ΜΠΑΣΚΕΤ

Προπονήθηκε ο Περπέρογλου

Προπονήθηκε ο Περπέρογλου
INTIME SPORTS

Ο Στράτος Περπέρογλου γυμνάστηκε κανονικά την Παρασκευή το απόγευμα, στην πρώτη προπόνηση μετά το ρεπό που είχε δώσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους παίκτες του. Το σύνθημα για το πρωτάθλημα έδωσε ο Μάικ Μπατίστ

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού στην προπόνηση της Παρασκευής, καθώς γυμνάστηκε κανονικά και ο Στράτος Περπέρογλου.

Ο Έλληνας φόργουορντ του "τριφυλλιού" είχε χτυπήσει στην ωμοπλάτη στο τρίτο ματς της ημιτελικής σειράς με τον ΠΑΟΚ και δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε κανέναν από τους τρεις πρώτους τελικούς.

Κάτι που ίσως τελικά γίνει την Κυριακή στο τέταρτο και πλέον καθοριστικό παιχνίδι της σειράς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Στις τάξεις των "πράσινων" προετοιμάζονται για τον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος με στόχο να πάρουν τη νίκη που θα τους δώσει και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για 9η συνεχόμενη φορά. Η αναμέτρηση θα φιλοξενηθεί την Κυριακή (5/6, 22.00) στο ΟΑΚΑ, το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο.

Στο μεταξύ, ο Μάικ Μπατίστ έγραψε στο paobc.gr για τον 4ο μεγάλο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, καλώντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού να δώσει δυναμικό παρών στο ΟΑΚΑ.

"Hi to you all!! Ελπίζω να είστε όλοι καλά… Επιστρέφουμε στο ΟΑΚΑ, και προετοιμαζόμαστε για τον τέταρτο τελικό στο δικό μας σπίτι πια, μετά την ήττα στο ΣΕΦ. Δεν νομίζω ότι κάναμε κάτι λάθος εκεί, στο τρίτο παιχνίδι. Απλά πιστεύω ότι ίσως μας… τελείωσε λίγο η βενζίνη για πρώτη φορά. Κυρίως πνευματικά. Αλλά και λίγο σωματικά ίσως.

Γι αυτό και ο κόουτς μας έδωσε τη μία μέρα ρεπό, για να δώσουμε μια ευκαιρία στους εαυτούς μας να ξεκουραστούν λίγο και να χαλαρώσουμε. Ήταν μια πραγματικά καλή ιδέα, έτσι ώστε όταν ο αγώνας έρθει την Κυριακή, δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες. Μόλις ο αγώνας αρχίσει, θα πρέπει να βάλουμε την υψηλή ταχύτητα και να μην σταματήσουμε.

Πίστευα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε το 3-0… Το ήθελα, γιατί ήξερα ότι έχουμε τη δυνατότητα να το πετύχουμε. Το ότι δεν το πετύχαμε δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που μας αποθαρρύνει. Η νίκη στον πρώτο αγώνα στο ΣΕΦ μας οδηγεί εδώ που είμαστε σήμερα. Να έχουμε να δώσουμε έναν αγώνα μπροστά στον κόσμο μας και να έχουμε τη δυνατότητα να κατακτήσουμε τον τίτλο μπροστά σε εσάς.

Αυτός είναι ο στόχος και γι’ αυτό θα παλέψουμε την Κυριακή. Ξέρουμε επίσης ποια θα είναι η ανταμοιβή γι’ αυτό: Η κατάκτηση του τίτλου, αλλά και ξεκούραση. Θα είμαστε έτοιμοι και θα βεβαιωθούμε όλοι εμείς οι παλιότεροι ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης, ο Τσαρτσαρής, εγώ να είναι έτοιμοι και αυτοί οι συμπαίκτες μας που δεν έχουν βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση.

Πρέπει να είμαστε κοντά τους και να σιγουρευτούμε ότι θα είναι έτοιμοι κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό, ανεξάρτητα από το πόσο θα χρειαστεί να μείνουν στο παρκέ. Όταν ο κόουτς φωνάξει το όνομά σου, πρέπει να είσαι έτοιμος κι από την αρχή. Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας ήταν κάτι πολύ μεγάλο. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς.

Η Ευρωλίγκα ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, αλλά νικήσαμε στη Βαρκελώνη, μακριά από το σπίτι μας, παρά το ότι κι εκεί είχατε ταξιδέψει και μας στηρίξατε, κάτι που ήταν υπέροχο. Το να νικήσεις όμως μπροστά σε 20.000 κόσμο, είναι κάτι που που κάνει τον κάθε τίτλο, ακόμη πιο ιδιαίτερο. Πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι, πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει ο καθένας από την πλευρά του, ώστε να διασφαλίσουμε τη νίκη.

Ξέρω ότι κάποιοι έκαναν λόγο για το 31-9 στις βολές, όπως και κάποιοι μίλησαν για το 24-9 τώρα. Θα μπορούσαμε όντως να το χρησιμοποιήσουμε. Αλλά αυτοί βλέπουν μια διαφορετική εικόνα από ότι εμείς. Εμείς ασχολούμαστε με το μπάσκετ και μόνο με το μπάσκετ. Αν ανησυχείς για τους διαιτητές, η συγκέντρωσή του χάθηκε.

Για εμάς λοιπόν ο λόγος που εκτελέσαμε 9 βολές ήταν ότι δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί, ότι πήγαμε σε τζαμπ σουτ και ιδιαίτερα στα τελευταία έξι λεπτά της αναμέτρησης, σταματήσαμε να είμαστε επιθετικοί, στερώντας ουσιαστικά από τους εαυτούς μας τη δυνατότητα να πάμε στη γραμμή των βολών. Αναγκάσαμε τους διαιτητές να μην μας δώσουν φάουλ. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι. Θα μπορούσα να συνεχίσω για αρκετή ώρα. Αλλά θα μείνω στο μπάσκετ. Ξέρουμε ότι εδώ θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και ότι θα πάρουμε αυτά που πρέπει, παίζοντας όμως με τον τρόπο που πρέπει. Εμείς μένουμε στο μπάσκετ.

Το κλειδί για μένα είναι πάντα το μυαλό σε παιχνίδια σαν κι αυτό. Το μπάσκετ είναι 90% πνευματικό και 10% σωματικό. Το να παίζεις σε αυτό το επίπεδο μπάσκετ, όταν βρίσκεσαι σε αυτή την ομάδα έχει την καρδιά, το ταλέντο, την επιθυμία και το κίνητρο, αλλά το μυαλό είναι αυτό που λέει στο σώμα τι να κάνει. Το μυαλό είναι που σε βοηθά να δεις τον εαυτό σου να παίζει, το μυαλό σου είναι που σε κάνει να δεις τον τρόπο που θα νικήσεις και όταν είσαι συγκεντρωμένος, μπορείς να φέρεις σε πέρας την αποστολή που έχεις.

Μόνο καλά πράγματα μπορεί να συμβούν έτσι. Από σήμερα θα δούμε βίντεο, θα κάνουμε όποιες προσαρμογές χρειάζονται που δεν νομίζω ότι είναι πολλές, γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε, ειδικά εδώ, στο σπίτι μας. Θα πρέπει όμως και να το αποδείξουμε στην πράξη αυτά τα 40 λεπτά.

40 λεπτά… 40 δυνατά λεπτά. Αυτό είναι.. Αυτό θα πω και στους συμπαίκτες μου. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο. Ξέρουμε ποια θα είναι η επιβράβευση μετά από αυτό. Είναι το πρωτάθλημα. Όταν ξέρεις ότι μπορείς να βάλεις το σώμα σου στη φωτιά για 40 λεπτά, αλλά μετά θα έχεις το δικαίωμα να ξεκουραστείς για εβδομάδες, το σώμα σου θα το εκτιμήσει.

Έτσι, ξέρω ότι θα παλέψουμε όλοι, ότι θα πιέσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, ότι θα κάνουμε πράγματα με μεγαλύτερη ένταση. Όχι με διαφορετικό τρόπο. Αν πρόκειται να κάνεις ένα πικ, κάντο πιο δυνατά. Αν πρόκειται να πηδήξεις για ένα ριμπάουντ, πήδα ψηλότερα. Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε την Κυριακή για να νικήσουμε, γιατί παραμένουν μια πολύ καλή ομάδα και παραμένουν ικανοί να έρθουν και στο ΟΑΚΑ και να οδηγήσουν τη σειρά σε έναν πέμπτο αγώνα, κατι που δεν το θέλουμε.

Έχουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας αυτή τη στιγμή. Όπως είπα και σε έναν δημοσιογράφο μετά τον αγώνα στο ΣΕΦ, αν με ρωτούσες αν θέλω να παίξω έναν αγώνα που κρίνει τίτλο, μπροστά σε εσάς, μπροστά στο δικό μας κόσμο, τότε θα ψήφιζα υπέρ κάθε φορά… Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς.

Θέλουμε να είστε εκεί, θέλουμε να μας στηρίξετε… Να είστε δίπλα μας. Κάντε ότι νομίζετε για να μας οδηγήσετε στη νίκη. Όχι όμως τίποτα βλακώδες. Ξέρετε τον τρόπο να μας βοηθήσετε χωρίς προβλήματα. Το έχετε κάνει τόσες πολλές φορές στην καριέρα μου εδώ αυτά τα οχτώ χρόνια. Απλά φτιάξτε και πάλι την καλύτερη ατμόσφαιρα στην Ευρώπη… Ανυπομονώ να σας δω την Κυριακή…".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ