STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ζντοβτς: "Εξαιρετικοί στην άμυνα μέχρι το 30΄"

Ζντοβτς: "Εξαιρετικοί στην άμυνα μέχρι το 30΄"
Ζντοβτς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην άμυνα των παικτών του στάθηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιούρι Ζντοβτς στη Συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση της νίκης επί του Απόλλωνα Πατρών στην Περιβόλα ενώ ο Κώστας Μέξας αναφέρθηκε στην απουσία του Ντίλαρντ.

Τα εύσημα στους παίκτες του για την άμυνά τους για 30΄ στο κλειστό της Περιβόλας έδωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιούρι Ζντοβτς στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου για τη νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών. Κι όσο για τον Κώστα Μέξα δείχνει να περιμένει την απόφαση για τον Κέβιν Ντίλαρντ.

Μεταξύ άλλων ο Σλοβένος τεχνικός της "Ένωσης" αναφέρθηκε στην εμφάνιση του Τορίν Γκριν που έκανε το ντεμπούτο του αλλά και στον τραυματισμό του Δημήτρη Κατσίβελη.

"Συγχαρητήρια στους παίκτες μου ήταν πολύ καλοί ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα κυρίως μέχρι το 30′, έχω κάποιες δυσάρεστες αναμνήσεις για τον τρόπο που χάσαμε την διαφορά. Έχουμε κάποια θετικά να κρατήσουμε. Είχαμε πολύ συγκέντρωση μέσα στην εβδομάδα σε κάθε λεπτομέρεια. Έχουμε μεγάλο ρόστερ. Στο τέλος της ημέρας οι παίκτες πρέπει να εκτελέσουν όσα έκαναν και το πρόσημο είναι θετικό", ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Ζντοβτς.

Για την εμφάνιση του Γκριν τόνισε: "Έχει εμπειρία και μπορεί να μας βοηθήσει στην θέση του άσου. Η πρώτη του δουλειά είναι η άμυνα. Μας βοηθάει επιθετικά με το σουτ του. Αν κάνει δουλειά στην άμυνα δεν θα έχουμε πρόβλημα. Το πρόβλημα που είχαμε στη θέση «1» αλλά βελτιώθηκε με Νώντα (Παπαντωνίου) και Κατσίβελη. Εάν συνεχίσει έτσι θα έχει περισσότερα λεπτά".

Κι όσο για τον τραυματισμό του Κατσίβελη είπε: "Τα πρώτα νέα δεν είναι άσχημα. Χτυπήθηκε στο κόκκαλο. Σχετικά καλές οι πρώτες εντυπώσεις. Θα έχουμε νέα αύριο, όμως δεν φαίνεται να έχει κάτι σημαντικό και είναι θετικό γιατί είναι σημαντικός για εμάς".

Από πλευράς των παικτών της ΑΕΚ ο Ντούσαν Σάκοτα δήλωσε: "Πιστεύω πως ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας φέτος εκτός έδρας. Είμαστε ικανοποιημένοι με την άμυνα μας. Κάναμε όσα μας είπαν οι προπονητές Φτάσαμε εύκολα στη νίκη έστω και αν χαλαρώσαμε στο τέλος. Συνεχίζουμε".

Μέξας: "Είμαστε στον… αέρα με τον Ντίλαρντ"

Κι όσο για τον τεχνικό του Απόλλωνα Πατρών, ο Κώστας Μέξας, υποστήριξε: "Πολλά συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη σημερινή της εμφάνιση.Νομίζω ότι έκαναν το καλύτερο τους παιχνίδι εκτός έδρας. Νομίζω ότι ήρθαν πολύ συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να δώσουν τον τόνο του παιχνιδιού από πολύ νωρίς και νομίζω ότι το κατάφεραν. Ήταν το φαβορί, νομίζω ότι κέρδισαν απόλυτα δίκαια και πιστεύω ότι η διαφορά μας κολακεύει κιόλας.

Εμείς δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τα δυο ματς στις τρεις ημέρες με ομάδες που είναι καλύτερες ομάδες αρκετά από εμάς αλλά θα πρέπει να δούμε τα λάθη που κάναμε. Νομίζω ότι στην επίθεση πήγαμε κάποιες φορές περισσότερο ατομικά απ' όσο θα έπρεπε ενώ και στην άμυνα δεν ήμασταν τόσο σκληροί όσο απαιτούνταν απέναντι σε μια ομάδα καλύτερη από εμάς, πιο αθλητική και πιο γρήγορη. Από το ξεκίνημα τους αφήσαμε να παίξουν με τον τρόπο που ήθελαν και φυσικά μας κέρδισαν απόλυτα δίκαια.

Θα πρέπει να συνεχίσουμε έχουμε μπροστά μας ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι με τον Αρκαδικό τη Δευτέρα, θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε κάνοντας και λίγο προπόνηση για να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι στο ματς της Δευτέρας. Ήταν σίγουρα μια εμπειρία για όλους μας να παίξουμε μέσα σε τρεις ημέρες δύο παιχνίδια με τόσο μεγάλες ομάδες. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες θα δούμε τι δεν κάναμε σωστά όλοι μας, εγώ πρώτα και στη συνέχεια οι παίκτες, για να δούμε την επόμενη ημέρα.Το πρόγραμμα αυτό είναι και οφείλουμε να προσαρμοστούμε και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και τη σωστή διαχείριση.

Η σκέψη μας είναι στο να σωθεί η ομάδα. Θα το ξαναπώ για ακόμα μια φορά. Βλέπετε πως είναι το πρόγραμμα μας, βλέπετε και τα υπόλοιπα αποτελέσματα των ομάδων που είναι κάτω από εμάς. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια πολύ καλύτερα από ότι ήμασταν σήμερα".

Κι όσο για τον Ντίλανρτν είπε: "Ο Ντίλαρντ κάνει κανονικά προπονήσεις με την ομάδα, με εξαίρεση την Παρασκευή. Αναμένουμε. Ελπίζουμε να βγει το συντομότερο δυνατό η απόφαση. Είμαστε στον… αέρα με τον Ντίλαρντ".

Τέλος ο Ανδρέας Πελεκούδας δήλωσε: "Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη δίκαιη νίκη της. Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε στη σημερινή ήττα πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι της Δευτέρας που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πρέπει διδαχθούμε από αυτή μας την ήττα και άμεσα να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για το παιχνιδι με τον Αρκαδικό".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ