STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τα Τρίκαλα "πάτησαν" το Ρέθυμνο

ΤΡΙΚΑΛΑ BC - ΡΕΘΥΜΝΟ (BASKET LEAGUE)
(EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
ΤΡΙΚΑΛΑ BC - ΡΕΘΥΜΝΟ (BASKET LEAGUE) (EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Τεράστιο βήμα παραμονής έκαναν τα Τρίκαλα, που νίκησαν το Ρέθυμνο (76-67) και το έπιασαν στη βαθμολογία της Stoiximan.gr Basket League.

Στη θεωρία, ήταν ντέρμπι. Τα Τρίκαλα όμως δεν άφησαν το Ρέθυμνο να πιστέψει στη νίκη, έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση και πήραν το παιχνίδι (76-67) για την 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. H ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έκανε τεράστιο βήμα παραμονής, ουσιαστικά "κλείδωσε" την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία και πλέον αρχίζει να κοιτάζει και την συμμετοχή της στα playoffs του πρωταθλήματος. Νέα φοβερή εμφάνιση από τον Κέλσι Μπάρλοου, κακή εμφάνιση από τους Κρητικούς που έχασαν κι άλλο έδαφος στην κατάταξη και βλέπουν τον στόχο της εισόδου στην οκτάδα να γίνεται όλο και πιο δύσκολος.

Ο MVP

Ο Κέλσι Μπάρλοου ήταν ο άνθρωπος που έκρινε το παιχνίδι. Έπαιξε κάτι λιγότερο από 38 λεπτά για να σκοράρει 21 πόντους, να μαζέψει 5 ριμπάουντ, να μοιράσει 5 ασίστ και να κάνει ένα κλέψιμο. Ο 26χρονος φόργουορντ συνεχίζει να είναι ο κορυφαίος των Τρικάλων και ο άνθρωπος που τα κουβαλά προς την οκτάδα της κατηγορίας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το -14 που είχε στην κατηγορία +/- ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Στον χρόνο που έμεινε στο παρκέ ο Έλληνας σουτέρ, τα Τρίκαλα έχασαν με απλά λόγια με 14 πόντους. 17 λεπτά έπαιξε ο Μανωλόπουλος, έχοντας μόλις τρεις πόντους με 1/7 προσπάθειες.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην τρομερή δυσκολία του Ρεθύμνου να σκοράρει. Ο Φιτζπάτρικ των 4/12 σουτ, ο Τάλτον των 3/8 και ο Άρνολντ του πρώτου μέρους (στο δεύτερο ήταν... άλλος παίκτης) δεν έδωσαν πολλά στο Ρέθυμνο, που τελείωσε τον αγώνα με 9/31 τρίποντα και παρά την προσπάθειά του στην τέταρτη περίοδο, έχασε δίκαια και καθαρά το παιχνίδι. Οι Τρικαλινοί, από την άλλη, είχαν πείσμα, πάθος, αλλά και ένα κοινό που έκανε πραγματικά τη διαφορά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Τα πληγωμένα (από την ήττα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ) Τρίκαλα ήξεραν πως αυτό το ματς έπρεπε να το κερδίσουν. Μπήκαν δυνατά, προηγήθηκαν με 18-12 χάρη στα τρίποντα του Τσαγκαράκη και τις προσπάθειες του εξαιρετικού Εζιούκου, όμως ο Γιαννόπουλος κράτησε το Ρέθυμνο κοντά (18-17) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι Κρητικοί "επιβίωσαν", όμως όταν ο Μπάρλοου πήρε φωτιά στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (37-26) πριν ο Γιαννόπουλος βάλει και δεύτερο μπάζερ-μπίτερ για το 37-28 του ημιχρόνου.

Τα Τρίκαλα είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου πήγαν και στο +12 (45-33) με τον κόσμο να κάνει και πάλι τη διαφορά. Την ίδια ώρα, το Ρέθυμνο δεν έβρισκε τρόπους για να αμυνθεί, δεν έβρισκε τρόπους για να σκοράρει, ο Γιαννόπουλος ήταν ο πιο αξιόπιστος παίκτης του, αλλά από εκεί και πέρα... το χάος. Το 56-41 του δεκαλέπτου δεν μπορούσε να ανατραπεί και δεν ανατράπηκε, με τους Θεσσαλούς να παίρνουν το ροζ φύλλο και σιγά σιγά να κρυφοκοιτάζουν τα playoffs της Stoiximan.gr Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-28, 56-41, 76-66

ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφεϊ 15(1), Εζιούκου 8(8ριμπ.), Μπιρούτα 13(1τρ., 11 ριμπ., 2ασ.), Τσαγκαράκης 9(3), Μπάρλοου 21(2τρ., 5ριμπ., 5ασ.), Λίποβι 7(1), Πουλιανίτης, Καλλές, Βαρυτιμιάδης, Μανωλόπουλος 3(1).

ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας): Κώττας, Χριστοδούλου 8(1), Άρνολντ 17(3), Φιτζπάτρικ 11(2), Τάλτον 11(3), Ραζής, Καμπερίδης 1, Λέμον Τζούνιορ 8, Γιαννόπουλος 11.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ