STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τέλος εποχής: Η Basket League δεν πρόλαβε τα 70's

Τέλος εποχής: Η Basket League δεν πρόλαβε τα 70's

Μετά το αντίο του Γιάννη Καλαμπόκη δεν θα υπάρχει παίκτης στην Basket League που να έχει προλάβει τη δεκαετία του '70! Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Μετά την αποχώρηση του Γιάννη Καλαμπόκη από την ενεργό δράση δεν θα υπάρχει ούτε ένας παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα που θα έχει προλάβει τη δεκαετία του '70! Ιστορικές... ανακατατάξεις στις λίστες των "γερόλυκων" της Basket League.

Και δεν ήταν μόνο ο Καλαμπόκης που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Το ίδιο έκανε ο Κώστας Χαραλαμπίδης (1976), που ουσιαστικά δεν έπαιξε την την περασμένη χρονιά στον ΠΑΟΚ (ακολουθεί προπονητική καριέρα), αλλά και ο Νίκος Αργυρόπουλος (1978), συνεχίζοντας από διοικητικό πόστο στον Απόλλωνα Πατρών.

Παράλληλα δύο παλιές καραβάνες αποφάσισαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Α2: ο Αβραάμ Καλλινικίδης (1977) και ο Νίκος Μπάρλος (1979) που θα παίξουν στον Χολαργό και στον Πανιώνιο αντίστοιχα. Ήταν οι τελευταίοι παίκτες που είχαν γεννηθεί τα 70s και συνέχισαν στην υψηλότερη κατηγορία. Μαζί τους και ο Γιώργος Μπάκας (1979) που ενσωματώθηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς στην παλιά του ομάδα, το Λαύριο και πλέον θα παίζει στην Καλαμάτα.

Παράλληλα εγκατέλειψαν ομαδικά και οι 80άρηδες! Ο Γιώργος Δέδας έγινε προπονητής στην ΑΕΚ κι ο Δημήτρης Διαμαντίδης συνταξιοδοτήθηκε. Ο μοναδικός 80άρης του περσινού πρωταθλήματος που δεν έχει βρει ομάδα σε χαμηλότερη κατηγορία και ψάχνει ακόμη τον επόμενο σταθμό της καριέρα του, είναι ο Χριστόφορος Στεφανίδης. Ο μέχρι πρότινος πλέι-μέικερ του Αρκαδικού ενδέχεται να βρει συμβόλαιο στην Basket League και να γίνει αυτός ο "πρεσβύτερος" της λίγκας. Ως τότε ο τίτλος του έχει πάει σε άλλον.

Ο λόγος για τον Νίκο Πέττα! Γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου του 1981 είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος, κάνοντας μάλιστα την επανεμφάνιση του στην Α1 μετά από πολύχρονη πορεία σε μικρότερες κατηγορίες (Λευκάδα, Ψυχικό, Προμηθέα). Με τους Πατρινούς πανηγύρισε δύο ανόδους σε δύο σεζόν και έτσι από τη Β' Εθνική θα επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία, όπου είχε κάνει το ντεμπούτο του το 1997, πριν από 19 χρόνια δηλαδή!

Δεύτερος στη λίστα; Ο Βασίλης Σίμτσακ (3/31981) του Άρη, ενώ ακολουθούν ο Αντώνης Φώτσης (1/4/1981) του Παναθηναϊκού, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης (26/8/1981) του ΠΑΟΚ και ο Άγγελος Τσάμης (6/10/1981) που παίζει μαζί με τον Πέττα στον Προμηθέα Πατρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που παίζει είτε στην Α1, είτε στην Α2 παραμένει ο γεννημένος το 1976, Δημήτρης Δέσπος, που συνεχίζει την καριέρα στον Γυμναστικό Λάρισας, την "συνέχεια" της ομάδας που είχε κάνει το ντεμπούτο του στα μέσα της δεκαετίας του '90. Στην δεύτερη κατηγορία βρίσκουμε αρκετούς παίκτες γεννημένους τη δεκαετία του '70, όπως ο Τόλης Κουτρούλιας (1977), ο Αβραάμ Καλλινικίδης (1977), ο Νίκος Μίχαλος (1977), ο Κώστας Τότσιος (1978), ο Γιάννης Γκαγκαλούδης (1978), ο Θωμάς Νίκου (1979), ο Σάκης Καρύδας (1979), κι ο Βασίλης Αγγελακόπουλος (1979).

Τέλος, το καλοκαίρι αποσύρθηκε και ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που αγωνιζόταν στις Εθνικές Κατηγορίες, ο γεννημένος το 1972, Μιχάλης Υφαντής.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ