STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το πρόβλημα που γίνεται λύση

Το πρόβλημα που γίνεται λύση
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εν μέσω του πολύ δύσκολου προγράμματός του σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να λειτουργεί υπέρ των "πρασίνων" στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της χρονιάς.

Από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος κι ακολούθως αυτή της Basket League ΣΚΡΑΤΣ είχε καταστεί σαφές πως ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να δώσει πολύ γρήγορα εξετάσεις σχετικά με το τι μπορεί να πετύχει τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Το πρόωρο του πράγματος δεν προδικάζει βέβαια το μέλλον και το πως θα ολοκληρωθεί ενδεχομένως η προσπάθεια των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς, αλλά όπως κατέληξαν τα πράγματα (με το 2/2 επί του Ολυμπιακού) δεν μπορεί παρά να ειπωθεί πως το... πρόβλημα έγινε λύση για τον Παναθηναϊκό.

Ο λεγόμενος και "καυτός" Οκτώβριος του "τριφυλλιού" θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα αυτοπεποίθησης. Από την άποψη πως σε περίπτωση που γινόταν το 0/2 απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο, η πίεση θα μεταφερόταν άμεσα στο "πράσινο στρατόπεδο". Εν τούτοις όμως, όλα κύλησαν διαφορετικά, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να είναι αυτός που πλέον πατάει πιο γερά από κάθε άλλον στο ΟΑΚΑ.

Ο Σέρβος κόουτς κλήθηκε να δώσει άμεσα τα διαπιστευτήρια της δουλειάς του, με την απουσία του -ελέω Eurobasket- από τον πρώτο μήνα της προετοιμασίας να είναι μία από τις (πολλές) δυσκολίες που καλούνταν να ξεπεράσουν οι "πράσινοι". Εν τούτοις όμως, ο βαθμός προσαρμογής του στα δεδομένα της ομάδας ήταν τόσο γρήγορη που τα εμπόδια αποδείχθηκαν πολύ χαμηλά.

Σε αυτό τον μείζονα ρόλο έπαιξε ο "αιώνιος" αντίπαλος, αφού τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό λειτούργησαν ως αποσυμπιεστής της πίεσης που υπήρχε εκ προοιμίου. Κι αυτό του δίνει τη δυνατότητα να δουλέψει με περισσότερη ηρεμία, αυτοπεποίθηση και σιγουριά πως στο τέλος του δρόμου, ο Παναθηναϊκός θα είναι όπως τον έχει στο μυαλό του.

Πρόδηλο είναι πως στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σεζόν οι "πράσινοι" δεν είναι αυτοί που πρέπει -και θέλει ο προπονητής τους. Όπως επίσης ότι θα χρειαστεί αρκετός ακόμη χρόνος μέχρι να αποσαφηνιστεί πλήρως το ταβάνι της ομάδας και να τεθούν πιο σαφείς στόχοι, όσον αφορά την Ευρωλίγκα. Δεδομένα πάντως, αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται σε φάση "χτισίματος", βαδίζει σε μονοπάτια που μόνο χαμόγελα φέρνουν.

Του ταιριάζει ο Ολυμπιακός

Το πρόβλημα που γίνεται λύση
INTIME SPORTS

Ρωτήθηκε μάλιστα για το αν νιώθει πιο άνετα απέναντι στους "ερυθρόλευκους", για να απαντήσει πως " προσπαθώ απλά να κάνω τη δουλειά μου" . Κι η αλήθεια είναι πως στα δύο πρώτα ντέρμπι την έχει κάνει εξαιρετικά. Κι ας μην αποτυπώνεται αυτό πλήρως με τους αριθμούς, που όπως και στην περίπτωση του Τζέιμς Γκιστ δεν λένε πάντα την αλήθεια .

Εμφανίζονται από το πουθενά

Το πρόβλημα που γίνεται λύση
INTIME SPORTS

Με καλάθι του 32χρονου γκαρντ/φόργουορντ άλλωστε "κλείδωσε" τη νίκη ο Παναθηναϊκός στα 46'' για το φινάλε, μπροστά στα απλωμένα χέρια του Ιωάννη Παπαπέτρου. Κι η αλήθεια είναι πως, όπως ακριβώς συνέβη και προ δεκαημέρου στο ΣΕΦ, δεν ήταν εντυπωσιακός. Πλην όμως αποδείχθηκε σε αμφότερες αναμετρήσεις άκρως ουσιαστικός. Κι αυτό είναι κάτι που κάνει τη διαφορά σε τέτοια παιχνίδια.

Ώρα για τα ευρωπαϊκά τεστ

Η ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν θα απασχολήσει ιδιαίτερα, λόγω του 2/2 επί του Ολυμπιακού. Από εδώ και πέρα όμως, οι "πράσινοι" στρέφουν σε μεγάλο βαθμό την προσοχή τους στην Ευρωλίγκα, εκεί όπου καλούνται σε δύο ημέρες (22/10, 22:00) να πάρουν την πρώτη τους νίκη για φέτος. Η ηρεμία υπάρχει, η αυτοπεποίθηση είναι στα ύψη, αλλά αυτό που θα φέρει την απαιτούμενη αγωνιστική σταθερότητα είναι οι καλές εμφανίσεις και οι νίκες στην Ευρώπη. Εν αρχή ην η Καρσίγιακα...

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ