ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Η "Δράση" αγάπης των ερυθρολεύκων

Ολυμπιακός: Η "Δράση" αγάπης των ερυθρολεύκων
ΟLYMPIACOSSFP.GR

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού έδειξε για άλλη μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο, καθώς για ακόμη μία χρονιά στάθηκε εμπράκτως στο πλευρό του Σώματος Εθελοντών Κοκκινιάς "Δράση".

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στήριξε τις προσπάθειες του Σώματος Εθελοντών Κοκκινιάς "Δράση".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, η αρχηγός των ερυθρολεύκων, Εβίνα Σταμάτη και η τιμ μάνατζερ της ομάδας, Εύη Δημητράτου βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης (19/12) στα γραφεία της "Δράσης" και παρέδωσαν στον πρόεδρό της, Ηρακλή Ανδρικόπουλου μία δωροεπιταγή, ώστε να στηριχθούν οι φιλανθρωπικοί σκοποί του Σώματος.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, ο Ολυμπιακός στήριξε την προσπάθεια του Σώματος Εθελοντών Κοκκινιάς «Δράση». Η επίσκεψη ήταν μια πρωτοβουλία της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Θρύλου και του ΟΠΑΝ μέσω της προέδρου του, Σταυρούλας Αντωνάκου, αλλά και της Δ' Δημοτικής κοινότητας Πειραιά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, η αρχηγός, Εβίνα Σταμάτη και η Team Manager της ομάδας, Εύη Δημητράτου, βρέθηκαν στο μέρος που εδρεύει ο σύλλογος το πρωί της Τετάρτης (19/12) και πρόσφεραν μία δωροεπιταγή γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, για να αξιοποιηθεί όπως νομίζουν οι άνθρωποί της «Δράσης» τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.

Ολυμπιακός: Η "Δράση" αγάπης των ερυθρολεύκων
ΟLYMPIACOSSFP.GR

Η Εβίνα Σταμάτη, παρέδωσε την δωροεπιταγή στον πρόεδρο της «Δράσης», Ηρακλή Ανδρικόπουλο, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης των «ερυθρόλευκων».

Λίγα πράγματα για τη «Δράση»

Δημιουργήθηκε στις αρχές του 2016 από τον Ηρακλή Ανδρικόπουλο και βρίσκεται στην οδό Κορυτσάς 51 στον Πειραιά. Αριθμεί 120 μέλη, διαθέτει 11μελες Δ.Σ και σκοπός της είναι να βοηθήσει το συνάνθρωπο και όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Πρόκειται για σύλλογο που δραστηριοποιείται στην Κοκκινιά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και έχει καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα. Βάση του καταστατικού του και των ενεργειών του, ξεκινάει από συσσίτια που δίνει σε άπορες οικογένειες, ενώ της στηρίζει με τρόφιμα και προσωπικά είδη υγιεινής. Ταυτόχρονα η «Δράση» προσφέρει συσσίτια και σε σχολεία, παρέχει ρουχισμό σε ορφανοτροφεία που έχει αναλάβει, ενώ έχει δημιουργήσει τράπεζα αίματος για να βοηθήσει περιπτώσεις όπου υπάρχει πραγματική έλλειψη.

Ολυμπιακός: Η "Δράση" αγάπης των ερυθρολεύκων
ΟLYMPIACOSSFP.GR

Και όλα αυτά γίνονται με την ανιδιοτελή συμπαράσταση και την αγάπη του κόσμου. Η «Δράση» δεν θέλει χρήματα αλλά τρόφιμα από όποιον μπορεί να προσφέρει, με τα ίδια της τα μέλη να την χρηματοδοτούν οικειοθελώς. Πέρα από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, προσδοκία της είναι εάν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις.

Μάλιστα η «Δράση» έχει προχωρήσει και σε εξωραϊσμούς μαζί με τον δήμαρχο του Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, καθώς ανέλαβε να ρίξει σπίτια τα οποία δεν ήταν κατοικήσιμα και ήταν υγειονομικές «βόμβες» για την περιοχή, διαμορφώνοντας προς το καλύτερο την Κοκκινιά.

Επιπρόσθετα, προσπαθεί να προάγει τον πολιτισμό στην περιοχή (bazaar, κουκλοθέατρα, μουσικές βραδιές) μέσω εθελοντισμού που είναι και ο τρόπος που δρα από την πρώτη μέρα ίδρυσής της, ενώ μαζί με τον Δήμαρχο του Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, η «Δράση» είχε αποστείλει βοήθεια και στην πολύπαθη Μάνδρα".

Photo credits: Οlympiacossfp.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ