STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τα πάνω και τα κάτω της Stoiximan.gr Basket League

Τα πάνω και τα κάτω της Stoiximan.gr Basket League

Με την κανονική περίοδο της Stoiximan.gr Basket League να έχει ολοκληρωθεί, το Sport24.gr παρουσιάζει τα πάνω, τα κάτω και τα... ενδιάμεσα της σεζόν.

Ο μαραθώνιος της κανονικής περιόδου της Stoiximan.gr Basket League ολοκληρώθηκε. Έπειτα από 338 αγώνες οι 14 ομάδες κάνουν το πρώτο τους “ταμείο”. Έξι από αυτές, όσες τερμάτισαν από την 9η μέχρι την 14η θέση, κάνουν και το... τελευταίο “ταμείο” της σεζόν, αφού η σεζόν τους ολοκληρώθηκε.

Το Sport24.gr κάνει και αυτό από την πλευρά του τον πρώτο απολογισμό της σεζόν για τους 14 “μονομάχους” με βάση τα πεπραγμένα τους στην κανονική περίοδο, βάζοντας βέβαια και έναν απαραίτητο αστερίσκο: Για κάποιες από αυτές – κυρίως για τις ομάδες της κορυφής – ο πραγματικός απολογισμός θα γίνει στο φινάλε της σεζόν όταν και θα ξέρουν την θέση που ολοκλήρωσαν την σεζόν.

Οι ομάδες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Αυτές που βρέθηκαν “πάνω”, αυτές που βρέθηκαν “κάτω” και αυτές που βρίσκονται “στη μέση”. Τα κριτήρια για την θέση κάθε ομάδας εξαρτώνται και από τους αρχικούς στόχους της.

ΠΑΝΩ

Παναθηναϊκός Superfoods

Θέση στην κανονική περίοδο: 1η

Ρεκόρ: 26-0

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Γιατί είναι πάνω: Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της Stoiximan.gr Basket League στην κανονική περίοδο. Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία τους οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο αήττητοι, κερδίζοντας μεταξύ άλλων δύο φορές τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός θα μπει από θέση ισχύος στα playoffs έχοντας το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς. Η σεζόν πάντως θα κριθεί ως πετυχημένη για τον Παναθηναϊκό μόνο αν κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Προμηθέας

Θέση στην κανονική περίοδο: 3η

Ρεκόρ: 17-9

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Γιατί είναι πάνω: Ο Προμηθέας αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Οι Πατρινοί βίωσαν μία ονειρεμένη κανονική περίοδο, όπου μεταξύ άλλων κέρδισαν από δύο φορές την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Στο μεσοδιάστημα, έδωσαν το δικαίωμα στους καλύτερους παίκτες των πρότυπων ακαδημιών τους (Μαντζούκας, Καραϊσκος, Σωτηρίου, Γκάτζιος, Ερμείδης, Σανδραμάνης) να πάρουν “μυρωδιά” από Stoiximan.gr Basket League, δείχνοντας ότι δεν ξεχνάνε τους στόχους που έθεσαν όταν έχτιζαν την ομάδα τους.

ΠΑΟΚ

Θέση στην κανονική περίοδο: 4η

Ρεκόρ: 17-9

BASKET LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Γιατί είναι πάνω : Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την σεζόν με 3 ήττες στα πρώτα 4 παιχνίδια του. Όσο όμως προχωρούσε η σεζόν οι “κυανόλευκοι” έβρισκαν ρυθμό και τελικά χάρη σε ένα σερί 5 νίκων και άλλο ένα σερί 7 νικών κατάφεραν να τερματίσουν στην 4η θέση, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τον Ολυμπιακό αλλά και δύο φορές την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε ένα όμορφο σύνολο με ξεκάθαρους ρόλους και ισορροπία ανάμεσα στο ελληνικό και το “ξένο” στοιχείο, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο και τους 97ρηδες Κόνιαρη και Χαραλαμπόπουλο, με τον κόουτς Παπαθεοδώρου να ελπίζει ότι στα playoffs η ομάδα θα δείξει αντίστοιχο πρόσωπο κόντρα στην ΑΕΚ στον πρώτο γύρο.

Λαύριο Megabolt

Θέση στην κανονική περίοδο: 6η

Ρεκόρ: 14-12

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Γιατί είναι πάνω : Το Λαύριο έκανε πορεία πρωταθλητισμού για κάτι παραπάνω από ένα γύρο, μέχρι οι απώλειες των Λαμπ και Γκρέι να στερήσουν από την ομάδα σημαντικές λύσεις. Ακόμα κι έτσι όμως το πρόσημο για την ομάδα του κόουτς Σερέλη είναι πέρα για πέρα θετικό. Το Λαύριο έπαιξε όμορφο μπάσκετ, τρόμαξε τους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ και έθεσε τους δικούς του κανόνες. Οι μάχες του με τον Προμηθέα στον πρώτο γύρο των playoffs σίγουρα αναμένονται με ενδιαφέρον.

Κύμη

Θέση στην κανονική περίοδο: 7η

Ρεκόρ: 14-12

Τα πάνω και τα κάτω της Stoiximan.gr Basket League
EUROKINISSI

Γιατί είναι πάνω : Πέρυσι σώθηκε τελευταία στιγμή. Φέτος η Κύμη αποτέλεσε μία από τις πιο όμορφες ιστορέις της σεζόν. Υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Καστρίτη και με ηγέτη τον Θαντ ΜακΦάντεν οι Ευβοιώτες έπαιξαν όμορφο μπάσκετ, φτάνοντας να διεκδικούν την τελευταία αγωνιστική ακόμα και την 5η θέση! Πρόκειται για μία σεζόν υπέρβασης για την Κύμη, με την προσπάθειά της να αντιμετωπίζεται με συμπάθεια από όλο τον μπασκετικό κόσμο.

ΣΤΗ ΜΕΣΗ

Ολυμπιακός

Θέση στην κανονική περίοδο: 2η

Ρεκόρ: 22-4

Τα πάνω και τα κάτω της Stoiximan.gr Basket League
EUROKINISSI

Γιατί είναι στη μέση: Κακά τα ψέματα. Ο Ολυμπιακός θα τερμάτιζε είτε πρώτος είτε δεύτερος στην κανονική περίοδο. Η δεύτερη θέση που κατέκτησε όμως δεν σημαίνει αυτόματα ότι ήταν κακός. Αρκετοί βέβαια μπορούν να πουν ότι οι συνολικά 4 ήττες της ομάδας – οι περισσότερες που έχει γνωρίσει ο Ολυμπιακός την τελευταία 10ετία στην κανονική περίοδο – είναι αρκετά σημαντικός λόγος για να βρεθεί ο Ολυμπιακός στην από κάτω κατηγορία. Έστω και οριακά πάντως οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν ακριβώς στη μέση – με βάση τα στάνταρ που έχουν θέσει οι ίδιοι – ξέροντας ότι η σεζόν θα κριθεί ως επιτυχημένη ή αποτυχημένη από την παρουσία τους στα playoffs.

Κολοσσός H Hotels

Θέση στην κανονική περίοδο: 8η

Ρεκόρ: 11-15

Τα πάνω και τα κάτω της Stoiximan.gr Basket League

Γιατί είναι στη μέση: Θεωρητικά ο Κολοσσός έκανε ένα βήμα πίσω στην εξέλιξή του, αφού έπειτα από μία 3ετία που τερμάτιζε στην 7η θέση φέτος τερμάτισε 8ος. Αν ωστόσο λάβει κανείς υπόψιν ότι στα μέσα της σεζόν έχασε τον καλύτερο παίκτη του (Μάλκολμ Γκρίφιν) τον οποίο παραχώρησε με μεταγραφή στην Ζενίτ, το γεγονός ότι τελικά τερμάτισε στην 8η θέση και θα αγωνιστεί στα playoffs για 4η σερί σεζόν είναι ένας μικρός άθλος. Στα θετικά για την ομάδα είναι βέβαια και η ανάδειξη του Σταύρου Σχίζα, ο οποίος ήταν με διαφορά ο καλύτερος γηγενής παίκτης των Ροδιτών.

Γυμναστικός

Θέση στην κανονική περίοδο: 11η

Ρεκόρ: 8-18

BASKET LEAGUE / ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Γιατί είναι στη μέση: Η παραμονή του Γυμναστικού στην Stoiximan.gr Basket League είναι ο ξεκάθαρος λόγος για αυτό. Η ομάδα του κόουτς Σκουρτόπουλου πέρασε από 1.000 κύματα φέτος, αλλά στο τέλος πήρε όσες νίκες χρειαζόταν για να μπορέσει να μείνει στην κατηγορία, κάτι που από μόνο του κάνει την σεζόν πετυχημένη. Έστω κι αν χρειάστηκε να φορέσουν την φανέλα της 21 διαφορετικοί παίκτες, 12 εκ των οποίων ξένοι! Όπως και να έχει, αυτό που είναι σημαντικό για τον Γυμναστικό είναι πως έμεινε στην κατηγορία, με τη μεταγραφή του Στιβ Μπαρτ να αποδεικνύεται στον καθοριστικό παράγοντα.

Πανιώνιος ΒΙΚΟΣ Cola

Θέση στην κανονική περίοδο: 12η

Ρεκόρ: 7-19

Τα πάνω και τα κάτω της Stoiximan.gr Basket League
EUROKINISSI

Γιατί είναι στη μέση: Ο Πανιώνιος ξεκίνησε την σεζόν με 1.000 προβλήματα και την ολοκλήρωσε με... άλλα τόσα. Λίγες ομάδες ταλαιπωρήθηκαν όσο οι “κυανέρυθροι” φέτος, οι οποίοι άλλαξαν τέσσερις προπονητές (αν και ο Γιατζόγλου δεν έπρεπε να “πιάνεται”, αφού ήταν προπονητής της ομάδας μόλις για ένα βράδυ) και 11 ξένους, ενώ είδαν και τους οπαδούς της ομάδας να έρχονται σε κόντρα με την διοίκηση λόγω της απομάκρυνσης του Ζιάγκου και της πρόσληψης του Γιατζόγλου. Το τέλος της σεζόν ωστόσο βρήκε την ομάδα στην Stoiximan.gr Basket League, έστω και με την βοήθεια των Τρικάλων που κέρδισαν τον Κόροιβο την τελευταία αγωνιστική. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ξημερώνει στον Πανιώνιο. Το σίγουρο ωστόσο είναι πως – έστω και με πολλά ζόρια – η ομάδα έμεινε στην κατηγορία, που ήταν και ο αρχικός στόχος.

ΚΑΤΩ

ΑΕΚ

Θέση στην κανονική περίοδο: 5η

Ρεκόρ: 15-11

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÌÏÕÑÈÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÌÏÕÑÈÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Γιατί είναι κάτω: Η σεζόν μπορεί να κριθεί ήδη ως πετυχημένη για την ΑΕΚ, η οποία έχει κατακτήσει ήδη δύο τίτλους (Κύπελλο Ελλάδος και Basketball Champions League), δείχνοντας ότι επέστρεψε στο προσκήνιο. Μιλώντας όμως καθαρά για την Stoiximan.gr Basket League, η “Ένωση” είχε μία κακή σεζόν. Οι 11 ήττες είναι πάρα πολλές για την ομάδα με το 3ο μεγαλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία, με τους “κιτρινόμαυρους” να χάνουν από δύο φορές από Προμηθεά και ΠΑΟΚ, αλλά και από ομάδες όπως το Λαύριο, ο Κολοσσός και ο Πανιώνιος. Η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να αγωνιστεί με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον ΠΑΟΚ στα playoffs, με την αποστολή της να είναι εξαιρετικά δύσκολη, ξέροντας ότι ένας πιθανός αποκλεισμός στον πρώτο γύρο θα είναι γερό χαστούκι έπειτα από δύο σερί σεζόν όπου τερμάτισε στην 3η θέση.

Άρης

Θέση στην κανονική περίοδο: 9η

Ρεκόρ: 10-16

BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Γιατί είναι κάτω: Η φετινή σεζόν ήταν εφιαλτική σεζόν για τον Άρη. Οι “κίτρινοι” ξεκίνησαν την χρονιά με όνειρα, με τους γνωρίζοντες βέβαια να ξέρουν ότι τα θεμέλια του φετινού οικοδομήματος ήταν σαθρά. Αυτό δυστυχώς επιβεβαιώθηκε όσο περνούσε η σεζόν. Τα οικονομικά προβλήματα ταλάνισαν την ομάδα, κάτι που φαινόταν και στο παρκέ, με τον Άρη να φλερτάρει κάποια στιγμή ακόμα και με τον υποβιβασμό! Το χειρότερο πάντως για τον Άρη ήταν η αποδόμηση μίας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος πήγε στην ομάδα της καρδιάς του για να βοηθήσει, αλλά στο τέλος απομακρύνθηκε για να ανατραπεί η κατάσταση.

Ρέθυμνο Cretan Kings

Θέση στην κανονική περίοδο: 10η

Ρεκόρ: 10-16

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Γιατί είναι κάτω: Το γεγονός ότι το Ρέθυμνο είχε τον πρώτο σκόρερ (Στεφάν Μούντι), τον πρώτο ριμπάουντερ (Σακίλ Γκούντγουϊν), τον πρώτο σε εύστοχα τρίποντα (Χάρης Γιαννόπουλος) και τον παίκτη με το υψηλότερο ποσοστό στα δίποντα (Τράβις Ντάνιελς) στην Stoiximan.gr Basket League αλλά παρόλα αυτά έμεινε εκτός playoffs μάλλον τα λέει όλα για τους Κρητικούς. Έπειτα από τρεις σερί παρουσίες στα playoffs το Ρέθυμνο έκανε πρόωρες διακοπές, μην καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί ούτε την κατάρρευση του Κολοσσού, που κάποιες στιγμή έκανε 8 σερί ήττες. Το Ρέθυμνο δεν ήταν κακή ομάδα. Αποδείχθηκε ωστόσο ότι απλώς δεν ήταν αρκετά καλή για να μπει στα playoffs φέτος.

Κόροιβος

Θέση στην κανονική περίοδο: 13η

Ρεκόρ: 7-19

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Γιατί είναι κάτω: Θα μνημονεύεται για χρόνια η φετινή... αυτοκτονία του Κοροίβου. Η ομάδα της Αμαλιάδας είχε την τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική, αφού υποδεχόταν τα διαλυμένα Τρίκαλα και με νίκη θα έμενε στην Stoiximan.gr Basket League. Το άγχος ωστόσο – αλλά και το πείσμα των Τρικάλων – είχε ως αποτέλεσμα ένα αποτέλεσμα σοκ για το συγκρότημα του Ντίνου Καλαμπάκου, το οποίο “έπεσε” στην Α2. Αυτή η ήττα είναι που καταδίκασε την ομάδα, η οποία ξεκίνησε καλά την σεζόν, αλλά όσο προχωρούσε η χρονιά παρουσιαζόταν όλο και χειρότερη,

Τρίκαλα BC Aries

Θέση στην κανονική περίοδο: 14η

Ρεκόρ: 4-22

BASKET LEAGUE / ÔÑÉÊÁËÁ ARIES BC - ÐÁÏÊ
(EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)
BASKET LEAGUE / ÔÑÉÊÁËÁ ARIES BC - ÐÁÏÊ (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ) EUROKINISSI

Γιατί είναι κάτω: Τα Τρίκαλα κράτησαν την αξιοπρέπειά τους ψηλά την τελευταία αγωνιστική με το “διπλό” στην έδρα του Κόροιβου. Αυτό δεν αλλάζει βέβαια ότι στον δεύτερο γύρο μόνο ομάδα δεν θύμιζαν. Η ομάδα της Θεσσαλίας δεν συμπλήρωνε ούτε καν 10αδα στα περισσότερα παιχνίδια του δεύτερου γύρου. Η αλήθεια είναι ότι όσοι έμειναν στην ομάδα μέχρι τέλους πάλεψαν κάθε παιχνίδι, τόσο για χάρη της ομάδας όσο και για το επόμενο συμβόλαιό τους, με αποκορύφωμα τον αγώνα με τον Κόροιβο. Αυτό όμως δεν μπορεί να αλλάξει την ντροπιαστική εικόνα μίας ομάδας να παρατάσσεται με 7 παίκτες στους αγώνες της σαν να είναι ομάδα παιδικού πρωταθλήματος. Ο υποβιβασμός των Τρικάλων ήταν πέρα για πέρα δίκαιος.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ