STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ για το ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ για το ΑΕΚ - Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η 22η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ είναι προ των πυλών και το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι η αναμέτρηση του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, ένα ματς που θα διεξαχθεί το απόγευμα (17:00) της Κυριακής (13/3) στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, η βαθμολογία, αλλά και η προαναγγελία της 22ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ από το Sport24.gr. Ξεχωρίζει το παιχνίδι της Κυριακής (13/3, 17:00) ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 12 Μαρτίου

Κηφισιά - Άρης (16:15, ΝS2)

Κόροιβος Αμαλιάδας - Κολοσσός Ρόδου (17:00, NS2)

Καβάλα - Ρέθυμνο (17:00, NS2)

Λαύριο - Αρκαδικός (17:00, NS1)

ΠΑΟΚ - Απόλλων Πατρών (17:00, NS4)

Κυριακής 13 Μαρτίου

ΑΕΚ - Ολυμπιακός (17:00, OTESPORT4)

Τρίκαλα - Παναθηναϊκός (18:00, NS2)

Η βαθμολογία:

1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 41

2 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 41

3 ΑΡΗΣ 37

4 ΑΕΚ 37

5 ΚΗΦΙΣΙΑ 31

6 ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS 30

7 ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS 30

8 ΑΠΟΛΛΩΝ Π. CARNA 30

9 ΠΑΟΚ 30

10 ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES 28

11 ΚΟΡΟΙΒΟΣ 28

12 ΛΑΥΡΙΟ Γ.Σ. 27

13 ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 26

14 ΚΑΒΑΛΑ 25

Τα παιχνίδια

Κηφισιά - Άρης: Κηφισιά και Άρης συγκρούονται απόψε σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι βγαλμένο από την πρώτη φάση των πλέι οφ. Η Κηφισιά μπορεί να ξεκίνησε το πρωτάθλημα ως μία ομάδα που τα καταφέρνει καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός, όμως αυτό φαίνεται να αλλάζει. Οι “κόκκινοι” με 6 νίκες και 4 ήττες είναι η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ εντός έδρας μεταξύ των 7 πρώτων ομάδων της βαθμολογίας. Ο Άρης έφτασε τις εφτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Α1 κερδίζοντας ακόμα ένα ντέρμπι. Οι “κιτρινόμαυροι” μετά τον ΠΑΟΚ κέρδισαν και την ΑΕΚ (77-76) σκαρφαλώνοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας και πλέον έχουν τις τύχες στα χέρια τους. Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν θα υπολογίζει για το αποψινό παιχνίδι στο Ζηρίνειο στις υπηρεσίες του Νίκου Δίπλαρου, ο οποίος έχει υποστεί τράβηγμα στον προσαγωγό, ενώ πιθανότατα θα μπορέσει να αγωνιστεί ο Μιχάλης Πελεκάνος.

Κόροιβος Αμαλιάδας - Κολοσσός Ρόδου: Με τον Κόροιβο να έχει πετύχει μόλις 3 νίκες εντός έδρας και τον Κολοσσό να προέρχεται από 4 συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, οι δύο ομάδες θα παλέψουν να καταπολεμήσουν τις “εμμονές” τους. Ο Κόροιβος μπορεί να απέχει δύο βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, όμως χρειάζεται ακόμα μία νίκη για να νιώσει ασφαλείς και να μπορεί απερίσπαστος να ετοιμάσει τα πλάνα του για την επόμενη χρονιά. Ο Χάρης Μαρκόπουλος ωστόσο θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του τον νεαποκτηθέντα 33χρονο φόργουορντ Μίρκο Κόβατς σε ένα παιχνίδι με χαρακτήρα τελικού στη μάχη της παραμονής. Ο Κολοσσός είναι μία ομάδα έδρας κι αυτό το απέδειξε και απέναντι στα Τρίκαλα. Οι Ρόδιοι επικράτησαν με 79-69 των Θεσσαλών κι έτσι έμειναν δυναμικά μέσα στο κόλπο των πλέι οφ, ενώ πλησίασαν και την Κηφισιά στην 5η θέση. Η διακοπή που προηγήθηκε έδωσε την ευκαιρία στους Σωτήρη Μανωλόπουλο και Χρήστο Σαλούστρο να αποθεραπευτούν από πλήρως και να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς,. Νοκ-άουτ από την αναμέτρηση ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Καβάλα - Ρέθυμνο: Η Καβάλα βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο και ξέρει ότι με ήττα σήμερα θα αποχαιρετίσει πρόωρα την Α1. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι και με νίκη δύσκολα θα τα καταφέρει. Για το παιχνίδι ο Στιβ Γιατζόγλου δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γιάννη Σίννη, όμως πιθανότατα θα δει τον Χρήστο Ταπούτο να επιστρέφει έπειτα από απουσία αρκετών ημερών. Ο έμπειρος φόργουορντ από τα τέλη του Ιανουαρίου απέχει των προπονήσεων εξαιτίας ενός κατάγματος στο αριστερό χέρι και τώρα έφτασε η ώρα της επιστροφής. Στο Ρέθυμνο ήξεραν ότι ενδεχόμενο στραβοπάτημα απέναντι στην ομάδα της Αμαλιάδας θα τους έβαζε σε περιπέτειες, όμως αντέδρασαν σωστά και κερδίζοντας με 75-67 εξασφάλισαν ότι δεν θα μπουν σε περιπέτειες. Πλέον στην Κρήτη μπορούν να βλέπουν πλέι οφ, όμως δεν υπάρχει πίεση. “ Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας, καθώς ήταν το τελευταίο "πρέπει" για τις νίκες” ήταν τα λόγια του Σκουρτόπουλου μετά το τέλος του αγώνα με τον Κόροιβο.

Λαύριο - Αρκαδικός: Με τόσους τελικούς μπροστά του το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ήταν απλά μία εμπειρία. Η ήττα με 94-56 έχει ήδη ξεχαστεί από την ομάδα του Λαυρίου που έχει μπροστά της τον “νυν υπέρ πάντων” αγώνα και γι αυτόν προετοιμάζεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μέχρι τώρα οι “νεοφώτιστοι” έχουν δείξει ότι μπροστά στο κοινό τους παίρνουν ώθηση, καθώς τα 5 από τα 6 ροζ φύλλα τα έχουν πανηγυρίσει εντός έδρας. Ο Αρκαδικός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του γνωρίζοντας την ήττα με 66-68 κι έτσι παρέμεινε στις 5 νίκες ένα βαθμό μακριά από το Λαύριο. Το πρόγραμμα των Αρκάδων είναι ευνοϊκό και η υπόθεση παραμονής είναι στα χέρια τους. Έχοντας τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος δεν είναι εύκολο να μαζέψει τις νίκες που χρειάζεται, όμως το τελευταίο διάστημα φαίνεται να υπάρχει ένας... αέρας αλλαγής.

ΠΑΟΚ - Απόλλων Πατρών: Ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εξαιρετικά δύσκολο διάστημα όπου είδε τον στόχο της τετράδας να χάνεται και πλέον να παλεύει για να βρεθεί μέσα στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος. Απέναντι στον Αρκαδικό μπόρεσε να βρει τα ψυχικά αποθέματα για να πάρει ένα οριακό διπλό (66-68) που του έδωσε ψυχολογία και ηρεμία. Τα συνεχόμενα ματς σε συνδυασμό με τις απουσίες των Σχορτσανίτη και Βασιλειάδη έφεραν κούραση στην ομάδα κι αυτό ήταν ορατό. Οι Αχαιοί επικράτησαν με 73-66 της Κηφισιάς κι έτσι σταμάτησαν να σκέφτονται την παραμονή αλλά πέρασαν στην απέναντι όχθη κάνοντας βάσιμα όνειρα οκτάδας. Ο Κώστας Μέξας δεν θα έχει για ένα ακόμη παιχνίδι τον Κέβιν Ντίλαρντ και αυτό γιατί η χρονική διάρκεια της τιμωρίας του έπειτα από παρέμβαση της FIBA θα ισχύσει μέχρι τις 23/3 κι όχι μέχρι τις 3/3 όπως πίστευαν όλοι. Κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει εκτός από το σημερινό παιχνίδι και το επόμενο με τον Άρη.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Με όλους τους παίκτες να δηλώνουν "παρών" συνεχίστηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ, ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό (13/03) για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Γιούρι Ζντοβτς είδε τους Δημήτρη Κατσίβελη και Τζέι Κόβαν Μπράουν να βγάζουν κανονικά το πρόγραμμα προπόνησης και να μπορεί να τους υπολογίζει. Την ίδια ώρα Ολυμπιακός, ο οποίος προέρχεται από την ήττα της Πέμπτης στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, παραμένοντας παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν στο ματς με τον Χακίμ Ουόρικ, ο οποίος πήρε την θέση του Ματ Λοτζέσκι. Αμφίβολη η συμμετοχή του Ντι Τζέι Στρόμπερι, ο οποίος ταλαιπωρείται με πρόβλημα στον αχίλλειο.

Τρίκαλα - Παναθηναϊκός: Τα Τρίκαλα BC Aries σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στην Καρδίτσα επικράτησαν του ΑΣ Καρδίτσας με 46-93 με το αγωνιστικό ωστόσο μέρος να περνάει σε δεύτερη μοίρα καθώς όλα τα έσοδα του αγώνα δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας. Πρώτος σκόρερ για τα Τρίκαλα ο Καλλές με 14 πόντιους. Ο Παναθηναϊκός που την Παρασκευή (11/03) ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα για την Euroleague δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Μάλιστα ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θα έχει στη διάθεσή του τον Βινς Χάντερ που πήρε τη θέση του Όγκνιεν Κούζμιτς.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ