STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τζόρτζεβιτς: "Οικονομική θυσία από Γιαννακόπουλο"

Τζόρτζεβιτς: "Οικονομική θυσία από Γιαννακόπουλο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς τόνισε πως θαυμάζει τα όσα έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την αγωνιστική ενίσχυση του Παναθηναϊκού, δήλωσε ευχαριστημένος από την απόδοση στο ματς με τον ΠΑΟK και ανέφερε πως ο Μπάνε Πρέλεβιτς ήταν μεγαλύτερος "θρύλος" από αυτόν. Μαρκόπουλος: "Καταστροφικό πρώτο ημίχρονο".

Ευχαριστημένος από το σοβαρό πρόσωπο που "έβγαλε" ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς. Συγκεκριμένα ο προπονητής των "πρασίνων" είπε:

"Πριν το ματς μάθαμε πως δεν θα παίξει ο Βασιλειάδης και ο Σχορτσανίτης και αυτό άλλαξε το πλάνο μας. Ετσι κι αλλιώς όμως η προσέγγιση του αγώνα ήταν σοβαρή, αυτό θέλαμε να κάνουμε και αυτό κάναμε. Γι' αυτό είμαστε ευχαριστημένοι. Οι δύο νέοι παίκτες (σ.σ. Γουίλιαμς και Χέινς) μας βοήθησαν πολύ, μοιράσαμε τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες. Ξεκινήσαμε καλά και βάλαμε πίεση στη μπάλα και αυτό μας βοήθησε να αντιληφθούμε ποιο θα ήταν το αγωνιστικό πλάνο ΠΑΟΚ.

Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ. Είχα πει στο ΟΑΚΑ πως ο ΠΑΟΚ άξιζε την νίκη. Δεν ήμουν πολύ ήσυχος πριν το ματς ανεξαρτήτως αν έπαιζαν οι Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης. Είμαστε ευχαριστημένοι ενώ δώσαμε λεπτά σε νεαρούς παίκτυες. Ο Παπαγιάννης έπαιξε αρκετά και αυτό θα τον βοηθήσει. Ο Μποχωρίδης πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής. Πραγματικά πιστεύω πως θα ήταν σημαντική βοήθεια στο ροτέισον της ομάδας αλλά ήταν τραυματίας.

Τώρα όμως επανήλθε. Για τους Γουίλιαμς και Χάινς, είναι δύο παίκτες με άλλη ταχύτητα και αυτό το χρειαζόμασταν και από Δευτέρα μπαίνει και ο Χάντερ. Δεν έχουμε χρόνο για να τους προσαρμόσουμε στο παιχνίδι. Ελπίζω να προσαρμοστεί ο Χάντερ και γενικά οι νέοι παίκτες, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σαν προσωπικότητες. Θαυμάζω την οικονομική θυσία του Γιαννακόπουλου και όλοι στην ομάδα θα πρέπει να το εκτιμήσουν αυτό αναφορικά με την προσθήκη των νέων παικτών".

Για το ματς με την Φενέρ: "Κάθε επόμενο ματς είναι το πιο σημαντικό της σεζόν. Τέτοια προσέγγιση πρέπει να έχεις. Η Φενέρ ίσως να είναι ο πιο δύσκολο αντίπαλος στον όμιλο και έρχεται ο Ομπράντοβιτς και αυτό θα είναι σπουδαίο για τους φιλάθλους και για τον ίδιο. Μπορούμε να κερδίσουμε, έχουμε κάποια ατού για την νίκη. Μην σας κάνει εντύπωση αν κερδίσουμε".

Για το ότι μίλησε με τον Μπάνε Πρέλεβιτς: "Είναι μεγάλος θρύλος (σ.σ. το είπε στα ελληνικά αυτό). Είμαστε φίλοι από πέντε ετών. Είναι από τους καλύτερους φίλους μου. Του εύχομαι το καλύτερο, ξέρω πως αυτό που κάνει στην ομάδα είναι πολύ δύσκολο".

Για το ποιος είναι μεγαλύτερος θρύλος, αυτός ή ο Πρέλεβιτς: "Ο Μπάνε... Στα 19 έπαιξε ημιτελικά με τον Αστέρα και έβαλε 35 πόντους κόντρα στην Τσιμπόνα. Μετά πήγε στον τελικό απέναντι στην Παρτιζάν. Σέβομαι ό,τι πέτυχε εδώ στον ΠΑΟΚ. Μεγάλωσα βλέποντας την διαμάχη του ΠΑΟΚ και του Αρη και έχω μεγάλο σεβασμό".

Παπαγιάννης: "Ξεκινήσαμε από την άμυνα"

Ο καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Παπαγιάννης είπε: "Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά και είχε δύο παίκτες κλειδιά που έλειπαν, τον Βασιλειάδη και τον Σχορτσανίτη. Εμείς ξεκινήσαμε από την άμυνα, πήραμε κάποια ελεύθερα σουτ και τα βάλαμε μετά την ψυχολογία που πήραμε από την άμυνα. Είναι μια σημαντική νίκη για εμάς και τώρα κοιτάμε τα ματς με την Φενέρ και θα κοιτάξουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε".

Μαρκόπουλος: "Καταστροφικό το πρώτο ημίχρονο"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε στο κακό πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα ο κόουτς του ΠΑΟΚ είπε: "Ο Παναθηναικός είναι εντελώς διαφορετικός πλέον. Πιέζει στην άμυνα ενώ έχει ψηλούς που μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Εχει όμως και αδυναμίες και εμείς αυτές προσπαθήσαμε να βρούμε στην αρχή του αγώνα. Η συνέχεια όμως ήταν καταστροφική και δεν κοντράραμε καθόλου το ματς. Είχαμε καταστροφικό πρώτο ημίχρονο και εκεί τελείωσαν τα πάντα. Τα προβλήματα που υπάρχουν και ανέφερε και ο Τέπιτς, έχουν λυγίσει την ομάδα και μετά το ματς με τον Ολυμπιακ, η ομάδα έχασε την αποφασιστικότητά της και την εμπιστοσύνη της και αυτό το έδειξε στα τελευταία δύο ματς. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα προβληματίζει τώρα και σε άμυνα και σε επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πέντε αμυντικά ριμπάουντ και ο Παναθηναικός 9 επιθετικά. Αυτό δείχνει τον τρόπο που παλεύεις στον αγωνιστικό χώρο".

Συνεχίζοντας, τόνισε: "Το πρόγραμμα ήταν δύσκολο και περίεργο. Η ομάδα είχε συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη με ένα ρόστερ που δεν είναι τόσο γεμάτο ενώ υπάρχουν και διαφορετικά μεγέθη. Δηλαδή ο 10ος παίκτης του Παναθηναικού μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα της Ελλάδας. Οι παίκτες μας έπρεπε να υπερβάλλουν εαυτούς. Για παράδειγμα ο Μαργαρίτης έπρεπε να αντιμετωπίσει σκληρούς παίκτες και όχι μόνο έναν, αλλά και όποιος έμπαινε στο ματς. Αυτό είχε σαν αποτέσμα να υπάρχει κούραση, όχι μόνο για τον Μαργαρίτη αλλά και για τους άλλους παίκτες. Στο τελευταίο ματς την επόμενη μέρα είχαμε έξι τραυματίες πέραν των δύο που υπάρχουν και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κανονική προπόνηση. Ετσι δεν μπορείς να ετοιμαστείς και τα αρνητικά αποτελέσματα σου ρίχνουν την ψυχολογία. Δεν έχουμε αποφασιστικότητα στα τελευταία δύο ματς, φαινόταν πως δεν είχαμε φυσιολογικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια".

Για την συνέχεια: "Η ομάδα πρέπει να κερδίσει για να αλλάξει ψυχολογία. Οι παίκτες πρέπει να βγάλουν περισσότερη ενέργεια. Είναι αδιανόητο ο Παναθηναικός να κάνει επτά φάουλ στο πρώτο δεκάλεπτο και εμείς τέσσερα και να έχουμε δεχτεί 30 πόντους. Η αντίδραση του σώματος και του πνεύματος δεν είναι ικανοποιητική. Το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις... Και να δούμε αν στα έξι παιχνίδια, προλαβαίνουμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει. Πρέπει να κερδίσουμε τα έξι παιχνίδια. Και τον Παναθηναικό πιστεύαμε πς μπορούμε να κερδίσουμε. Το θέμα είναι αν το κορμί μπορεί να αντιδράσει, όπως πρέπει".

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι πολυτέλεια να παίζει στην Ευρώπη με αυτό το ρόστερ που έχει : "Είχαμε έλλειψη δύο παικτών και έτσι όπως ήταν τα πράγματα ίσως να ήταν υπερβολή. Αν είχαμε αυτούς τους παίκτες και είχαμε κάποια διαφοροποίηση σε κάποια δεδομένα, θα μπορούσαμε να παίξουμε άνετα Πρέπει να παίζεις στην Ευρώπη...".

Τέπιτς: "Επρεπε να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί"

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μιλένκο Τέπιτς είπε: "Ηταν δύσκολο ματς. Οχι γιατί χάσαμε από τον Παναθηναικό αλλά γιατί κάναμε κακό και όχι ανταγωνιστικό πρώτο ημίχρονο. Είναι φανερό πως ο Παναθηναικός παίζει καλύτερα τον τελευταίο μήνα και έχει βρει ρυθμό. Δεν είναι ντροπή να χάσεις από μια ομάδα σαν αυτή αλλά εμείς έπρεπε να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν λόγοι... Παίζουν λίγοι παίκτες, υπάρχουν τραυματισμοί, κάπιοια ματς χάθηκαν στο τέλος από λάθη μας και γι' αυτό είμαστε στη θέση στην οποία βρισκόμαστε. Εχουνμε ακόμη έξι ματς. Το πρόγραμμα είναι καλύτερο στο εξής. Θα έχουμε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. Εχω πίστη στην ομάδα. Μπορούμε να πάρουμε την πέμπτη ή την έκτη θέση. Πρέπει να κερδίσουμε τα επόμενα ματς και να δούμε τι μπορεί να φέρει αυτό για εμάς".

Για το τι μπορεί να βελτιώσει η ομάδα από μόνη της ανεξαρτήτως του ότι αναμένεται να επιστρέψουν οι Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης: "Εδώ και καιρό δεν μπορεί να γίνει καν κανονική προπόνηση. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό είχαμε σερί ματς. Υπήρχαν ταξίδια, κούραση και απογοήτευση μετά το ματς με το Ρέθυμνο. Απέναντι σε Κολοσσό και Παναθηναικό δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Με την επιστροφή των δύο παικτών, πιστεύω θα έχουμε μαχητικό πνεύμα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ