Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εντυπωσιακή νίκη για τις "ερυθρόλευκες" με κορυφαία την Μακόλι

Εντυπωσιακή νίκη για τις "ερυθρόλευκες" με κορυφαία την Μακόλι

Έχοντας για πρωταγωνίστρια την φόργουορντ/σέντερ, Βικτόρια Μακόλι η οποία πέτυχε 24 πόντους, ο Ολυμπιακός νίκησε σε φιλική αναμέτρηση την Νορβηγία με 96-35.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο «2nd International Οlympiacos Tournament» (είναι εις μνήμην του Δημήτρη Μπασούρη, του οποίου η οικογένεια θα τιμηθεί για την προσφορά του στο μπάσκετ), που διεξάγεται στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας η ομάδα Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, επικρατώντας με 61 πόντους διαφορά, 96-35της Εθνικής Νορβηγίας.

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας του 2ου Διεθνούς Τουρνουά που διοργανώνει ο σύλλογός μας, το οποίο θα συνεχιστεί το Σάββατο (16/9) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (17/9), οι «ερυθρόλευκες» έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Νορβηγίας.

Οι αθλήτριες του Ολυμπιακού, έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, είχαν διάθεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας στο συγκεκριμένο στάδιο της προετοιμασίας. Το Σάββατο στις 18:00 στο Δ.Ακ. Γλυφάδας θα αντιμετωπίσουν την Ούγγρικη UNI Gyor. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η φόργουορντ/σέντερ Βικτόρια Μακόλι (1.93 ύψος) με 24 πόντους ενώ η Στέλλα Καλτσίδου σημείωσε 17, η Κατερίνα Σωτηρίου 12 και η Μίρνα Μάζιτς με 10.

Εντυπωσιακή νίκη για τις "ερυθρόλευκες" με κορυφαία την Μακόλι

Δυνατό ξεκίνημα από τις "ερυθρόλευκες"

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 12-3 στα πρώτα 5 λεπτά ενώ μέχρι να συμπληρωθεί η 1η περίοδος αύξηση τη διαφορά στους 20 πόντους για το 29-9. Η Βικτόρια Μακόλι οδηγούσε στο σκοράρισμα στο διάστημα αυτό με 8 πόντους (4/6 δίποντα) ενώ είχε μαζέψει ήδη 6 ριμπάουντ (3 αμυνικά και 3 επιθετικά) και ακολουθούσαν η Εβίνα Μάλτση και η Στέλλα Καλτσίδου που είχαν πετύχει αμφότερες από 6 πόντους.

Πάτησε "γκάζι" και εκτόξευσε τη διαφορά!

Ο Ολυμπιακός στο 2ο δεκάλεπτο ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές, διατήρησε την ίδια πιεστική άμυνα και είχε πολύ καλό ρυθμό στην επίθεση με αρκετές επιλογές και σε σετ παιχνίδι, ενώ «χτυπούσε» και στο ανοικτό γήπεδο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκτοξευτεί η διαφορά στους 30 πόντους με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 47-17 υπέρ των "ερυθρολεύκων".

Αρκετές λύσεις έδωσε και η Μίρνα Μάζιτς που σκόραρε 7 πόντους (3/4 διπ.) ενώ πολύ καλή παρουσία είχε η Ιβόν Άντερσον. Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν στον ίδιο υψηλό ρυθμό, έφτασαν στο 72-30 στο τέλος του 3ου οκταλέπτου και προηγήθηκαν μέχρι και με 50 πόντους (80-50) στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Στα λεπτά που απέμειναν για την ολοκλήρωση του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα για το τελικό 96-35.

Ολυμπιακός (Ελένη Καπογιάννη): Μάζιτς 11, Σταμάτη 9 (3 τρ.), Χατζηνικολάου 1, Μάλτση 9 (2 τρ.), Σωτηρίου 12, Άντερσον 6, Μακόλι 24, Σπυριδοπούλου 7(1 τρ.), Μπαλτά, Καλτσίδου 17 (1 τρ.)

Εθνική Νορβηγίας (Γκούναρ Νέσμπο): Σελβίκ 6, Χεγκρένες, Τβέιτο, Χάλβορσεν 4 (1 τρ.), Φλάατεν, Σερτβέιτ 12 (3 τρ.), Χάρντι, Ραα 6, Φαλτς-Μόνσεν, Γκέντσο 2, Λάντσρεμ 3 (1 τρ.), Φέρεσταντ 2

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ