STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τεράστιο διπλό στο Λαύριο ο Προμηθέας Πάτρας

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. - ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. - ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Τζερέλ Μπλάσινγκέιμ, ο Προμηθέας Πάτρας πέρασε από το Λαύριο (77-74) στην 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο γήπεδο, ο Βαγγέλης Αγγέλου δεν μπορούσε να χάσει. Μπορεί το εκτός έδρας ματς με το εξαιρετικά δεμένο και γεμάτο πείσμα Λαύριο να ήταν εκ των πραγμάτων μια επικίνδυνη αποστολή, όμως ο Προμηθέας Πάτρας θριάμβευσε (77-74) με τρομερή εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Τζερέλ Μπλάσινγκεϊμ που έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το τελικό σκορ. Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Πατρινοί άφησαν πίσω τους το Λαύριο και συνεχίζουν να στοχεύουν στην είσοδό τους στα playoffs της Stoiximan.gr Basket League, στην πρώτη τους χρονιά στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ο MVP

Μπορεί ο ΜακΚένζι Μουρ να ήταν ο πρώτος σκόρερ του Προμηθέα (20 πόντοι, 8/11 σουτ, 5 ριμπάουντ σε 30 λεπτά), όμως ο κοντοπίθαρος Τζερέλ Μπλάσινγκέιμ έκανε τη διαφορά και "κλείδωσε" τη νίκη για την ομάδα της Πάτρας στο φινάλε. Ο Αμερικανός άσος τελείωσε το ματς με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ένα κλέψιμο σε 35 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 5/23 τρίποντα (21%) των γηπεδούχων. Το Λαύριο είναι ομάδα που στηρίζεται στο μακρινό της σουτ, όμως απέναντι στον Προμηθέα πληγώθηκε ανεπανόρθωτα. Σπάνια βλέπουμε γηπεδούχο ομάδα να κερδίζει όταν σουτάρει τόσο άσχημα από την περιφέρεια.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο μπλακ-άουτ του Λαυρίου στην τέταρτη περίοδο. Μέχρι τότε βλέπαμε τους γηπεδούχους να είναι μπροστά στο σκορ με μικρές διαφορές και τους φιλοξενούμενους να παλεύουν για να μείνουν κοντά, όμως στο τέταρτο δωδεκάλεπτο ο Προμηθέας έπαιξε τρομερή άμυνα, έβαλε 19 πόντους και έριξε την ομάδα του Σερέλη στο καναβάτσο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Λαύριο και Προμηθέας ήθελαν να δώσουν έμφαση στην άμυνα, όμως το σκορ πήγε αρκετά ψηλά στην πρώτη περίοδο. Ο Πάντερ έκανε καλή δουλειά για τους γηπεδούχους, που βρέθηκαν στο +5 (24-19) στο φινάλε του δεκαλέπτου και στο +8 (31-23) στις αρχές του δεύτερου, πριν οι Πατρινοί κάνουν την αντεπίθεσή τους και μειώσουν στο καλάθι (35-33). Εκεί τα νεύρα τέντωσαν, οι τεχνικές ποινές και τα αντιαθλητικά διαδέχονταν το ένα το άλλο, όπως και τα τρίποντα του Αθανασούλα που κράτησαν το Λαύριο μπροστά μέχρι το ημίχρονο (47-36).

Η αλήθεια είναι πως το σκληρό ματς του πρώτου μέρους, συνεχίστηκε προς τέρψιν των θεατών και στο δεύτερο, με το Λαύριο να κρατά μια μικρή διαφορά και τον Προμηθέα να "επιβιώνει" με τον Μουρ και με τον Τόντιτς. O Μπολντς έκανε το 67-62, όταν ο ρυθμός του αγώνα είχε χαθεί εντελώς, όμως ο Προμηθέας αντεπιτέθηκε στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα και όχι μόνο ροκάνισε τη διαφορά, αλλά πέρασε και μπροστά (74-75). Μια κακή επίθεση των Πατρινών έδωσε στο Λαύριο την ευκαιρία να πάρει το ματς, όμως ο Μπλάσινγκέιμ έκλεψε μια μπάλα, έγραψε το 74-77 στον αιφνιδιασμό και έκρινε οριστικά το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 46-39, 63-58, 74-77

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Χάμιλτον 11(8ριμπ.), Πάντερ 12(1), Γκρέι 8(2), Στεφανίδης, Περράκης, Έβανς 8, Αθανασούλας 12(2), Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης 2, Μπολντς 13, Νίξον 8.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Αγγέλου): Παπαντωνίου 4, Μπλάσινγκέιμ 13(2), Φαγιέ 7(1), Ντίκερσον, Μουρ 20(2), Γκίκας 4, Τζόουνς 9(8ριμπ.), Τόντιτς 16(2), Σαρικόπουλος 4.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ