Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ένσταση από Παναθηναϊκό λόγω Μάλτση

Ένσταση από Παναθηναϊκό λόγω Μάλτση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση πριν το τζάμπολ του ντέρμπι της Α1 Γυναικών με τον Ολυμπιακό, λόγω της συμμετοχής της Εβίνας Μάλτση. Που στηρίζεται το "τριφύλλι".

Το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ξεκίνησε με μικρή ένταση, αλλά και ένσταση. Το "τριφύλλι" προχώρησε σε υποβολή ένστασης πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης στο "Μάκης Λιούγκας" επικαλούμενο αντικανονική συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση.

Ο λόγος; Οι "πράσινοι" στηρίζονται στο άρθρο 94 (παράγραφος 7) του κανονισμού της ΕΟΚ, σύμφωνα με τον οποίο διεθνής παίκτρια που αποκλείστηκε από αγώνα της Εθνικής ομάδας λόγω τραυματισμού, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της ομάδας της μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Τι αναφέρει ακριβώς η συγκεκριμένη παράγραφος του κανονισμού της ΕΟΚ;

" Καλαθοσφαιριστής, ο οποίος αποκλείστηκε από την Εθνική ομάδα λόγω τραυματισμού η ασθενείας του, δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε αγώνα του σωματείου στο οποίο ανήκει, πριν από την παρέλευση οκτώ (8) ημερών από τον αγώνα της Εθνικής ομάδας, στον οποίο δεν μετείχε, για την πιο πάνω αιτία. Η ημέρα του αγώνα της Εθνικής δεν υπολογίζεται για τον προσδιορισμό του χρονικού αυτού διαστήματος.

Από τη ρύθμιση της παραγράφου αυτής εξαιρούνται οι καλαθοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν με το σωματείο τους, λόγω τραυματισμού ή ασθενείας τους, σε αγώνα του Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, αμέσως προηγούμενου της Εθνικής ομάδας".

Θυμίζουμε πως η Εβίνα Μάλτση έδωσε κανονικά το "παρών" στο παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών με τη Βουλγαρία (20/11), αλλά δεν ακολούθησε την αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη Ρωσία για το παιχνίδι με την "αρκούδα" (για τις 23/11) λόγω τραυματισμού. Η ενημέρωση της ΕΟΚ για την απουσία της μάλιστα ανέφερε πως " χωρίς την Εβίνα Μάλτση ταξιδεύει απόψε το βράδυ για το Κουρσκ της Ρωσίας η Εθνική Γυναικών. Η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά τον χθεσινό αγώνα με τη Βουλγαρία στη Χαλκίδα, όπου αγωνίστηκε "σφίγγοντας τα δόντια", αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι, στο οποίο είχε πάθει το διάστρεμμα την προηγούμενη εβδομάδα. Εξετάστηκε, μάλιστα, σήμερα από γιατρό και αποφασίστηκε να μην πάει στη Ρωσία, αφού το πόδι της είναι πρησμένο".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ