ΜΠΑΣΚΕΤ

Λακέντρα Τζόνσον: "Απίστευτη εμπειρία να παίζεις στο ΣΕΦ"

Λακέντρα Τζόνσον: "Απίστευτη εμπειρία να παίζεις στο ΣΕΦ"

H Λακέντρα Τζόνσον μίλησε στο Sport24.gr για την προσπάθεια της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού να προκριθεί στους Ομίλους της EuroLeague, αλλά και για τις όμορφες στιγμές που πέρασε στο ΣΕΦ.

Η Λακέντρα Τζόνσον μίλησε στο Sport24.gr για τη μάχη που δίνει η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού με την Βίσλα Κρακοβίας με φόντο τους Ομίλους της EuroLeague, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι αγωνίστηκε στο ΣΕΦ.

Οι νταμπλούχες Ελλάδας παλεύουν για την πρόκριση στην φάση των Ομίλων της ΕuroLeague, αλλά το έργο τους δεν είναι εύκολο. "Γνωρίζαμε εξ αρχής πως θα είχαμε μία μεγάλη πρόκληση μπροστά μας. Η Βίσλα Κρακοβίας είναι μία πολύ ταλαντούχα ομάδα και είμαστε το αουτσάιντερ", δήλωσε η 29χρονη σέντερ του Ολυμπιακού στο Sport24.gr λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης των ερυθρολεύκων με την Βίσλα Κρακοβίας στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός και η Βίσλα Κρακοβίας άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς, καθώς ήρθαν ισόπαλοι με 63-63 και όλα θα κριθούν την Παρασκευή (12/10, 19:30). Πώς φτάσαμε, όμως, στο τελικό αποτέλεσμα; "Ο κόουτς Παντελάκης θέλει να είμαστε επιθετικές τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Αυτό θα είναι ένα από τα όπλα μας. Δεν είναι εύκολο, όμως, να έχεις αυτήν την περίοδο την ίδια απόδοση σε όλη την διάρκεια του αγώνα Πρέπει, όμως, πάντα να έχουμε ενέργεια στην άμυνα. Όλα αρχίζουν από την άμυνα. Ήμασταν επιθετικές στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά στη συνέχεια χάσαμε τον έλεγχο", παρατήρησε η Λακέντρα Τζόνσον, η οποία σε 24:39 συμμετοχής σημείωσε 10 πόντους (4/10 δίποντα, 2/2 βολές), πήρε 8 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, υπέπεσε σε 3 λάθη, έκλεψε 3 μπάλες κι έκανε 1 τάπα.

Η Βίσλα Κρακοβίας στην τρίτη περίοδο ανέβασε "στροφές" και ξέφυγε με 16 πόντους (33-49, 27') . "Δεν ακολουθήσαμε καλά το πλάνο μας. Πήραν εύκολα ριμπάουντ, έτρεξαν κι έπαιξαν δυνατά", μας είπε η Λακέντρα Τζόνσον, η οποία - όπως και η συμπαίκτριές της - δεν το έβαλε κάτω: "Σίγουρα είναι δύσκολο όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ, αλλά καταφέραμε και αντιδράσαμε. Συνεχίσαμε να παλεύουμε και δεν πέρασε στιγμή από το μυαλό μας να τα παρατήσουμε. Ξαναβρήκαμε την συγκέντρωσή μας και καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή. Παίξαμε δυνατά και καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή. κόουτς μάς είχε προετοιμάσει για όλες τις καταστάσεις. Ο κόουτς έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και από την στιγμή που βρήκαμε και πάλι την συγκέντρωσή μας, ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε".

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού απέναντι στην Βίσλα Κρακοβίας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο ΣΕΦ. "Είναι τιμή μου που αγωνίστηκα εδώ. Αρχικά είχαμε λίγο άγχος. Ηταν μια απίστευτη εμπειρία. Οι φίλαθλοι μας, όμως, ήταν δίπλα μας. Ήταν πολύ ωραίο που έγινε το παιχνίδι στο ΣΕΦ τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για το γυναικείο μπάσκετ που. Γνωρίζω πως είναι ένα γήπεδο με ιστορία και μακάρι να μπορούσαμε να παίζουμε κάθε φορά εδώ".

Λακέντρα Τζόνσον: "Απίστευτη εμπειρία να παίζεις στο ΣΕΦ"

Όσον αφορά το τι πρέπει να κάνει η ομάδα της για να επιστρέψει με την πρόκριση από την Πολωνία, μας είπε: "Πρέπει να ελέγξουμε περισσότερο παιχνίδι. Στο πρώτο ματς χάσαμε για λίγο τον έλεγχο. Δεν πρέπει να τους δώσουμε τόσα ελεύθερα σουτ. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να είμαστε συγκεντρωμένες. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους Ομίλους της EuroLeague. Είναι κάτι που το θέλουμε πάρα πολύ. Παίξαμε το πρώτο ημίχρονο και τώρα μένουν άλλα 40 λεπτά. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να τα καταφέρουμε".

Η Λακέντρα Τζόνσον ύστερα από μία σεζόν στον Φάρο Κερατσινίου επέστρεψε στις νταμπλούχες Ελλάδα - οι οποίες φέτος ανανεώθηκαν - και δεν μας έκρυψε πως "ο Ολυμπιακός είναι μία οικογένεια για εμένα και την κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που επέστρεψα. Είμαι έξι χρόνια στην Ελλάδα και ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που αγαπώ. Είμαστε μια οικογένεια στην ομάδα. Είναι πολύ χαρούμενη που επέστρεψα. Είμαστε μία νέα ομάδα, αλλά δουλεύουμε αρκετά. Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις παίκτριες, όπως είναι η Μάλτση, η Καλτσίδου και η Χατζηνικολάου. Καμία ομάδα δεν μπορεί να το κάνει. Υπάρχουν στην ομάδα, όμως, νεαρά κορίτσια που είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους. Έχουν αυτοπεποίθηση και μπορούν να τα καταφέρουν. Το έκανε η Παυλόπουλου που πήρε το τελευταίο σουτ. Από την στιγμή που είμαστε στο παρκέ, ξέρουμε πως είμαστε οι καλύτερες. Ο κόουτς μας το έχει περάσει αυτό και αυτό είναι κάτι που ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των νεαρότερων παικτριών".

Οι Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Μπόγρης βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (9/10) στο ΣΕΦ, ενώ πριν λίγες ημέρες ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε παρακολουθήσει μέρος της προπόνησης της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού. Άραγε η Λακέντρα Τζόνσον πήρε κάποιες συμβουλές από τον 59χρονο προπονητή; "Χάρηκα που είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσαμε, είναι ένας από τους καλύτερους Μιλήσαμε για λίγο, με ρώτησε πόσο καιρό είμαι στην Ελλάδα και μου ευχήθηκε να έχω μία καλή σεζόν", τόνισε καταλήγοντας η 29χρονη σέντερ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ