλή οργάνωση γενικότερα η οποία είναι αξιοζήλευτη ακόμα και από αντρικές ομάδες. Υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή για όλα και αυτό οφείλεται καθαρά σε εκείνον. Θα τονίσω λοιπόν ξανά ότι είναι επαγγελματίας και σωστός στο λόγο του και ό,τι σου πει θα το κάνει. Από εκεί και πέρα έχει έναν τρόπο, είναι και ηλικιακά κοντά σε κάποιες από εμάς, να είναι προσιτός και να βρίσκεται κοντά μας. Επιδιώκει να βρισκόμαστε ως ομάδα και εκτός γηπέδου και αυτό μας έχει βοηθήσει στο να «χτιστεί» μία δυνατή σχέση στα αποδυτήρια. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο σ’όλο αυτό. Ο Βαγγέλης Τσάπας είναι ο Φάρος. Την αγαπάει την ομάδα και είναι ομάδα της καρδιάς του. Τόσο στο αντρικό τμήμα όσο και σε εμάς έχει φέρει μόνο επιτυχίες και πρέπει να τον έχουν όλοι πολύ ψηλά καθώς έχει άστρο!".

Τέλος, έχεις κάποιο μπασκετικό όνειρο;

"Είμαι πολύ χορτασμένη απ’ όσα έχω κάνει. Είχα τη δυνατότητα να αγωνιστώ στο εξωτερικό και σε αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχω παίξει επίσης και σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι τους έχω εκπληρώσει τους στόχους μου και δεν έχω κάτι το οποίο είχα βάλει στόχο να πετύχω και δεν το κατάφερα. Από εκεί και πέρα κάθε χρονιά αποτελεί κίνητρο για να βάζεις στόχους. Για εμένα το μπασκετικό μου όνειρο φέτος ήταν να πάω με το Φάρο στο final 4 του Κυπέλλου. Θα μου πει κάποιος ότι έχεις πετύχει τόσα στην καριέρα σου και σκεφτόσουν κάτι τέτοιο; Ναι γιατί οι συνθήκες είναι διαφορετικές κάθε φορά. Από του χρόνου θα δούμε πάλι. Γενικότερα είμαι πολύ ευχαριστημένη με όσα έχω ζήσει μέσα στο μπάσκετ".

Photo Credits: Faros-bc.gr

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ