Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μπαλτάκος στο Sport24.gr: "Ηθική η νίκη, όχι αγωνιστική"

Μπαλτάκος στο Sport24.gr: "Ηθική η νίκη, όχι αγωνιστική"
STOLISVAGGELIS

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, μίλησε στο Sport24.gr για τη δικαίωση των "πρασίνων" στο ΑΣΕΑΔ με αφορμή τη συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και όσα φέρνει η συγκεκριμένη απόφαση.

Ο Παναθηναϊκός δικαιώθηκε σε δεύτερο βαθμό στο ΑΣΕΑΔ για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Α1 Γυναικών, με αφορμή τη συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση, δημιουργώντας πλέον δεδικασμένο για μελλοντικές περιπτώσεις. Ο μηδενισμός του Ολυμπιακού θεωρήθηκε ως ηθική δικαίωση από τους ανθρώπους του "τριφυλλιού", με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Μπαλτάκο, να μιλά στο Sport24.gr για το γεγονός, αλλά και για όσα φέρνει -σε δεύτερο χρόνο- η συγκεκριμένη απόφαση.

" Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το πιο απλό: σε αγωνιστικό επίπεδο ο Ολυμπιακός μηδενίστηκε, αλλά εμείς δεν κερδίσαμε. Ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε ο Ολυμπιακός πήραν το προσδοκώμενο αγωνιστικό όφελος, δεν υπάρχει κάποιο κέρδος για εμάς σε αγωνιστικό επίπεδο, παρά μόνο σε ηθικό", εξήγησε ο Δημήτρης Μπαλτάκος μιλώντας στο Sport24.gr για την υπόθεση που βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής εδώ και αρκετό καιρό.

Φρόντισε να επισημάνει μάλιστα πως " το ηθικό κομμάτι είναι καταφανές πως έχει ικανοποιηθεί, κυρίως λόγω της έγκαιρης ένστασης που υπέβαλε ο Παναθηναϊκός με σκοπό να να αποσοβήσει μια λανθασμένη ερμηνεία του κανονισμού και μια παράλογη συμπεριφορά της ομοσπονδίας, η οποία σε δεύτερο χρόνο προάσπισε το συμφέρον του Ολυμπιακού και όχι της ιδίας. Δεν γίνεται συντεχνιακά να λαμβάνονται αποφάσεις".

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός έκανε -μέσω της Γενικής Γραμματέως του συλλόγου, Χριστίνας Τσιλιγκίρη- λόγο για απόφαση - τραγέλαφο.

Δεν στάθηκε όμως μόνο εκεί, προτιμώντας να κοιτάξει το δάσος και όχι το δέντρο. Τι σημαίνει αυτό; Πολλοί ενδεχομένως θεώρησαν πως μια τέτοια κίνηση από πλευράς του "τριφυλλιού" θα αποτελούσε αφορμή για να ξεκινήσει μια άτυπη κόντρα, ένας ακήρυχτος πόλεμος ανάμεσα στο "τριφύλλι" και την ομοσπονδία. Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Μπαλτάκος: " Δεν είναι δυνατόν στα πλαίσια του τι θα μπει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού στα ΜΜΕ, να εντάσσεται η λογική του ότι αν πούμε κάτι που δεν είναι ευμενές για την ομοσπονδία, αυτό θα φέρει αντίποινα σε επόμενα παιχνίδια. Αυτή είναι μια λογική που υπάρχει στην Ελλάδα, όχι εν προκειμένω όμως στην ομοσπονδία. Αυτή είναι μια προσέγγιση που με αφήνει παγερά αδιάφορο, κι αν όντως υπάρχει τέτοιο δίλημμα, τότε αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να "σπάσει" κάτι τέτοιο".

Επίσης στάθηκε σε κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό: " Η ένσταση υπεβλήθη πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να συμμορφωθεί και να μην την χρησιμοποιήσει. Ο Ολυμπιακός την έβαλε όχι γιατί φοβήθηκε μην χάσει, αλλά γιατί υπήρχε μια τεράστια αδιαφορία για την κείμενη νομοθεσία, στα πλαίσια του ότι "κάνω ό,τι γουστάρω γιατί είμαι ο Ολυμπιακός". Αυτό δεν μπορούσε να περάσει έτσι από εμάς".

Τέλος, σε ερώτηση για το να υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι εν όψει των playoffs, απάντησε πως " τα μεταξύ μας παιχνίδια είναι 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Θεωρώ όμως ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα προσμετρηθεί σε κάποια από τις δύο ομάδες. Επιφυλάσσομαι να πω κάτι παραπάνω, δεν έχω την απάντηση. Ενδεχομένως να γίνει μια επίσημη ερώτηση στα αρμόδια όργανα".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ