STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το "13άρι" έσωσε τον Παναθηναϊκό στην Περιβόλα

Το "13άρι" έσωσε τον Παναθηναϊκό στην Περιβόλα
STOLISVAGGELIS

Ο Απόλλων Πατρών ζόρισε -και με το παραπάνω- τον Παναθηναϊκό στην Περιβόλα, αλλά το 13-0 σερί των "πρασίνων" στα τελευταία τέσσερα λεπτά τους έδωσε τη νίκη (80-90). Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Δημήτρη Βεργίνη, που ηγήθηκε των Πατρινών.

Το αήττητο σερί του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ διεύρυνε ο Παναθηναϊκός που ναι μεν κέρδισε στην Περιβόλα τον Απόλλωνα Πατρών (80-90), αλλά προβλημάτισε εκ νέου με την εικόνα του -ιδίως στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην έκπληξη (σ.σ.: προηγήθηκαν με 78-77 στο 35'14''), αλλά ακολούθησε το σερί (13-0) των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς, για να τους δώσει τη νίκη.

" Η εικόνα μας δεν είναι καλή. Το ξέρουμε κι οι ίδιοι. Είναι σημαντικό να γίνουμε καλύτεροι το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στα παιχνίδια που ακολοθούν. Πιστεύω στους συμπαίκτες και τους προπονητές μας, οπότε είμαι βέβαιως πως θα βελτιωθούμε άμεσα", δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης -στην κάμερα της NOVA- ο Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν αυτός που... επισκίασε την εκπληκτική εμφάνιση του Δημήτρη Βεργίνη στην αναμέτρηση. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε ένα κλέψιμο κι ένα τρίποντο στο διάστημα του "πράσινου" σερί, για να καθορίσει την έκβαση της αναμέτρησης και να αφήσει τον πρώην συμπαίκτη του με το... παράπονο, που δεν πήρε τη νίκη.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι απλή αναφορά. Οι "πράσινοι" δέχθηκαν 45 πόντους στο ημίχρονο και 80 στο σύνολο από μια ομάδα που δεν φημίζεται για το επιθετικό της ταλέντο. Τα εκπληκτικά ποσοστά του Δημήτρη Βεργίνη είναι η μία όψη του νομίσματος, αφού η άλλη δείχνει πως το "τριφύλλι" έχει σοβαρό θέμα στο πίσω μέρος του παρκέ.

Το "13άρι" έσωσε τον Παναθηναϊκό στην Περιβόλα
STOLISV

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Ο Απόλλων Πατρών προηγήθηκε για τελευταία φορά (78-77) με 4'46'' να μένουν στο παιχνίδι, αφού η συνέχεια ήταν αφιερωμένη στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς πέτυχαν δεκατρείς (13) αναπάντητους πόντους για να "καθαρίσουν" το παιχνίδι και να φύγουν από το κλειστό της Περιβόλας με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές τους.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση δείχνοντας πως έμαθε από το παιχνίδι με τη Ζιελόνα Γκόρα, αφού δεν άργησε να αποκτήσει διψήφιο προβάδισμα (9-20) μετά από καλάθι του Νικ Καλάθη στον αιφνιδιασμό. Αυτοί που πάντως έκαναν τη διαφορά για το "τριφύλλι" μέχρι το +10 (16-26) του 9'10'' ήταν οι Όγκνιεν Κούζμιτς και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, που κέρδιζαν κατά κράτος τις μάχες κοντά στο καλάθι.

Όσο όμως η "πράσινη" άμυνα ήταν κάτω του μετρίου, τόσο ήλπιζαν στη νίκη οι γηπεδούχοι. Βλέπετε, δεν άργησαν να επιστρέψουν στο σκορ, με τη διαφορά να πέφτει στο σουτ (23-26) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η απάντηση από την απέναντι πλευρά ήρθε πίσω από τη γραμμή των 6μ75, αφού οι Τζέιμς Φελντέιν (δις) και Αντώνης Φώτσης ευστόχησαν σε σουτ τριών πόντων, για να διαμορφώσουν το +16 (30-46) του Παναθηναϊκού στο 16'15''.

Ακόμη και τότε όμως, το παιχνίδι δεν έφυγε οριστικά από τον έλεγχο των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Κώστα Μέξα βελτίωσαν τα στατιστικά τους, ήταν καλοί στην άμυνα (εν αντιθέσει με τους αντιπάλους τους) και με επιμέρους σκορ 15-3, βρήκαν την ευκαιρία να πάνε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με μόλις τέσσερις πόντους (45-49).

Το "13άρι" έσωσε τον Παναθηναϊκό στην Περιβόλα
STOLISVAGGELIS

Αυτός που πάντως έκανε τη διαφορά για τους "μελανόλευκους" ήταν ο Δημήτρης Βεργίνης, που είτε σκόρερ (ασταμάτητα), είτε έκλεβε μπάλες, είτε δημιουργούσε. Ο άλλοτε "πράσινος" ηγήθηκε της προσπάθειας, που κρατούσε την ομάδα του "ζωντανή" στη διεκδίκηση της νίκης - έκπληξης.

Όταν όμως σκόραρε για το +1 (78-77) στο 35'14'', όλα άλλαξαν. Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς άλλαξαν άρδην την εικόνα τους στις δύο πλευρές του παρκέ, "τρέχοντας" σερί 13-0. Με τον Σάσα Πάβλοβιτς (δις) και τον Δημήτρη Διαμαντίδη να ευστοχούν από την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε το +12 (78-90) του 39'10'', που έβαλε τέλος στην κουβέντα για το νικητή.

Το τελικό σκορ (80-90) διαμορφώθηκε μετά από 2/2 βολές του Πέτι Πέρι, ο οποίος ήταν μεν θετικός αλλά δεν μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω για την ομάδα του Κώστα Μέξα. Κι αν οι Πατρινοί έχασαν τους δύο βαθμούς της νίκης, σίγουρα κέρδισαν τις εντυπώσεις, μαζί και την απαραίτητη ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Όσο για τον Παναθηναϊκό; Η νίκη δεν αρκεί για να αλλάξει τα πράγματα, αφού οι "πράσινοι" διανύουν περίοδο αγωνιστικής κάμψης, την οποία "πληρώνουν" προς το παρόν μόνο στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 45-49, 67-70, 80-90.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Μέξας): Αργυρόπουλος, Βεργίνης 24 (3/3 δίπ., 5/6 τρίπ., 3/4 βολ.), Μαστρογιαννόπουλος, Αθανασούλας, Πάλμλαντ 7 (1), Ντάνκαν 3 91), Πελεκούδας, Κουζέλογλου 18 (4), Μέιερ 8 (2), Πέρι 12 (2), Γουντς 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 4 (7 ριμπ.), Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 9 (2), Ραντούλιτσα 14, Φελντέιν 12 (2), Διαμαντίδης 6 (2 τρίπ., 8 ασ.), Καλάθης 12 (1), Παπαδάκης, Παπαγιάννης, Λούντζης, Κούζμιτς 18 (8/10 δίπ., 9 ριμπ.).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ