STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το ΣΕΦ της αστοχίας

Το ΣΕΦ της αστοχίας

Το Game 1 των τελικών του πρωταθλήματος χαρακτηρίστηκε από τα πολλά άστοχα σουτ. Το 35.6% που κατέγραψαν οι "αιώνιοι" στο ΣΕΦ πάντως, δεν είναι το χειρότερο ποσοστό της σύγχρονης ιστορίας. Το Sport24.gr παρουσιάζει τις βραδιές που οι παίκτες τους ξέχασαν να ευστοχήσουν.

Ο πρώτος τελικός του πρωταθλήματος ήταν από τους χειρότερους (ποιοτικά) που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Τα πολλά άστοχα σουτ χαρακτήρισαν την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό Superfoods στο ΣΕΦ, με τους παίκτες των ομάδων να βρίσκουν ως επί το πλείστον το σίδερο.

Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, πως οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 5/25 τρίποντα και οι "πράσινοι" απάντησαν με 5/18 σουτ τριών πόντων. Η ουσία για αμφότερους είναι πως σκόραραν με το σταγονόμετρο, παρότι ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που τα σουτ έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις. Ακόμη κι όταν κάποιοι βρέθηκαν στα -λεγόμενα- καλά τους σημεία στο παρκέ, η προσπάθειά τους δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία, κάτι που έριξε πολύ την παραγωγικότητα των ομάδων, αλλά και τον ρυθμό.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 46/129 σουτ εντός παιδιάς, ήτοι με ποσοστό που φτάνει το 35.6%. Το πλέον εντυπωσιακό βέβαια είναι πως δεν πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε ντέρμπι "αιωνίων" από το 2006 κι έπειτα, όταν ο Παναθηναϊκός Superfoods και ο Ολυμπιακός άρχισαν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στις μάχες για τον τίτλο. Για την ακρίβεια, πρόκειται για την τρίτη χειρότερη (!) επίδοση σε τελικούς πρωταθλήματος, τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται το 33.6% (38/113) στο Game 2 των τελικών του 2013, στο ΟΑΚΑ. Οι "πράσινοι" έφτασαν με δυσκολία στη νίκη (63-52), στον δρόμο προς την "σκούπα". Ενδεικτικό της νευρικότητας που κυριάρχησε στο παιχνίδι είναι το 9/25 δίποντα που είχε η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, και το 5/26 τρίποντα αυτής του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν κακή σειρά τελικών εκείνη την χρονιά ("σκουπίστηκαν" άλλωστε), με τα ποσοστά τους να είναι απογοητευτικά σε κάθε έναν από τους τρεις τελικούς που έγιναν.

BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Είναι εντυπωσιακό μάλιστα το γεγονός ότι 7/10 περιπτώσεις με τις πιο άστοχες βραδιές σε τελικούς των "αιωνίων" αφορούν σε αγώνες που έγιναν την τελευταία πενταετία, δηλαδή από το 2013 κι έπειτα. Η σειρά των τελικών του 2014 θα μπορούσε μάλιστα να χαρακτηριστεί ως η πιο... άστοχη της σύγχρονης ιστορίας, αν σκεφτεί κανείς πως στο 1ο, το 3ο και το 4ο παιχνίδι είδαμε τα ποσοστά των ομάδων να είναι εξαιρετικά χαμηλό, αντιστρόφως ανάλογο της ποιότητας των παικτών που βρίσκονται στα δύο αντίπαλα "στρατόπεδα".

Το game low σε εύστοχα σουτ που είδαμε αυτή τη δωδεκαετία αφορά στο Game 4 των τελικών του 2008, όταν οι δύο ομάδες είχαν μόλις 34 εύστοχα σουτ. Δίποντα και τρίποντα. Πιο συγκεκριμένα, σούταραν με 22/50 δίποντα και 12/48 τρίποντα. Για να τελειώσουν την αναμέτρηση με 34/98, δηλαδή με 34.7% ποσοστό ευστοχίας (sic).

Αναλυτικά το Top 10 των πιο άστοχων βραδιών σε τελικούς "αιωνίων" από το 2006 κι έπειτα:

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÃÉÁ ÔÏ 18ï Filothei Women Gala (EUROKINISSI SPORTS / LATO KLONTIAN)
ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÃÉÁ ÔÏ 18ï Filothei Women Gala (EUROKINISSI SPORTS / LATO KLONTIAN) EUROKINISSI SPORTS

Επειδή βέβαια, υπάρχει κι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Αυτό είναι το Top 10 των πιο εύστοχων βραδιών:

Το ΣΕΦ της αστοχίας
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ