Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Media Day του Ολυμπιακού

Η Media Day του Ολυμπιακού

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι έτοιμη για την νέα σεζόν. Ενσωματώθηκαν οι διεθνείς, αλλά και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στην Media Day.

Δηλώσεις και συνεντεύξεις στους εκπροσώπους του Τύπου, περιλάμβανε το πρόγραμμα της ομάδας μπάσκετ Γυναικών, πριν την έναρξη της προπόνησης της Παρασκευής. Παράλληλα με την υπόλοιπη ομάδα ενσωματώθηκαν οι Ελληνίδες διεθνείς Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Iβον Άντσερσον, Βικτόρια Μακόλι, Μίρνα Μάζιτς. Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις της προπονήτριας Ελένης Καπογιάννη και των αθλητριών Στέλλας Καλτσίδου, Εβίνας Μάλτση και Κατερίνας Σωτηρίου:

ΕΛΕΝΗ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ: «Πίστη και διάθεση ότι θα πάμε καλά»

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη στην αρχική της τοποθέτηση ανέφερε τα εξής: «Μέχρι στιγμής η προετοιμασία διεξαγόταν με 7 αθλήτριες. Σήμερα και αύριο θα ενσωματωθούν οι υπόλοιπες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής, το σημαντικό είναι να είναι όλα τα κορίτσια υγιή. Δουλεύουνε στο 100% και αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Έχουμε παρακαταθήκη την περσινή μας εμπειρία και στοχεύουμε σε κάτι υψηλότερο φέτος».

Ποιοι είναι φέτος οι στόχοι: «Θεωρώ ότι η περσινή χρονιά ήταν μια τεράστια εμπειρία για εμάς. Να βελτιώσουμε αυτά που κάνουμε καλά και να μάθουμε αυτά που δεν κάνουμε καλά. Οπωσδήποτε είναι τεράστια η εμπειρία και η γνώση που αποκομίσαμε, έτσι ώστε φέτος να πάμε να κάνουμε το ταξίδι στο Eurocup πολύ μεγαλύτερο. Έχουμε αυτή την πίστη και τη διάθεση ότι θα πάμε καλά».

Για την μεταγραφική ενίσχυση: «Όταν διαλέγεις παίκτρια από βίντεο φαίνονται όλα καλά. Όμως θέλουμε να πούμε ότι τις έχουμε ψάξει πάρα πολύ. Για τις θέσεις που είχαμε ανάγκη θεωρούμε ότι ταιριάζουνε ακριβώς. Είναι έμπειρες παίκτριες από ευρωπαϊκά παιχνίδια και πιστεύουμε ότι θα δώσουν το κάτι παραπάνω έτσι ώστε να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη την πορεία μας».

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ: «Κάτι που να αξίζει στο όνομα του Ολυμπιακού»

Η Media Day του Ολυμπιακού

Για το τι περιμένει από τη φετινή χρονιά: «Σίγουρα είμαι ενθουσιασμένη που ξεκινάει η καινούργια χρονιά. Νομίζω ότι πλέον όλοι έχουμε μάθει πολλά από πέρσι, έχουμε αποκομίσει τις εμπειρίες μας και θέλω να πιστεύω ότι καταρχήν στην Ελλάδα θα διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Από κει και πέρα στην Ευρώπη ο στόχος είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρσι, η ομάδα μπορεί, έχει και την εμπειρία και νομίζω ακόμα καλύτερο υλικό από την προηγούμενη σεζόν. Το προπονητικό τιμ είναι επίσης ακόμα πιο ενισχυμένο, οπότε θέλω να πιστεύω και εύχομαι ότι να είμαστε πάνω από όλα όλες γερές και να πάμε να κάνουμε κάτι καλύτερο που να αξίζει στο όνομα του Ολυμπιακού».

Αν μπορεί να πετύχει ο Ολυμπιακός και φέτος: «Σίγουρα εγώ αυτό που είχα πει και πέρσι όταν ήρθα στον Ολυμπιακό, στην αρχή της χρονιάς είναι μεγάλο κίνητρο να παίξω στην Ευρώπη για έναν ελληνικό σύλλογο και ιδιαίτερα με τέτοιο όνομα. Με την Εθνική ομάδα κάναμε κάτι υπέροχο, αυτό όμως έχει να κάνει με την Εθνική ομάδα. Πλέον εκπροσωπούμε την Ελλάδα στο εξωτερικό ως ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία και θέλουμε οπωσδήποτε να τον πάμε όσο ψηλότερα αξίζει για να κάνουμε το όνομα του να ακουστεί και στο γυναικείο μπάσκετ».

Για την κλήρωση του EuroCup: «Θεωρώ ότι είναι ένας όμιλος στον οποίο μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Βέβαια αυτό θέλει πολύ δουλειά. Οι προπονητές είναι έτοιμοι να χτίσουν τη φιλοσοφία της ομάδας και στην άμυνα και στην επίθεση. Πιστεύω όμως ότι είναι ένας όμιλος στον οποίο μπορούμε να τα καταφέρουμε, να περάσουμε και να πάμε παρακάτω».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Θέλουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού κοντά μας και φέτος. Ακόμα περισσότερο από πέρσι. Ξέρουμε ότι πραγματικά θα υποστηρίξουν την ομάδα και ανυπομονούμε να παίξουμε μπροστά τους και να τους δείξουμε και να τους χαρίσουμε ωραίο μπάσκετ και ωραίες στιγμές».

Για το αν την κράτησε στην Ελλάδα η ευρωπαϊκή προοπτική του Ολυμπιακού: «Με κράτησε το ότι είναι η ομάδα του Ολυμπιακού. Κατά δεύτερο λόγο η ευρωπαϊκή πορεία και πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι για εμένα ένα πολύ ισχυρό κίνητρο και θέλω να το πετύχω προσωπικά και για εμένα και για την ομάδα μου».

ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ: «Μεγάλη προοπτική, υψηλές βλέψεις»

Η Media Day του Ολυμπιακού

Για τους φετινούς στόχους: «Οι στόχοι είναι να βρισκόμαστε πάντα όσο το δυνατό πιο ψηλά και όσο το δυνατό καλύτερα. Θεωρώ ότι ένας σύλλογος σαν τον Ολυμπιακό κυνηγάει τα τρόπαια και παίζει μόνο για αυτά. Εμάς στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το νταμπλ και μια ακόμα καλύτερη πορεία στην Ευρώπη».

Αν περίμενε αυτή την ανάπτυξη του αθλήματος: «Σίγουρα όταν ένας σύλλογος με το όνομα Ολυμπιακός, μπαίνει στο τραπέζι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Μιλάμε για έναν τεράστιο σύλλογο, με πολύ μεγάλη προοπτική και υψηλές βλέψεις. Θέλουμε να κερδίζουμε τα πάντα, να κάνουμε κάτι καλύτερο. Αυτό είναι ο Ολυμπιακός, αυτό αντιπροσωπεύει. Αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και νομίζω αποτελεί πρότυπο για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν εκπλήσσομαι για όλη αυτή την πορεία και την ανάπτυξη και στο δικό μας τμήμα. Είναι μέρος της στρατηγικής του Ολυμπιακού. Όλο είναι έμπειροι στην Ευρώπη και φυσικά είναι στο χέρι μας να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Το μήνυμα της στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Η επιθυμία μου είναι να καταφέρουμε να κερδίσουμε τον κόσμο ακόμα περισσότερο φέτος. Πέρσι όταν ήρθαν στο γήπεδο πιστεύω ότι τους κερδίσαμε. Θέλω να τους πω και το ξέρουν καλύτερα από εμένα ότι είναι ο 6ος παίκτης. Είναι απαραίτητος σύμμαχός μας και τον χρειαζόμαστε στα εντός έδρας κυρίως στα ευρωπαϊκά ματς. Είναι πολύ διαφορετικά να παίζεις στο σύλλογο σου και να υπάρχει αυτό το πάρε-δώσε με το κοινό σου. Παίζουμε και οι δυο για τον ίδιο σύλλογο. Αυτό που ήθελα να πω στους φιλάθλους που δεν είχαν τη δυνατότητα να έρθουν πέρσι και να μας παρακολουθήσουν είναι ότι θα έρθουν μια φορά και νομίζω ότι θα τους κερδίσουμε».

Για το αν είναι ντεσαβαντάζ το γεγονός ότι το πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων: «Δεν είναι ντεσαβαντάζ γιατί δεν αφορά καθόλου το πρότζεκτ του Ολυμπιακού αυτό που γίνεται στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης θέλω να πω ότι δεν θεωρώ πως το πρωτάθλημα είναι κατώτερο γενικά. Ο Ολυμπιακός απλά έχει δημιουργήσει μια τεράστια διαφορά με το υπόλοιπο κομμάτι του ελληνικού πρωταθλήματος, με τα υπόλοιπα σωματεία. Και αυτό ξεκάθαρα γιατί θέλει να πετύχει κάτι περισσότερο στην Ευρώπη. Από κει και ύστερα όπως όλοι έχετε δει, είναι η μισή Εθνική ομάδα εδώ. Ερχόμαστε οι περισσότεροι από ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι προπονήσεις μας είναι δυνατές. Συνθήκες τις οποίες εμείς χρειαζόμαστε για να προετοιμαστούμε για τα ευρωπαϊκά ματς. Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι αυτό που είναι, εμείς θα το κάνουμε καλύτερο ή χειρότερο και δεν νομίζω ότι επηρεάζει σε κάτι τον Ολυμπιακό».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: «Χαρούμενη και ενθουσιασμένη»

Η Media Day του Ολυμπιακού

Τα συναισθήματά της για την μεταγραφή της στον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη. Είναι μια χρονιά που θέλουμε να έχει επιτυχίες και εντός και εκτός Ελλάδας. Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στην Ελλάδα για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, τον Ολυμπιακό. Χαίρομαι πάρα πολύ και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει πιο ψηλά».

Πως ένιωσε όταν έγινε η πρόταση του Ολυμπιακού: «Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αλλάζει τα πράγματα στην Ελλάδα και για αυτό χαίρομαι πάρα πολύ και σαν διεθνής και σαν παίκτρια που πλέον ανήκω σε αυτή την ομάδα. Πέρσι που παρακολουθούσα από την Ιταλία οι συμπαίκτριές μου άρχισαν και οι Αμερικανίδες και οι Ιταλίδες να ρωτάνε για τον Ολυμπιακό και τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Οπότε ήμουν πολύ χαρούμενη που ξεκίνησα πάλι να μιλάω για έναν τόσο καλό σύλλογο για την πορεία του εδώ αλλά και για τα καλά του αποτελέσματα εκτός. Ο σκοπός αυτός είναι. Πρέπει να κοιτάμε κάθε διοργάνωση εντός, ξεχωριστά. Το Κύπελλο το πρωτάθλημα. Από κει και πέρα η Ευρώπη είναι η χαρούμενη και νομίζω το κάτι παραπάνω και για εμένα προσωπικά. Να δώσουμε τη δυνατότητα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, να ζήσουμε μεγάλες στιγμές με αυτό τον σύλλογο στο εξωτερικό είτε είναι μέσω ΕuroCup είτε του χρόνου στην Ευρωλίγκα».

Το μήνυμά της στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Νιώθω τόσο ευτυχισμένη και χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ που θα ήθελα να ζήσω αυτό το «ερυθρόλευκο» κοινό να είναι κοντά μας, να μας στηρίξει και θα χαρώ πολύ να τους δω στο γήπεδο και να χαρούμε μαζί τις στιγμές του Ολυμπιακού»

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ