STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Στη β' παράταση ο Παναθηναϊκός, 106-87 την ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ "άγγιξε" δύο φορές τη νίκη, αλλά ο Παναθηναϊκός έμεινε "όρθιος" σε κανονική διάρκεια και α' παράταση, για να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι (106-87) της 23ης αγωνιστικής στη Stoiximan.gr Basket League. Με 5/6 τρίποντα "καθάρισαν" στη β' παράταση οι "πράσινοι".

Το παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό Superfoods για την 23η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League επιβεβαίωσε απόλυτα τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Η "Ένωση" έφτασε κοντά στην πρώτη της νίκη επί ενός εκ των δύο "αιωνίων" μετά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια, αλλά στη β' παράταση έμεινε από δυνάμεις και ηττήθηκε από το "τριφύλλι" (106-87) που "πήρε φωτιά" σε εκείνο το σημείο, έχοντας 5/6 τρίποντα.

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου είχε την τελευταία επίθεση τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην α' παράταση, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο α' έξτρα πεντάλεπτο μάλιστα έχασε ένα κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ, που επέτρεψε στον Κέι Σι Ρίβερς να ισοφαρίσει το σκορ και να δώσει νέα... παράταση ζωής στην ομάδα του.

Από την άλλη, το "τριφύλλι" έμεινε αλώβητο επί των ημερών του Τσάβι Πασκουάλ εντός των συνόρων, για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για πρωτιά στο τέλος της regular season. Περιμένει πλέον ενδεχόμενο στραβοπάτημα του Ολυμπιακού, ενδεχομένως τη Δευτέρα (27/3, 16:00) στο Ρέθυμνο, για να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο MVP

Ώρες ώρες, ο Κρις Σίνγκλετον έμοιαζε να είναι παντού. Ο φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν εντυπωσιακός στο τέλος της κανονικής διάρκειας και τις δύο παρατάσεις, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Με 22 πόντους (με 4/9 δίπ., 3/3 τρίπ., 5/8 βολ.), 16 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος, 2 κλεψίματα και 1 τάπα σε 38'01'' έκανε τρομερή δουλειά στις δύο πλευρές του παρκέ, κερδίζοντας στο νήμα τον Γιάννη Μπουρούση (18π., 5ριμπ.).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Πολλά έγιναν σε κανονική διάρκεια και α' παράταση, στα οποία θα μπορούσαμε να σταθούμε. Στην πράξη όμως, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των "πρασίνων" στη β' παράταση χάρη στο σερί που έτρεξαν και "καθάρισαν" το παιχνίδι. Παρεμπιπτόντως, η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη, αν εξασφάλιζε το αμυντικό ριμπάουντ μετά το χαμένο λέι απ του Κέι Σι Ρίβερς στο α' έξτρα πεντάλεπτο, ή αν ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ήταν εύστοχος στο σουτ που πήρε αμέσως μετά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Σε κανονική διάρκεια και α' παράταση, ο Παναθηναϊκός είχε 5/23 τρίποντα, αλλά στη β' παράταση όλα άλλαξαν. Οι "πράσινοι" έβλεπαν το καλάθι της ΑΕΚ σαν βαρέλι, σούταραν με 5/6 τρίποντα και "καθάρισαν" το παιχνίδι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με πρώτο του μέλημα να "φορτώσει" παιχνίδι στον Γιάννη Μπουρούση, κάτι που έγινε σε απόλυτο βαθμό, με τον διεθνή σέντερ να πετυχαίνει μαζεμένους πόντους (με καρφώματα!) για να δώσει ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα του στην εκκίνηση του αγώνα (6-8 στο 3'05''), πριν αρχίσει η σταδιακή αντεπίθεση των γηπεδούχων, κυρίως με τους περιφερειακούς.

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με τον Μπραντ Νιούλεϊ ανέλαβαν δράση και μαζί με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη "υπέγραψαν" το +5 (20-15 στο 7'24''), το οποίο όμως εξανεμίστηκε πολύ γρήγορα, αφού ο Κρις Σίνγκλετον σκόραρε για τρεις στην εκπνοή του α' δεκαλέπτου (24-23).

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό, κυρίως επειδή οι άμυνες είχαν πολλά προβλήματα, με την ΑΕΚ να βρίσκει τον τρόπο να "πληγώσει" τη ρακέτα του "τριφυλλιού", με τον Δημήτρη Μαυροειδή. Από την άλλη, οι "πράσινοι" δεν είχαν την ίδια συνέπεια, με αποτέλεσμα να δουν τους γηπεδούχους να φτάνουν στο +7 (42-35) στο 16'40''.

Το περιφερειακό σουτ ήταν άλυτο πρόβλημα για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ (σ.σ.: 2/14 στο ημίχρονο), αλλά με τον Κρις Σίνγκλετον να παίρνει την σκυτάλη από τους συμπαίκτες του, ο Παναθηναϊκός έκανε την ολική ανατροπή, φτάνοντας σε δικό του +7 (44-51) στο 23'05'', με τον Νικ Καλάθη να προσφέρει πίσω από τα 6μ75.

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση διαρκείας των "κιτρινόμαυρων", που έδωσαν πολλές μπάλες στους ψηλούς τους. Οι Δημήτρης Μαυροειδής και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τελείωσαν τις περισσότερες φάσεις που πήραν κοντά στο καλάθι, για να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα του αγώνα μέσα σε τέσσερα λεπτά, έως ότου φέρουν την ΑΕΚ στο +5 (62-57) στο τέλος της γ' περιόδου.

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι, αφού καμία εκ των δύο είχε τη δυνατότητα να ξεφύγει στο σκορ. Οι Τζέιμς Φελντέιν και Μάικ Τζέιμς έδωσαν εκ νέου το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (64-66 στο 34'21''), ενώ λίγο αργότερα ο δεύτερος "έχτισε" το +6 (68-74) με 2'24'' να μένουν για το τέλος του αγώνα. Οι "πράσινοι" πάντως δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τη διαφορά, αφού ο Ντόνι ΜακΓκραθ "μίλησε" στο πιο κρίσιμο σημείο, σκοράροντας δύο φορές από την περιφέρεια (77-76 στο 39'01'').

Ο Κέι Σι Ρίβερς ισοφάρισε το παιχνίδι (77-77) με 46'' για το τέλος, αλλά μέχρι το τέλος του σαρανταλέπτου δεν υπήρξε κάτι άλλο. Ο Ντόνι ΜακΓκραθ αστόχησε σε δίποντο, οι Τζέιμς Φελντέιν (airball σε τρίποντο) και Γιάννης Μπουρούσης (άστοχο χουκ) επίσης στην τελευταία επίθεση του αγώνα, κι έτσι οι δύο ομάδες ήταν πλέον υποχρεωμένες να λύσουν τις διαφορές τους σ το έξτρα πεντάλεπτο.

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στην παράταση, ο Παναθηναϊκός έφτασε δύο φορές στο +3 (77-80 στο 41'08'' και 79-82 στο 41'56''), αλλά η ΑΕΚ είχε τις απαντήσεις, με τον Ντόνι ΜακΓκραθ να σκοράρει ξανά για τρεις. Ο γκαρντ της "Ένωσης" έβαλε τρίτο μεγάλο σουτ στο ντέρμπι, για να ξαναδώσει το προβάδισμα στην ομάδα του (83-82 στο 43'33''), πριν ο Δημήτρης Μαυροειδής δημιουργήσει το +2 (84-82) με 16.2'' να μένουν για το τέλος. Μετά το τάιμ άουτ του Τσάβι Πασκουάλ, ο Κέι Σι Ρίβερς αστόχησε σε αριστερό λέι απ, αλλά ο Νικ Καλάθης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ισοφάρισε (84-84) στα 6.5'' για το φινάλε, με το παιχνίδι να οδηγείται σε δεύτερη παράταση, αφού ο Ρόκο Λένι Ούκιτς αστόχησε -προ του Τζέιμς Γκιστ- σε μακρινό λέι απ στην εκπνοή.

Η ΑΕΚ δεν είχε όμως άλλες δυνάμεις για να αντισταθεί, με τον Παναθηναϊκό να "πατάει το γκάζι" και να "καθαρίζει" το παιχνίδι γρήγορα στη β' παράταση. Οι "πράσινοι" πέτυχαν μαζεμένους πόντους, την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν είχαν τις λύσεις περιφερειακά, με το +16 (84-100) στο 47'58'' να γράφει ουσιαστικά τον επίλογο της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 42-41, 62-57, 77-77κ.α., 84-84α' παρ., 87-106β' παρ.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 12 (2/10 τρίπ.), Λαρεντζάκης 5 (1/5 σουτ, 6 ασ.),. Νιούλεϊ 6 (2/2 τρίπ.), Μαυροειδής 12, Μαυροκεφαλίδης 19 (1 τρίπ., 6 ριμπ.), ΜακΓκραθ 9 (3/5 τρίπ.), Ελόνου 11 (11 ριμπ.), Βασιλειάδης, Χαριτόπουλος, Ντίξον 4, Σάκοτα 9 (0/3 τρίπ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Ρίβερς 17 (3/5 τρίπ., 6 ριμπ.), Φελντέιν 10 (1/5 τρίπ.), Μπουρούσης 18 (7/11 σουτ), Σίνγκλετον 22 (3/3 τρίπ., 16 ριμπ.), Καλάθης 14 (2), Τζέιμς 11, Παππάς 5 (1), Γκιστ 9 (6 ριμπ.), Γκάμπριελ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ