STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σχορτσανίτης και Καββαδάς άλλαξαν την κατάσταση

Σχορτσανίτης και Καββαδάς άλλαξαν την κατάσταση

Η άφιξη του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στη Θεσσαλονίκη κι αυτή του Βασίλη Καββαδά στην Τρίπολη αρκούσε για να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΟΚ και του Αρκαδικού, αντίστοιχα. Το Sport24.gr αναλύει το φαινόμενο "σέντερ" στις δύο ομάδες.

Τι χρειάζεται για να αλλάξει η εικόνα μιας ομάδας; Πολλά και τίποτα. Επί της ουσίας ένας παίκτης μπορεί να ανεβάσει επίπεδο μια ομάδα, αρκεί βέβαια να είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα. Όπως ακριβώς συνέβη με τις περιπτώσεις των Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Βασίλη Καββαδά. Οι δύο διεθνείς σέντερ μεταγράφηκαν σε ΠΑΟΚ και Αρκαδικό, αντίστοιχα, για να αλλάξουν την πορεία τους και να αποτελέσουν τη βασικότερη αιτία των νικών που ακολούθησαν.

Για να γίνουμε πιο σαφείς, θα σας πούμε ότι στο ντεμπούτο του "Σόφο", ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη φετινή νίκη στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ -μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Παρεμπιπτόντως, έκτοτε ο "δικέφαλος" μετρά τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, με αποτέλεσμα να ξεφύγει σημαντικά από τη διακεκαυμένη ζώνη και να ξεκινήσει την προσπάθεια για να καλύψει το χαμένο έδαφος με φόντο την πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ομοίως κι ο Βασίλης Καββαδάς που έφτασε στον Αρκαδικό ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Εν τούτοις, οι νεοφώτιστοι πέτυχαν διάνα από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του, που συνδυάστηκε με την παρθενική τους νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα (επί του Ρεθύμνου), για να ακολουθήσουν δύο ακόμη απέναντι σε Απόλλωνα Πατρών (εκτός) και Λαύριο (εντός).

Στην περίπτωση του σέντερ του ΠΑΟΚ, τον είδαμε (δις) να αγωνίζεται για περισσότερο από τρία δεκάλεπτα (30'35'' με Κολοσσό, 30'31'' με Απόλλωνα Πατρών), κάτι που σπάνια έκανε μέχρι τώρα στην καριέρα του. Δείγμα κι αυτό της ζωτικότητας της παρουσίας του στην πεντάδα του "δικεφάλου" στο διάστημα που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Αν κρίνουμε μάλιστα από το γεγονός πως στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων (με τον Αρκαδικό δεν χρειάστηκε να παίξει περισσότερα από 15'56''), τότε γίνεται ακόμη πιο σαφές τι σημαίνει για την ομάδα του το να βρίσκεται στο παρκέ.

Από εκεί και πέρα, ο 23χρονος σέντερ έχει σταθερά θετικό ranking (μόλις μια φορά μονοψήφιο), την ώρα που μόνο σε ένα παιχνίδι (αυτό με τον Κολοσσό) σημείωσε μονοψήφιο αριθμό πόντων. Στα υπόλοιπα είναι σταθερά διψήφιος δίχως μάλιστα να παίρνει μεγάλο αριθμό επιθέσεων. Η τελευταία χρονικά εμφάνισή του μάλιστα με τη φανέλα του Αρκαδικού ήταν κι η καλύτερη που έχει κάνει φέτος, μετρώντας 20 πόντους (με 8/8 δίποντα και 4/4 βολές) και 9 ριμπάουντ.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης

Σχορτσανίτης και Καββαδάς άλλαξαν την κατάσταση

Βασίλης Καββαδάς

Σχορτσανίτης και Καββαδάς άλλαξαν την κατάσταση
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ