STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τα "όλε" δεν σταματούν στην Κύμη!

Τα "όλε" δεν σταματούν στην Κύμη!

Η Κύμη έχει... βαρεθεί να μετράει ανόδους τα τελευταία έξι χρόνια και το Sport24.gr παρουσιάζει την ομάδα που θα πλαισιώσει τους "μεγάλους" στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League (PHOTOS, VIDEO).

Ο Γ.Σ. Κύμης είχε, μόλις, εξασφαλίσει την άνοδο από τη Β' Εθνική στην Α2 ωστόσο ο Βασίλης Μπρατσιάκος έσπευσε να προϊδεάσει από νωρίς για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει!

Αφού, λοιπόν, υπενθύμισε ότι "κάθε τίτλος είναι η δικαίωση των κόπων, των στερήσεων, του άγχους και της αϋπνίας που υπάρχουν μέσα στη χρονιά", ο έμπειρος κόουτς ξεκαθάρισε πως " ο στόχος είναι μια ακόμα άνοδος και η Α1! Λίγη υπομονή. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει". Σαν σκηνή από ταινία προσεχώς...

Τα "όλε" δεν σταματούν στην Κύμη!

Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΑΓΕΧ

Η ομάδα της Εύβοιας πήρε το ντέρμπι με τον Φάρο Κερατσινίου , υποχρεώνοντας τον φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας και μέχρι πρότινος αδιαφιλονίκητο φαβορί για την απευθείας άνοδο να διεκδικήσει το δεύτερο "εισιτήριο" για την Basket League μέσω των playoffs. Ήταν η έκτη σερί άνοδος για τους Κουμιώτες του κόουτς Μπρατσιάκου που... κατάπιαν τη μια κατηγορία μετά την άλλη και ολοκλήρωσαν ό,τι δεν κατάφερε η ΑΓΕΧ τα προηγούμενα χρόνια, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ζωή στην μπασκετική Εύβοια.

Τα "όλε" δεν σταματούν στην Κύμη!

ΑΠΟ ΤΗΝ EUROLEAGUE, ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΑΝΟΔΟΥ

H Κύμη προβιβάστηκε πέρσι στην Α2 ως επικεφαλής στον 1ο Όμιλο Νότου της Β' Εθνικής με ρεκόρ 24-2 ενώ οι Ευβοιώτες έκαναν αίσθηση το περασμένο καλοκαίρι, φέρνοντας παίκτη επιπέδου Euroleague στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία! Συγκεκριμένα, η απόκτηση του Βάιντας Καρινιάουσκας από τη Ζάλγκιρις Κάουνας ήταν ενδεικτική των προθέσεων του Γ.Σ. Κύμης που κλήθηκε να πετύχει τον μεγάλο στόχο στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Ο Καρινιάουσκας είχε 3.6 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ στην Euroleague της περσινής σεζόν, ήλθε στην Εύβοια έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο στη Λιθουανία με τη Ζάλγκιρις ενώ είχε συμπεριληφθεί στην προεπιλογή της "Λιέτουβα" για το Ευρωμπάσκετ 2015! Πλέον ο νεαρός γκαρντ 9.7 πόντους και 4.4 ασίστ σε 27 συμμετοχές, έχοντας σημαντικό ρόλο στο rotation των πρωταθλητών της Α2 που ολοκλήρωσαν ιδανικά τη σεζόν, κατακτώντας τον τίτλο και την απευθείας άνοδο στην Basket League.

Τα "όλε" δεν σταματούν στην Κύμη!

ΟΙ... ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Οι Κουμιώτες, λοιπόν, πανηγυρίζουν αισίως τις έξι ανόδους σε ισάριθμες σεζόν: Από τη Γ' ΕΣΚΑΣΕ έφτασαν στην Α2, ξυπνώντας μνήμες από τη θρυλική ομάδα των Αμπελοκήπων των 90's! Τότε που η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη και των Τζανή Σταυρακόπουλου, Γιώργου Φλώρου, Πάνου Παναγιωταράκου και Χέρμαν Μπούχερτ βρέθηκε από τα τοπικά της ΕΣΚΑ στην Α1. Η Κύμη θέλει να εξελιχθεί σε σταθερή δύναμη του ελληνικού μπάσκετ, να μεγαλώσει το λαϊκό έρεισμα και να μετατρέψει την πόλη σε σημείο αναφοράς στα παρκέ.

Μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Τα δύσκολα όμως τώρα ξεκινούν, αφού στην Α1 θα πρέπει να δοθούν αποδείξεις πως μπορεί να σταθεί στο πιο υψηλό επίπεδο.

" Κάθε χρόνο είμαστε αντίπαλοι με τον Φάρο και κάθε χρόνο βγαίνουμε πρώτοι . Επομένως, κάτι καλό κάνουμε κι εμείς! Από την αρχή ήμασταν αισιόδοξοι" είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του στον Sport24 Radio 103.3 ο Βασίλης Μπρατσιάκος για το γεγονός ότι οι δυο ομάδες έφτασαν στο σημείο να διεκδικούν την άνοδο, αυτή τη φορά για την Basket League.

Τα "όλε" δεν σταματούν στην Κύμη!

Από τη Γ' εθνική της σεζόν 2013-14 μέχρι φέτος, η κοινή ιστορία των δύο ομάδων έχει γραφτεί με μεγάλα παιχνίδια, έντονες συγκινήσεις και πολλές-πολλές ανόδους. Χέρι - χέρι βρέθηκαν να ανεβαίνουν σαν "τρένο" τις κατηγορίες ενώ η χθεσινή (21/5) κόντρα τους στο κλειστό "Ν. Μαρίνος" εξελίχθηκε σε... talk of the town της κατηγορίας, με δεδομένο ότι έκρινε τον προβιβασμό! Εν τέλει, ο Φάρος δεν κατάφερε να σπάσει μια ιδιότυπη παράδοση που τον θέλει να μην μπορεί να κερδίζει δυο φορές μέσα στην ίδια σεζόν τους Κουμιώτες, διεκδικώντας πλέον την άνοδο μέσω των playoffs.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Η πορεία της Κύμης δεν συντελέστηκε τυχαία. Πίσω από την πορεία της βρίσκεται ο Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο οποίος στα 32 του χρόνια δηλώνει πετυχημένος επιχειρηματίας και πρόεδρος της ομάδας που έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2. Κι όλα αυτά ενώ η ενασχόλησή του με το μπάσκετ ξεκίνησε τυχαία!

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: "το 2009 είχα τελειώσει με το ποδόσφαιρο εξαιτίας κι ενός τραυματισμού στο γόνατο, όμως η παρέα μου ήταν μπασκετική κι έτσι είχαμε καθιερώσει μία συγκεκριμένη ημέρα να πηγαίνουμε για μονά. Μέσα από αυτό σταδιακά άρχισε να μου δίνει το ερέθισμα για να ασχοληθώ με το μπάσκετ".

Τα "όλε" δεν σταματούν στην Κύμη!

Που μπορεί να φτάσει και τι παραπάνω μπορεί να πετύχει η Κύμη μετά τις έξι συνεχόμενες ανόδους ως την Basket League; "Λίγη υπομονή. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει..." όπως λέει και ο κόουτς.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ