Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αφαίρεση βαθμού και παραπομπή για δυσφήμιση του αθλήματος σε Ολυμπιακό Βόλου

Αφαίρεση βαθμού και παραπομπή για δυσφήμιση του αθλήματος σε Ολυμπιακό Βόλου
EUROKINISSI

Με αφαίρεση ενός βαθμού και παραπομπή στον αθλητικό δικαστή για δυσφήμιση του αθλήματος τιμώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ τον Ολυμπιακό Βόλου.

Δεν πέρασε ατιμώρητη η κίνηση του Ολυμπιακού Βόλου να αποχωρήσει από τον χθεσινό αγώνα με τον Πρωτέα Βούλας, προκειμένου να τιμωρηθεί με μηδενισμό και να πέσει πάνω στις Εσπερίδες στα playoffs της Α1 Γυναικών. Όπως ενημέρωσε σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία, η ομάδα του Βόλου τιμωρήθηκε με αφαίρεση ενός βαθμού και παραπομπή στον αθλητικό δικαστή για δυσφήμιση του αθλήματος.

Επί της ουσίας, βέβαια, αυτό δεν αλλάζει κάτι στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου πάλι με τις Εσπερίδες θα αναμετρηθεί στα playouts του πρωταθλήματος, μέσω των οποίων θα προσπαθήσει να παραμείνει στην κατηγορία. Ωστόσο, η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Α1 Γυναικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ με την υπ’ αριθμό 58/30-4-2018 απόφασή της εγκρίνει το υπ’ αριθμό 27/30-4-2018 Πρακτικό της Επιτροπής Πρωταθλήματος που αφορά τον αγώνα της Α1 Εθνικής Γυναικών ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας-ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου της 29-4-2018.

Σύμφωνα με το ως άνω εγκριθέν πρακτικό της Επιτροπής Πρωταθλήματος, μετά την αποχώρηση της ομάδας Γυναικών του σωματείου ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, κατοχυρώνεται ο αγώνας υπέρ του Πρωτέα Βούλας με σκορ 78-44, επιβάλλεται η ποινή του μηδενισμού του Ολυμπιακού Βόλου και αφαίρεση ενός βαθμού από τη γενική βαθμολογία και παραπέμπεται το σωματείο στον Αθλητικό Δικαστή για δυσφήμηση του αθλήματος".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ