STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Χάκετ εναντίον όλων

Χάκετ εναντίον όλων
FRANCESCA WATKINSON

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στο ντέρμπι "αιωνίων" στο ΟΑΚΑ (19/10, 20:30), το Sport24.gr παρουσιάζει την σχέση των νεοαποκτηθέντων παικτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού με το... μελάνι. Η ιστορία πίσω από κάθε τατουάζ.

Σε λίγες ώρες, στο παρκέ του ΟΑΚΑ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δέκα ημερών. Αυτή τη φορά για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με το διακύβευμα να είναι μικρότερο την παρούσα στιγμή (αφού δεν κρίνεται κάποιος τίτλος), αλλά τον ψυχολογικό παράγοντα να παίζει μείζονα ρόλο για την πορεία των δύο ομάδων στην πορεία της χρονιάς.

Αυτά για όσα αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι, γιατί υπάρχουν κι άλλα θέματα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη μονομαχία των "αιωνίων" και σχετίζονται με... την τέχνη. Τους "παλιούς" τους ξέρετε (ξέρουμε) καλά, για τους νεοαποκτηθέντες όμως υπάρχουν πολλά που (ίσως) δεν ξέρετε ακόμη. Τουλάχιστον όσον αφορά τη σχέση τους με το μελάνι.

Η ουσία είναι πως όλοι οι ξένοι παίκτες (γιατί σε αυτούς θα επικεντρωθούμε) που αποκτήθηκαν φέτος το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό έχουν "χτυπήσει" έστω ένα τατουάζ σε κάποιο σημείο του σώματός τους, την ώρα που στην απέναντι πλευρά ο μόνος "ζωγραφισμένος" είναι ο Ντάνιελ Χάκετ. Αν κι ο πλεϊμέικερ του Ολυμπιακού μοιάζει να έχει πάνω του μελάνι αρκετό και για τους υπόλοιπους "ερυθρόλευκους".

Χάκετ εναντίον όλων

Νιώθω ότι είναι ο προστάτης μου", έχει αναφέρει παλαιότερα σε συνέντευξή του. Παρεμπιπτόντως, όλο αυτό ξεκίνησε από την εποχή που ζούσε ακόμη στην Καλιφόρνια, εκεί όπου " γεννήθηκε αυτό το επαναστατικό κομμάτι του εαυτού μου. Το Λος Άντζελες με άλλαξε αρκετά, με έκανε να νιώθω πως μέσα μου κυλάει το αίμα της μαύρης κουλτούρας".

Ίσως γι αυτό δεν σταμάτησε να προσθέτει στην πορεία του χρόνου κάτι ακόμη. Όπως το απόσπασμα από τη Βίβλο (4:13 προς Φιλιππησίους) σύμφωνα με το οποίο " μπορώ να κάνω τα πάντα, μέσα από την παρουσία του Ιησού Χριστού που μου δίνει δύναμη".

Παρένθεση. Αυτό το τελευταίο είναι κάτι που τον συνδέει με τον Στίφεν Κάρι, που επίσης μοιάζει "παραδομένος" σε αυτή τη λογική, όπως καταδεικνύει το μήνυμα που γράφει σε κάθε ζευγάρι παπούτσια που φοράει. Κλείνει η παρένθεση.

Καλά όλα αυτά, αλλά εκείνο που θα πρέπει να ξέρετε είναι πως άλλο είναι το τατουάζ που τον σημάδεψε περισσότερο. Ίσως γιατί το έκανε την περίοδο που είχε τιμωρηθεί από την ιταλική ομοσπονδία με εξάμηνο αποκλεισμό, ελέω της αιφνίδιας και αδικαιολόγητης απόφασής του να αποχωρήσει από την προετοιμασία της "σκουάντρα ατζούρα" το περασμένο καλοκαίρι.

Χάκετ εναντίον όλων
INTIME SPORTS

Son of God", ήτοι ο υιός του Θεού, έχει "γράψει" στον λαιμό του, για να του θυμίζει όσα πέρασε. Κι αυτό γιατί " πέρασα την πιο "σκοτεινή" περίοδο της καριέρας μου εκείνο το διάστημα", έχει δηλώσει επ αυτού, για να προσθέσει πως " έχει το πιο ισχυρό μήνυμα απ όλα τα τατουάζ μου γιατί ο Θεός ήταν ο μοναδικός που με βοήθησε τότε. Ήθελα να αποτυπώσω την πίστη που έχω στον Θεό". Για τη σχέση που έχει με τον Θεό δεν χρειάζεται να πούμε πολλά ακόμη αφού, όπως καταλαβαίνετε, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ό,τι λέει. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που (και) στην πλάτη του υπάρχει ένα τατουάζ αφιερωμένο σε Εκείνον.

Εν αντιθέσει με τον Ντάνιελ Χάκετ, ο Πάτρικ Γιανγκ και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν έχουν "χτυπήσει" κάποιο τατουάζ, την ώρα που και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι μοιάζει να είναι "καθαρός" σε αυτό το κομμάτι. Στην απέναντι πλευρά όμως, η σχέση με το μελάνι είναι (πολύ) πιο έντονη και δεν περιορίζεται σε έναν παίκτη.

Ο "Μίρο", ο "King James" και η οικογένεια

Χάκετ εναντίον όλων
INTIME SPORTS

Το ένα είναι από τον "Σκοτεινό Πύργο", μια σειρά εφτά βιβλίων" που έχει εκδώσει ο Στίφεν Κινγκ", έχει παραδεχθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του ο σέντερ του Παναθηναϊκού, που πάντως έχει τονίσει πως δεν θέλει να μοιάσει στον Κρις Άντερσεν, που είναι γεμάτος (κυριολεκτικά) με τατουάζ από πάνω μέχρι κάτω.

Ο έτερος σέντερ του "τριφυλλιού", Όγκνιεν Κούζμιτς, μοιάζει να μην έχει κάποια σχέση με αυτά, αλλά η αλήθεια κρύβεται κάτω από τη φανέλα του. Βλέπετε, στο στήθος του έχει γράψει το όνομα των γονιών και της γιαγιάς του, τατουάζ που πάντως αρνείται να αποκαλύψει σε κοινή θέα -προφανώς γιατί είναι κάτι καθαρά προσωπικό.

Χάκετ εναντίον όλων

Όσο για τον Τζέιμς Φελντέιν; Το "King James" που κοσμεί το δεξί του μπράτσο ήταν το πρώτο τατουάζ που έκανε -στα κολεγιακά του χρόνια. " Η αγάπη μου για το μπάσκετ είναι πάνω απ όλα", έχει δηλώσει στο παρελθόν, αιτιολογώντας το γεγονός πως το πρώτο του τατουάζ αφορούσε μια μπάλα του μπάσκετ. Όσο για τα επόμενα; Κι εδώ η οικογένεια έχει τον πρώτο λόγο. Οι καρποί του είναι αφιερωμένοι σε δύο μέλη της οικογένειάς του (δεν θέλησε να αποκαλύψει σε ποια), ενώ στο έτερο μπράτσο υπάρχει ένα ακόμη. Για την ξαδέρφη του, που έχασε όταν ήταν πέντε ετών.

Χάκετ εναντίον όλων
INTIME SPORTS

God's angel, sent from heaven", γράφει. Σε απλά ελληνικά "ένας άγγελος του Θεού, που εστάλη από τον παράδεισο". Μιλάμε άλλωστε για μία ιστορία που τον έχει σημαδέψει και τον έφερε πιο κοντά στο μπάσκετ. Δεν το λέμε εμείς, το έχει επισημάνει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ