Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον τίτλο!

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον τίτλο!
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, η οποία φέτος θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Ποιες είναι οι παίκτριες του Πέτρου Πρέκα, που... σιχαίνονται την ήττα.

Για μία ακόμη χρονιά, ο Παναθηναϊκός έχει υψηλές βλέψεις. Σίγουρα οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του "τριφυλλιού", αφού ο Ολυμπιακός έχει το πληρέστερο ρόστερ της Α1 Γυναικών . Πλην όμως κάπως έτσι δεν ήταν τα πράγματα και πέρσι; Κι όμως, ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από την πλήρη ανατροπή δεδομένων και την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.

Αυτή τη δουλειά που έχει αφήσει τη μέση από πέρσι θέλει να ολοκληρώσει φέτος η ομάδα του Πέτρου Πρέκα, που μετράει τρεις πολύ σημαντικές μεταγραφές. Η Νταιάνα Ντέλβα επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, η Λολίτα Λύμουρα ανεβάζει επίπεδο την "πράσινη" περιφέρεια, ενώ ο Κέινι Αλμπάνεζ καλείται να αποδείξει πως... το έχει από το τρίποντο.

Λίγες ημέρες πριν το πρώτο τζάμπολ της νέας χρονιάς, το Sport24.gr παρουσιάζει το ρόστερ του Παναθηναϊκού, που φιλοδοξεί να επαναφέρει τον αθηναϊκό σύλλογο στην κορυφή της Ελλάδας, απ όπου απέχει δύο χρόνια.

Το ρόστερ

Τούλα Καλέντζου (37, 1μ76, γκαρντ)

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι αυτή που μπορεί να καθορίσει πόσο ψηλά θα φτάσει φέτος το "τριφύλλι". Μπορεί να "καθαρίσει" κάθε παιχνίδι σχεδόν μόνη της, αφού η εμπειρία που διαθέτει είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη. Πλέον, έχοντας τη Λολίτα Λύμουρα στο πλευρό της, θα χρειάζεται να κάνει λιγότερα πράγματα στο παρκέ, άρα θα είναι ακόμη πιο αποδοτική εκεί που πρέπει (βλ. σκοράρισμα, οργάνωση κλπ).

Μαρία Αυτζή (25, 1μ70, πλεϊμέικερ)

Στην πρώτη της χρονιά στην ομάδα (πέρσι) έδειξε εξαιρετικά στοιχεία, ερχόμενη ως επί το πλείστον από τον πάγκο. Αυτό αναμένεται να γίνει και φέτος (σ.σ.: ίσως την δούμε να λειτουργεί ως έκτη παίκτρια), πράγμα που σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα. Ξέρει τον ρόλο της, ο Πέτρος Πρέκας την εμπιστεύεται, οπότε μπορεί να ανεβάσει κι άλλο τις μετοχές της στην Α1 Γυναικών.

Τόνια Δανούση (25, 1μ77, γκαρντ/φόργουορντ)

Η δεύτερη σεζόν της στην ομάδα θα την βρει με ελαφρώς αυξημένες αρμοδιότητες, μα πάνω απ όλα την... υποχρέωση να συνεχίσει να παίζει σκληρή άμυνα. Αυτό είναι άλλωστε το δόγμα του τεχνικού επιτελείου του "τριφυλλιού", το οποίο στηρίζει πολλά στην εικόνα της ομάδας στο πίσω μέρος του παρκέ. Κι η Τόνια Δανούση ξέρει καλά να κάνει τη δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Κέινι Αλμπάνεζ (22, 1μ78, γκαρντ/φόργουορντ)

Το "βαρύ πυροβολικό" του Παναθηναϊκού αναμένεται να είναι η απόφοιτος του Gonzaga, αφού διαθέτει -σύμφωνα με όσα έδειξε στο κολεγιακό πρωτάθλημα- εξαιρετικό περιφερειακό σουτ. Με 35.5% στα τρίποντα στο NCAA προδιαθέτει για πολλές βραδιές που θα σκοράρει αφειδώς από την περιφέρεια. Μένει να επιβεβαιώσει στην Ελλάδα όσα καλά λέγονται για εκείνη.

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον τίτλο!
INTIME SPORTS

Κική Καλημέρη (19, 1μ86, πάουερ φόργουορντ)

Κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή της με την παρουσία που είχε την περσινή αγωνιστική περίοδο. Δεν πήρε μεν πολλά λεπτά συμμετοχής, αλλά το πάθος και η ενέργεια που βγάζει στις προπονήσεις αρκούσαν για να της δώσουν ξανά μια θέση στο "πράσινο" ρόστερ.

Σταυρία Κόνιαλη (22, 1μ70, γκαρντ)

Η νεαρή γκαρντ θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στον φετινό Παναθηναϊκό. Την περσινή χρονιά προσέφερε πολύτιμες ανάσες στις "βασικές" παίκτριες της ομάδας, όμως έχοντας περάσει το... τεστ πλέον θα έχει έναν διαφορετικό πιο ενεργό ρόλο. Είναι δεδομένο ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής, καθώς όλοι στον Παναθηναϊκό πιστεύουν στις δυνατότητες της.

Αναστασία Σλούκα (22, 1μ80, γκαρντ/φόργουορντ)

Για ακόμη μία χρονιά θα αποτελέσει βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό. Λογίζεται πλέον ως "παλιά" στο "τριφύλλι" με την παρουσία της να αποτελεί βαρόμετρο κάθε φορά για την τελική έκβαση του αγώνα του Παναθηναϊκού. Έχει πολύ καλό περιφερειακό σουτ, μπορεί να μαρκάρει από το "1" ως το "4" και γενικώς να κάνει παραπάνω από μία δουλειές (καλά) στο παρκέ.

Ιωάννα Δίελα (25, 1μ92, φόργουορντ)

Μετά από δύο χρόνια αναμονής και απουσίας από τη δράση, η Ιωάννα Δίελα είναι έτοιμη για την επιστροφή. Η 25χρονη φόργουορντ είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη για τον Παναθηναϊκό, αφού η ενέργεια που βγάζει κάθε φορά στην άμυνα είναι πρωτοφανής. Αν καταφέρει να πατήσει γερά στα πόδια της, τότε είναι δεδομένο πως θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του Πέτρου Πρέκα.

Ρία Πατεράκη (22, 1μ85, πάουερ φόργουορντ)

Η νεαρή φόργουορντ επέστρεψε στη χώρα μας, μετά από μια τετραετία στο NCAA. Πλέον καλείται να δείξει πως... έμαθε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μα πάνω απ όλα να μπει στο ροτέισον του Παναθηναϊκού με τάση να παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας. Είναι

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον τίτλο!
INTIME SPORTS

Νταΐανα Ντέλβα (27, 1μ88, σέντερ)

Ακόμη μία επιστροφή για τον Παναθηναϊκό με μία από τις κορυφαίες (αν όχι την κορυφαία) σέντερ της τελευταίας πενταετίας στην Α1 Γυναικών. Η Αμερικανίδα έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στο ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Μπορεί να τελειώσει ένα ματς με 20+ πόντους και 10+ ριμπάουντ, δείχνοντας πως κάποιες φορές δεν έχει αντίπαλο κοντά στα δύο καλάθια.

Σοφία Κυριακοπούλου (34, 1μ85, πάουερ φόργουορντ)

Με έφεση στο "κλείδωμα" των αντίπαλων ψηλών και ικανότητα στα ριμπάουντ, η πολύπειρη πάουερ φόργουορντ είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη για τον Παναθηναϊκό. Αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο. Κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος.

Δώρα Παντέλη (28, 1μ86, φόργουορντ/σέντερ)

Η σκληροτράχηλη φόργουορντ/σέντερ επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, αρκετά διαφορετική σε σχέση με την πρώτη της θητεία. Κυρίως γιατί έχει αποκτήσει εμπειρία στην Α1 Γυναικών, έχει φτιάξει κι άλλο το σώμα της, με αποτέλεσμα να λογίζεται ως μία εκ των κορυφαίων αμυντικών ψηλών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα έρχεται κυρίως από τον πάγκο για να δίνει λύσεις στην φροντ λάιν του "τριφυλλιού".

Λολίτα Λύμουρα (30, 1μ78, πλεϊμέικερ)

Ήρθε στην ομάδα που υποστηρίζει για να την ανεβάσει επίπεδο και να προσθέσει περισσότερη... φαντασία στο παιχνίδι της. Η Λολίτα Λύμουρα είναι η κορυφαία πλεϊμέικερ του ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, ενώ η συνύπαρξή της με την Τούλα Καλέντζου δημιουργεί το πιο ποιοτικό δίδυμο περιφερειακών παικτριών στην Α1 Γυναικών.

Ο προπονητής: Πέτρος Πρέκας

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον τίτλο!
INTIME SPORTS

Η πορεία της ομάδας πέρσι πιστώθηκε (όπως έπρεπε) στον Πέτρο Πρέκα, ο οποίος -πέρα από δουλευταράς- είναι ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στους τίτλους. Κι αν κρίνουμε απ όσα έδειξε στο πρόσφατο παρελθόν, μπορεί να τα καταφέρει.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ