STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τα σενάρια για τη "μάχη" της παραμονής

Τα σενάρια για τη "μάχη" της παραμονής

Η 22η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League και η εκτός έδρας νίκη της Κύμης διαφοροποίησε τα δεδομένα στη... μάχη της παραμονής στην Stoiximan.gr Basket League ως προς τον Άρη. Δείτε τα σενάρια...

Ο Πανιώνιος και ο Κόροιβος την Τρίτη (10/4) επιβλήθηκαν των Τρικάλων και του ΓΣΛ Φάρου αντίστοιχα, ενώ την Τετάρτη (11/4) η νίκη της Κύμης στο Αλεξάνδρειο έβαλε σε περιπέτειες τον Άρη. Επίσης, το Ρέθυμνο γνώρισε την εντός προγράμματος ήττα από τον Παναθηναϊκό Superfoods. Ποια, όμως, είναι τα σενάρια για τη μάχη της παραμονής; Το Sport24.gr σας αναλύει την κατάσταση στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan.gr Basket League μετά την συμπλήρωση της 22ης αγωνιστικής...

Τα Τρίκαλα (3-19) μαθηματικά έχουν ελπίδες για να παραμείνουν στην Stoiximan.gr, αλλά για να συμβεί θα χρειαστούν κάτι παραπάνω από ένα θαύμα για να καταφέρουν, καθώς ουσιαστικά έχουν υποβιβαστεί. Ποια ομάδα, όμως, θα τα ακολουθήσει; Ας δούμε τα δεδομένα, αλλά και το τι ζητούν οι ομάδες που "μάχονται" για την παραμονή...

Το πρόγραμμα:

Τα σενάρια για τη "μάχη" της παραμονής

*Τα εκτός έδρας παιχνίδια.

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (8-14)

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό Superfoods δεν πλήγωσε το Ρέθυμνο Cretan Kings, μιας και η αναμέτρηση με τους "πράσινους" κάθε άλλο παρά είχε κυκλωθεί για την ομάδα της Κρήτης. Το Ρέθυμνο πλέον υποχώρησε στο 8-14, αλλά πρέπει να νιώθει σε θέση ισχύος, καθώς έχει κάνει το 2/2 απέναντι στον ΓΣΛ Φάρο σε περίπτωση που η παραμονή κριθεί στις 9 νίκες. Επίσης, οι Κρητικοί βάσει προγράμματος μπορούν να φτάσουν στις 10 επιτυχίες και να μην χρειαστεί να μπουν στην διαδικασία να κάνουν υπολογισμούς.

ΓΣΛ ΦΑΡΟΣ (8-14)

O ΓΣΛ Φάρος την παρούσα στιγμή απέχει μία νίκη από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά έχει σε σύγκριση με τους υπόλοιπους διεκδικητές της παραμονής έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα, καθώς θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την ΑΕΚ (εντός έδρας), το Λαύριο (εκτός έδρας), τον Ολυμπιακό (εντός έδρας) και τον ΠΑΟΚ (εκτός έδρας). Ο ΓΣΛ Φάρος υπερτερεί στην απλή ισοβαθμία με τον Πανιώνιο, αλλά όχι με τον Κόροιβο , ενώ στην πιθανή περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας (με Κόροιβο και Πανιώνιο) παραμένουν στην κατηγορία. Αν, όμως, η παραμονή κριθεί στις εννέα και όχι στις οχτώ νίκες, τότε η ομάδα της Θεσσαλίας είναι πιθανό να μπει σε περιπέτειες, καθώς μειονεκτεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με Άρη, Ρέθυμνο και Κόροιβο.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (7-15)

Ο Κόροιβος έχει δύσκολο πρόγραμμα, αλλά μετά τη "διπλή" του νίκη επί του ΓΣΛ Φάρου κοιτάει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου κάλυψε την διαφορά που είχε ηττηθεί στην Λάρισα και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με τον Γυμναστικό και τον Πανιώνιο, θα παραμείνει στην κατηγορία. Το πρόγραμμα του Κοροίβου δεν είναι εύκολο, αλλά η ομάδα της Αμαλιάδας ύστερα από έξι συνεχόμενες ήττες επέστρεψε στις επιτυχίες παίρνοντας μία σημαντική νίκη επί του ΓΣΛ Φάρου, η οποία αύξησε τις πιθανότητες της για να παραμείνει στην Stoiximan.gr Basket League, καθώς τα σενάρια που προαναφέραμε βάσει προγράμματος είναι αρκετά πιθανά.

ΑΡΗΣ (7-15)

Τα εξωαγωνιστικά προβλήματα του Άρη είχαν αντίκτυπο και στην πορεία του στην Stoiximan.gr Basket League και μετά τη εντός έδρας ήττα από την Κύμη μπήκε σε περιπέτειες. Οι "κίτρινοι" πλέον υποχώρησαν στο 7-15. Οι αναμετρήσεις με τα Τρίκαλα (εκτός έδρας) και τον Πανιώνιο (εντός), μοιάζουν να έχουν χαρακτήρα τελικού για τον Άρη, ο οποίος την προτελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί το Ρέθυμνο και την τελευταία θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό στην Ρόδο. Το πρόγραμμα πάντως του Άρη, τον κάνει να πιστεύει πως ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του, αρκεί, όμως, να μην επαναλάβει εμφανίσεις σαν και αυτή με την Κύμη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ BΙΚΟΣ CΟLA (7-15)

Ο Πανιώνιος BΙΚΟΣ Cola απέναντι στα Τρίκαλα πήρε το πρώτο του διπλό στο φετινό πρωτάθλημα , αλλά η νίκη του Κοροίβου επί του ΓΣΛ Φάρου μετρίασε την χαρά του. Ο "Ιστορικός" έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ομάδα της Αμαλίδας, αλλά αν προκύψει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ του ίδιου, του Κοροίβου και του ΓΣΛ Φάρου, τότε θα αποχαιρετήσει την Stoiximan.gr Basket League. O Πανιώνιος για να παραμείνει στην κατηγορία και σε θεωρητικό επίπεδο, αναζητά μία απλή ισοβαθμία με τον Κόροιβο, αλλά το σενάριο αυτό - κρίνοντας βάσει προγράμματος δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί. Για αυτόν τον λόγο ο Πανιώνιος θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πάρει ακόμα δύο νίκες ως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος προσπαθώντας να αποφύγει την τριπλή ισοβαθμία με τον Κόροιβο και τον ΓΣΛ Φάρο.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ