Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επιστολή Ολυμπιακού στην ΕΟΚ: "Να αλλάξει η προκήρυξη για τις κοινοτικές"

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός ζητάει από την Ομοσπονδία άμεση αλλαγή στο καθεστώς των ξένων, ώστε να μην υπάρχει περιορισμός για τις Ευρωπαίες παίκτριες στην Α1 γυναικών

Να αλλάξει το καθεστώς με τις κοινοτικές παίκτριες ζητάει ο Ολυμπιακός από την Ομοσπονδία. Με επιστολή που έφτασε την Παρασκευή στα γραφεία της ΕΟΚ και ήδη βρίσκεται και στα χέρια των υπολοίπων ομάδων της Α1, οι ερυθρόλευκοι υποστηρίζουν πως δεν είναι νόμιμη η ειδική προκήρυξη που περιορίζει τον αριθμό των ξένων και υπενθυμίζει ότι με βάση τους κανονισμούς της FIBA, αλλά και της ίδιας της ελληνικής ομοσπονδίας, αθλητές που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ε.Ε., μπορουν να συμμετάσχουν ελεύθερα στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ζητάει αλλαγή εδώ και τώρα στο καθεστώς και στην επιστολή εξηγεί ότι αυτό θα βοηθήσει όλες τις ομάδες, ιδίως όσες αγωνίζονται στην Ευρώπη και θα μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικές με τους αντιπάλους τους, αλλά και το ίδιο το πρωτάθλημα. Διότι στην Α1 επιτρέπονται συνολικά τρεις παίκτριες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική, ανεξάρτητα από το αν είναι Ευρωπαίες ή μη. Υπάρχει δηλαδή περιορισμός ως προς τις κοινοτικές, κάτι που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης.

" Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του ζητήματος ώστε τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης και τα οφέλη αυτής είναι στη διάθεση των σωματείων, ήδη από τη φετινή χρονιά", καταλήγει η επιστολή προς την ΕΟΚ. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα, με δεδομένο ότι είναι πάγια η θέση του για μεγαλύτερο αριθμό ξένων. Οπως δηλαδή συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ως προς το γυναικείο μπάσκετ.

Με βάση την Ε.Ε. απογορεύεται κάθε είδους περιορισμός για τις Ευρωπαίες και από τη στιγμή που η Ομοσπονδία δεν άλλαξε την προκήρυξή της και κράτησε τις "τρεις που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική", ο Ολυμπιακός ζητάει να μην ισχύσει κάτι τέτοιο. Και ίσως οι ερυθρόλευκοι να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα αν χρειαστεί, δηλαδή να κινηθούν και δικαστικά, με στόχο το άνοιγα της αγοράς στην Ευρώπη.

Διαβάστε την επιστολή του ερασιτέχνη Ολυμπιακού προς την ΕΟΚ:

Επιστολή Ολυμπιακού στην ΕΟΚ: "Να αλλάξει η προκήρυξη για τις κοινοτικές"
Επιστολή Ολυμπιακού στην ΕΟΚ: "Να αλλάξει η προκήρυξη για τις κοινοτικές"
TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ