STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Θρίαμβος με φόντο την οκτάδα για το Ρέθυμνο

Θρίαμβος με φόντο την οκτάδα για το Ρέθυμνο

Με "τρελό" τρίποντο του Άρνολντ στο φινάλε, το Ρέθυμνο νίκησε (73-70) τον ΠΑΟΚ και έμεινε σε τροχιά playoffs. Εξαιρετικό ντεμπούτο με τον Δικέφαλο για τον Νέιθαν Σόμπι.

Την ένατη φετινή του νίκη σε 11 εντός έδρας αγώνες πανηγύρισε το Ρέθυμνο, που επικράτησε (73-70) του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα χρειάστηκε ένα "τρελό" τρίποντο του Ρόμπερτ Άρνολντ από τα δέκα μέτρα στο φινάλε της αναμέτρησης, την ώρα που οι καταπονημένοι Θεσσαλονικείς είχαν για κορυφαίο τον νεοαποκτηθέντα Νέιθαν Σόμπι που ήταν και ο πρώτος τους σκόρερ. Ηττήθηκαν, αλλά χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις πλέον θα συνεχίσουν να κυνηγούν την τέταρτη θέση που θα τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των playoffs.

O MVP

Ο Ρόμπερτ Άρνολντ τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, έβαλε το νικητήριο τρίποντο και έριξε τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο. Ο Αμερικανός κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ρεθύμνου ο Νίκος Βετούλας, όμως εξίσου καλός ήταν και ο Γκάρι Τάλτον που ήρθε από τον πάγκο για να δώσει άλλους 16 πόντους με 7/11 σουτ σε 29 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το stat-line του Νέιθαν Σόμπι. Ο Αυστραλός βρίσκεται μόλις λίγες μέρες στην Ελλάδα, έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και σε 29 λεπτά γέμισε τη στατιστική του με 14 πόντους (3/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5/5 βολές), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 5 κερδισμένα φάουλ. Ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, την ώρα που ο Κιθ Κλάντον είχε 1/7 βολές, ο Θαντ ΜακΦάντεν 4/11 σουτ και συνολικά η ομάδα του 4/15 τρίποντα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Με το 70-70 στον πίνακα και με το χρονόμετρο να έχει ακόμη 6-7 δευτερόλεπτα, ο Άρνολντ βιάστηκε να σουτάρει, σηκώθηκε από τα δέκα μέτρα, αλλά στάθηκε και λίγο τυχερός. Ή πολύ. Έβαλε το τρίποντο και έκρινε την αναμέτρηση που ήταν ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα. Είδαμε ένα εξαιρετικό ντέρμπι στο "Μελίνα Μερκούρη" και η αλήθεια είναι πως στο τέλος της βραδιάς όποιος κι αν κέρδιζε, θα το έκανε με την αξία του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÐÁÏÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÐÁÏÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αν και κουρασμένος, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε (2-8) πριν για κάποιον περίεργο λόγο "μπλοκάρει" σε άμυνα κι επίθεση. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα τρομερό εξάλεπτο, με τον Άρνολντ και τον Γιαννόπουλο να σκοράρουν από την περιφέρεια και τον Τάλτον να "παίρνει φωτιά" στο τέλος της πρώτης περιόδου (25-15). Ο τραυματίας Κλάντον αρχικά έκανε κακό στον ΠΑΟΚ, όμως η δική του παρουσία, σε συνδυασμό με τον θετικό Σόμπι και τους Τσόχλα - Πέινερς, έδωσε στους Θεσσαλονικείς το δικαίωμα να μαζέψουν τη διαφορά από τους 14 στους δυο (39-37) στο τέλος του πρώτου μέρους. Αν μάλιστα είχαν καλύτερο ποσοστό στις βολές, ίσως να βρίσκονταν και μπροστά στο σκορ την ώρα που το Ρέθυμνο έχανε τον ρυθμό του στο δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου.

Ο ρυθμός έπεσε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τον Φιτζπάτρικ να είναι η σημαντικότερη απειλή για την άμυνα του ΠΑΟΚ που πέρασε μπροστά (46-47) με τον Μαργαρίτη και έδειξε να πατά καλά στα πόδια του. Οι δυο ομάδες απαντούσαν η μία στην άλλη, με τον Γιαννόπουλο να βάζει δύσκολο τρίποντο στο τέλος της τρίτης περιόδου για το 58-57 και να δίνει συνέχεια σε ένα πολύ δυνατό ντέρμπι. Το +5 των γηπεδούχων (62-57) στο 33' τους έδωσε ένα μικρό προβάδισμα, όμως ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ένα γκολ-φάουλ του Κλάντον έγραψε το 68-68 στο 38' και στο φινάλε ο Άρνολντ έβαλε "τρελό" τρίποντο από τα δέκα μέτρα για το 73-70. Είχε χρόνο, δεν το κατάλαβε, αλλά... Το σκορ έγραψε και το Ρέθυμνο έκανε το σημαντικότερο βήμα για τα playoffs, παίρνοντας την ένατη φετινή του νίκη σε 11 εντός έδρας αγώνες.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 39-37, 58-57, 73-70

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (Βετούλας): Κώττας 2, Άρνολντ 16 (2), Φιτζπάτρικ 13 (2), Λέμον 6, Γιαννόπουλος 11 (2), Ραζής, Χριστοδούλου, Σάφτενααρ 9, Τάλτον 16 (1), Καμπερίδης.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 2, ΜακΦάντεν 8, Γλυνιαδάκης 2, Πέινερς 9 (1), Μαργαρίτης 11 (1), Χρυσικόπουλος 6, Τσόχλας 5 (1), Μιλιένοβιτς, Κλάντον 13 (6/8 δίπ., 1/7 βολ.), Σόμπι 14 (1 τρίπ., 8 ριμπ.).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ