STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ώρα... ντέρμπι από νωρίς

Ώρα... ντέρμπι από νωρίς
INTIME SPORTS

Το πρωτάθλημα της ΣΚΡΑΤΣ Basket League μπαίνει στη δεύτερη στροφή του κι οι ομάδες καλούνται να βάλουν τα δυνατά τους προκειμένου να θέσουν από την αρχή τις βάσεις για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει

Το ντέρμπι της Δευτέρας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μπορεί να είναι το γεγονός της αγωνιστικής, όμως η 2η στροφή του πρωταθλήματος της ΣΚΡΑΤΣ Basket League έχει πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Το σίγουρο είναι ότι έρχεται ένα άκρως μπασκετικό τριήμερο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (17/10 - 17:00)

Στην πρεμιέρα οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν ανέτοιμες κι αυτό είχε ως συνέπεια να ηττηθούν από Ρέθυμνο και Τρίκαλα αντίστοιχα. Στην Πάτρα δεν έμειναν ικανοποιημένοι κι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δραστικές λύσεις αποκτώντας τον Ντέγιαν Τσουπ , ο οποίος αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο σημερινό (17/10) ματς. Όσον αφορά τον Κόροιβο ο Χάρης Μαρκόπουλος θέλει να δει μία διαφορετική αντίδραση από την ομάδα του σε σχέση με αυτή που είχε κόντρα στα Τρίκαλα. Η Πάτρα δεν είναι εύκολη έδρα, όμως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την μαχητικότητα των Ηλείων.

ΠΑΟΚ - ΚΗΦΙΣΙΑ (17/10 - 17:00)

Αν και αγχώθηκε ο ΠΑΟΚ φόρεσε επιτυχώς το ευρωπαϊκό του κοστούμι μπαίνοντας με το δεξί στο Eurocup. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, όμως, καλούνται άμεσα να αλλάξουν το τσιπάκι τους και να προσαρμοστούν στις εγχώριες απαιτήσεις. Για τον "δικέφαλο" είναι πολλοί οι "πονοκέφαλοι", καθώς Ντάρκο Μπάλαμπαν (διάστρεμμα), Κώστας Βασιλειάδης (ενοχλήσεις στην ποδοκνημική) και Απόλλωνας Τσόχλας είναι αμφίβολοι. Κι αν ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα τραυματισμών η Κηφισιά θα παραταχθεί με έξτρα ενίσχυση. Ο Ντάντε Στίγκερς είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΝΚ που ενισχύεται σημαντικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μάλιστα το ντεμπούτο του Αμερικανού θα γίνει απέναντι στην ομάδα που αγωνίστηκε στο προηγούμενο πέρασμα του από τα μέρη μας.

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΒΑΛΑ (17/10 - 17:00)

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησαν τη σεζόν οι δύο ομάδες, όμως τώρα ένας από τους δύο θα πρέπει να μείνει... πίσω. Τα Τρίκαλα μετά το σπουδαίο διπλό μέσα στον Κόροιβο δείχνουν ότι διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία για να τελειώνουν υπέρ τους αγώνες που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στην αντίπερα όχθη η Καβάλα μπήκε με φόρα στην επιστροφή της στα "μεγάλα" σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Μπορεί να αγχώθηκε, όμως το μπάζερ μπίτερ του Τσαβντάρ Κοστόβ έδωσε πανηγυρικό χρώμα στη βραδιά.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ (17/10 - 17:00)

Απέναντι σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και μάλιστα μέσα στο ΣΕΦ οι απαιτήσεις δεν μπορούν να είναι μεγάλες. Ο Κολοσσός Ρόδου είχε δύσκολο έργο στην πρεμιέρα, όμως τώρα τα πράγματα γίνονται λίγο πιο βατά και οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη θέλουν να κερδίσουν το πρώτο τους ροζ φύλλο στο φετινό πρωτάθλημα. Απέναντι τους οι Ροδίτες θα βρουν το Ρέθυμνο που στην πρεμιέρα αν και δεν έπεισε με την απόδοση του εντούτοις κατάφερε να ανοίξει λογαριασμό κερδίζοντας τον Απόλλωνα Πατρών.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ (17/10 - 17:00)

Απέναντι στην Κηφισιά άγγιξε τη νίκη, όμως την τελευταία στιγμή της έφυγε μέσα από τα χέρια της. Η Τρίπολη φοράει τα καλά της και για πρώτη φορά ετοιμάζεται να φιλοξενήσει αγώνα επιπέδου Α1. Ο Γιάννης Καστρίτης ελπίζει να μην δει ξανά την ομάδα του να αφήνει βαθμό σε παιχνίδι που θα μπορούσε να κερδίσει, όμως ο Άρης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πέσει θύμα έκπληξης. Την Τετάρτη οι "κιτρινόμαυροι" είδαν να χάνουν ένα δικό τους παιχνίδι από την Τραμπζοσπόρ στην πρεμιέρα του Eurocup και τώρα θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με ένα διπλό που θα τους δώσει ώθηση. Αν θα τα καταφέρουν θα φανεί στο παρκέ.

ΛΑΥΡΙΟ - ΑΕΚ (18/10 - 17:00)

Στην πρεμιέρα έφτασε κοντά, όμως η παρθενική νίκη στην ιστορία του Λαυρίου δεν ήρθε. Το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του ως ομάδα της Α1, όμως το δύσκολο αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η ΑΕΚ έρχεται πεισμωμένη μετά την ήττα από την Κράσνι Όκτριαμπρ στην πρεμιέρα του Eurocup. Οι "κιτρινόμαυροι" δεν θα έχουν στη διάθεση τους τον Δημήτρη Μωραΐτη, ο οποίος υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19/10 - 20.30)

Οι μνήμες από τον πρόσφατο προημιτελικό στο Κύπελλο είναι ακόμα νωπές. Πριν συμπληρωθούν καλά καλά δύο εβδομάδες αγωνιστικών υποχρεώσεων Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι. Οι "πράσινοι" έχοντας το κομμάτι της ψυχολογίας με το μέρος τους μετά την πρόκριση στα ημιτελικά θέλουν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο. Στην αντίπερα όχθη οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να δείξουν ότι ο πρώτος αγώνας ήταν απλά μία κακή παρένθεση. Το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι, όμως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θέλει να αποδείξει ότι είναι φτιαγμένη για τέτοιες καταστάσεις.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ