Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μία "ανάσα" από τον τίτλο ο Ολυμπιακός, 90-56 τον Φάρο

Μία "ανάσα" από τον τίτλο ο Ολυμπιακός, 90-56 τον Φάρο
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα (90-56) του Φάρου Κερατσινίου, έκανε το 3-0 στην σειρά των τελικών της Α1 Γυναικών και πλέον χρειάζεται άλλη μία νίκη για να κατακτήσει αήττητος το τρίτο συνεχόμενο νταμπλ του.

Ο Ολυμπιακός επαλήθευσε τα προγνωστικά, καθώς επιβλήθηκε με 90-56 του Φάρου Κερατσινίου κι έκανε το 3-0 στην σειρά των τελικών της Α1 Γυναικών. Οι "ερυθρόλευκες", οι οποίες... κουβαλούσαν και τις δύο νίκες επί του Φάρου Κερατσινίου από την κανονική περίοδο, πλέον απέχουν ένα βήμα για να φτάσουν στην κατάκτηση του νταμπλ για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή (13/5, 19:00, ΕΡΤ) θα επιδιώξει να πάρει την εκτός έδρας νίκη επί του Φάρου και να κατακτήσει το νταμπλ αήττητος, ενώ η ομάδα του Κερατσινίου θα προσπαθήσει να μειώσει σε 3-1 σταματώντας το αήττητο σερί των ερυθρολεύκων.

Ο Ολυμπιακός είχε 50% στα σουτ εντός παιδιάς (23/46 δίποντα και 9/18 τρίποντα) και πέντε παίκτριές του σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων (Μίρνα Μάζιτς 17, Στέλλα Καλτσίδου 17, Βικτόρια Μακόλι 14, Όλγα Χατζηνικολάου 12 και Ιβόν Άντερσον 11), ενώ η Τζέιντ Γουόκερ (15π.) ήταν η πρώτη σκόρερ του Φάρου.

Οι γηπεδούχες μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο (17-11), ανέβασαν "στροφές" κι έστειλαν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου έκανε επιμέρους σκορ 12-5 για το 29-15 (15'), ενώ η ψαλίδα που την χώριζε με τον Φάρο Κερατσινίου έφτασε ως τους 20 πόντους (39-19). Οι φιλοξενούμενες, όμως, αντέδρασαν και μείωσαν σε 43-29 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι "ερυθρόλευκες" επέστρεψαν στο παρκέ με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι, καθώς κυριάρχησαν στην τρίτη περίοδο. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 56-34 στο 25' και συνεχίζοντας με το ίδιο τέμπο και στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου, έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 74-40, ενώ λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμα και στο στο +37 (74-37). Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό τελικά να παίρνει τη νίκη με 90-56.

Δεκάλεπτα: 17-11, 43-29, 74-40, 90-56.

Ολυμπιακός (Μίσσας): Μαζιτς 17 (2/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Σταμάτη 6 (2), Σπυριδοπούλου 5, Χατζηνικολάου 12 (5/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μάλτση 5 (1), Κοσμά 3 (1), Χαλιβέρα, Σωτηρίου, Καλτσίδου 17 (2), Άντερσον 11, Μακόλο 14 (1 τρίποντο, 13 ριμπάουντ).

Φάρος Κερατσινίου (Λειβάδης): Γκριτζά, Γούναρη 2, Παπαμιχαήλ 13, Μαγκλάρα 4, Κεχαγιά (5 ασίστ, 3 κλεψίματα) Καρακασίδου 2, Δίελα 7 (2), Τζόνσον 13 (6 ριμπάουντ), Αλεξανδρίδου, Γουόκερ 15.

Ο Κώστας Μίσσας δήλωσε μετά το φινάλε της αναμέτρησης πως " αυτό που είχαμε πει από την αρχή το κάναμε πράξη, δηλαδή την κάλυψη των αμυντικών ριμπάουντ μετρά από μία καλή άμυνα, που στη διάρκεια του ματς δεχτήκαμε λίγα καλάθια στο low post. Από τη στιγμή που πήραμε τις μπάλες στην άμυνα και δεν τις αφήσαμε να κάνουν ότι θέλουν στην επίθεση, είχαμε εμείς πάρα πολύ καλές επιλογές στην δική μας επίθεση. Εκεί που έπρεπε να τρέξουμε, τρέχαμε, και εκεί που έπρεπε να σημαδέψουμε τα μις ματς με την Χατζηνικολάου και την Καλτσίδου τα κάναμε πραγματικότητα. Εξελίχθηκε το ματς όπως θέλαμε.

Συγχαρητήρια βέβαια και στον Φάρο ο οποίος ήταν ανταγωνιστικός στην αρχή του παιχνιδιού, απλά ήμασταν εμείς πάρα πολύ καλοί στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε, έχουμε ένα δεύτερο παιχνίδι, που το βλέπουμε από μηδενική βάση και προχωράμε βήμα με βήμα".

Η Ολγα Χατζηνικολάου, δήλωσε μετά τέλος του αγώνα πως " ήταν πολύ σημαντικό για μας να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι. ΤΟ καλό είναι ότι έχουμε φτάσει στο τέλος του πρωταθλήματος και δείχνουμε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένες κάτι που φανερώνει από μόνο του ότι δουλεύουμε πολύ σωστά και είναι γενικότερα πολύ δύσκολη αυτή η περίοδος για να μπορείς να αποδίδεις τέτοιο μπάσκετ. Θεωρώ ότι επιθετικά είμαστε πάρα πολύ καλά, κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα που θα τα διορθώσουμε. Πάμε να πάρουμε το δεύτερο παιχνίδι μέσα στον Φάρο που δεν θα είναι εύκολο, γιατί είναι μία καλή ομάδα και θεωρώ ότι θα αντιδράσει. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένες και να κάνουμε αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Πέραν αυτού, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως από αύριο (11/5) θα είναι στη διάθεση των φίλων της ομάδας τα εισιτήρια για τον δεύτερο τελικό με τον Φάρο Κερατσινίου:

"Την Κυριακή 13 Μαΐου στις 19:00 θα διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός της Α1 Γυναικών στο κλειστό «Π. Νικολαΐδης» του Κερατσινίου, ανάμεσα στον τοπικό Φάρο και τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π..

Ο Θρύλος είναι ήδη μπροστά στη σειρά με 3-0 και εάν κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα θα στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας για τρίτη συνεχόμενη φορά, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με το τρίτο σερί του νταμπλ από την στιγμή της επανίδρυσης του τμήματος.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου θα διατεθούν εισιτήρια για τον δεύτερο τελικό από το τμήμα Μελών & Φιλάθλων στην εμπορική στοά του Γηπέδου Καραϊσκάκη από τις 11:00 έως τις 18:00.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ