Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα την Βίρτους με κορυφαία την Μακόλι

Ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα την Βίρτους με κορυφαία την Μακόλι

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, σε φιλική αναμέτρηση επί ιταλικού εδάφους, νίκησε την Βίρτους Ραγκούσα με 61-58, έχοντας για πρώτη σκόρερ την Μακόλι με 18 πόντους.

Στο πιο δυνατό φιλικό της μέχρι τώρα η ομάδα Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε με 61-58 της Βίρτους Ραγκούσα. Στο παιχνίδι της πρεμιέρας του τουρνουά που διεξάγεται στη Σικελία οι αθλήτριες των "ερυθρολεύκων" έπιασαν αρκετά υψηλά στάνταρ απόδοσης δείχνοντας πολύ καλά δείγματα για το χρονικό σημείο που βρίσκεται η προετοιμασία τους απέναντι μάλιστα σε ένα αντίπαλο ο οποίος σε μια εβδομάδα ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα Ιταλίας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με ένα 8-0 σερί σε λιγότερο από τρία λεπτά επιβάλλοντας το ρυθμό του. Αποτελεσματικός στην άμυνα διατηρούσε το προβάδισμα φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (10-20) πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Σε αυτό το σημείο οι Ιταλίδες ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους και με ένα επιμέρους 13-2 πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (23-22) λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου.

Οι Βικτόρια Μακόλι και Ιβόν Άντερσον οδηγούσαν στο σκοράρισμα στο πρώτο μισό του αγώνα με 9 πόντους η κάθε μία έχοντας επίσης και 4 και 5 ριμπάουντ αντίστοιχα. Συγκεντρωμένος στα κρίσιμα σημεία. Με όπλο του την άμυνα, πιο συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός σε κρίσιμα σημεία και με την Μακόλι να πραγματοποιεί ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι κάτω από τις δυο ρακέτες με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ ο Ολυμπιακός διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα και πήρε τελικά τη νίκη με 61-58.

Την Αμερικανίδα σέντερ που ήταν και η πρώτη σκόρερ του αγώνα αγγίζοντας μάλιστα το double-double ακολούθησε η Άντερσον που πέτυχε 14 πόντους με 8 επίσης ριμπάουντ. Επιθετικά τις ακολούθησαν οι Στέλλα Καλτσίδου με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ και η Εβίνα Μάλτση με 9 πόντους και 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 31-31, 46-47, 58-61

Βίρτους Ραγκούσα (Ρεκούπιντο): Κονσολίνι 14, Βαλέριο 2, Σπρεάφικο 11, Μίκολι 6, Σόλι, Μποντζιόρνο, Κούστερ 14, Ν' Ντουρ 11

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Μάζιτς, Σταμάτη 2, Χατζηνικολάου 4, Μάλτση 9 (7 ασ.), Άντερσον 14 (8 ριμπ), Μακόλι 18 (8 ριμπ.), Σπυριδοπούλου 3, Κοσμά, Μπαλτά, Καλτσίδου 11 Το τουρνουά συνεχίζεται αύριο με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Νάπολι (23/9 21:00).

Μίσσας: "Συνεχίζοντας τα παιχνίδια της προετοιμασίας σίγουρα ένας αγώνας πιο δυνατός εκτός έδρας θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε τώρα μας δείχνει κάποια σημεία πολύ σημαντικά που έχουν να κάνουν με τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία. Τα θετικά τα κρατάμε και τα βελτιώνουμε και πρέπει να διορθώσουμε τα αρνητικά. Το ευχάριστο είναι η διάθεση που υπάρχει από τα κορίτσια γενικότερα και από πλευράς συγκέντρωσης και από πλευράς άμυνας δηλαδή γίνεται μια προσπάθεια που εκεί πρέπει να είμαστε λίγο παραπάνω προσεκτικοί και πιο πολύ συγκεντρωμένοι όσον αφορά συγκεκριμένες αμυντικές συνεργασίες. Φυσικά ακόμα όσον αφορά την επίθεση θα πρέπει να βρεθεί ρυθμός, να βρεθεί timing αλλά θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Πρέπει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο."

Καπογιάννη: "Με μια πολύ δυνατή ομάδα η οποία έπαιζε στην έδρα της έπρεπε να διαχειριστούμε την κούραση των ταξιδιών που είχαν οι κοπέλες. Έπρεπε να διαχειριστούμε ένα παιχνίδι με μια ομάδα παντελώς άγνωστη σε εμάς χωρίς scouting. Τα πράγματα δείχνουν ότι παρόλο που αντιμετωπίσαμε και προβλήματα με τα φάουλ ότι διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι στις κοιλιές που κάναμε και στα κενά διαστήματα που μείωσαν τη διαφορά και μας ισοφάρισαν και πέρασαν και μπροστά αντιδράσαμε. Σημαντικό αυτό για την ομάδα που δείχνει χαρακτήρα και στα τελευταία λεπτά που οι επιθέσεις και η κάθε άμυνα μετρούσαν σταθήκαμε πιο ψύχραιμοι, σε καμία περίπτωση πιο τυχεροί αλλά πιο ψύχραιμοι, και πήραμε το παιχνίδι. Να υπογραμμίσουμε ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ πιο έτοιμη από εμάς σαν ομάδα γιατί σε μια εβδομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημα τους. Εμείς είμαστε στα μέσα της προετοιμασίας μας αλλά είναι σημαντικό ότι ενώ δοκιμάζουμε πράγματα η νίκη μετράει μόνο για το χαρακτήρα που χτίζει η ομάδα. Το αποτέλεσμα δεν μετράει αλλά η νίκη όμως σε μια δευτερεύουσα φάση μετράει γιατί η ομάδα χτίζει χαρακτήρα winner. Αντιδράει στα δύσκολα και βγαίνει μπροστά για να κερδίσει το παιχνίδι και αυτό είναι μόνο θετικό."

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ