STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σκουρτόπουλος: "Το τελευταίο "πρέπει" για το Ρέθυμνο"

Σκουρτόπουλος: "Το τελευταίο "πρέπει" για το Ρέθυμνο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στάθηκε στη σημασία της νίκης του Ρεθύμνου επί του Κοροίβου μιλώντας για το "πρέπει" που συνόδευε την αναμέτρηση, την ώρα που ο Χάρης Μαρκόπουλος επισήμανε πως τα λάθη των παικτών του έκριναν το παιχνίδι.

Κατακτώντας το τέταρτο ροζ φύλλο αγώνα στα τελευταία πέντε παιχνίδια , το Ρέθυμνο απομακρύνθηκε για τα καλά από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας πλέον βάσιμες ελπίδες εισόδου στα πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Κόροιβο, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε στο "πρέπει" που συνόδευε την ομάδα του το αποψινό παιχνίδι, επισημαίνοντας πως οι λίγες λύσεις που έχει στα χέρια του είναι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να διαχειριστεί.

" Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας σήμερα, καθώς ήταν το τελευταίο "πρέπει" για τις νίκες. Η ομάδα ανταπεξήλθε καλά, έχοντας 5 νίκες στον β’ γύρο. Έχουμε μπροστά μία πεντάδα αγώνων που από εδώ και μπρος θα φανεί μέχρι που αξίζουμε να φτάσουμε. Είναι δύσκολοι αλλά σίγουρα μπορούμε να καταφέρουμε να πάρουμε και άλλα παιχνίδια. Αυτό που προέχει είναι να ξεκουραστούμε", δήλωσε αρχικά ο προπονητής των Κρητικών και συνέχισε:

" Έχουμε μικρό ρόστερ και στην συνέχεια να ετοιμαστούμε για να μπούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στην Καβάλα. Όσον αφορά στο ματς θεωρώ πως είχαμε κάποια καλά και κακά στοιχεία. Παρότι είχαμε αδράνεια στο ριμπάουντ ήταν κάτι που δεν μας στοίχισε γιατί είχαμε γενικά καλή αμυντική λειτουργία, ειδικά απέναντι στα πικ εν ρολ που ο Κόροιβος χρησιμοποιεί κατά μεγάλη βάση. Τα 19 λάθη που οδηγήθηκε ο Κόροιβος νομίζω το αποτυπώνει. Η εμπειρία είναι κάτι που αποκτιέται δεν είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε ταχύρρυθμα. Αυτό είναι που μας πονάει στην διαχείριση του σκορ κυρίως".

Τέλος, σχολίασε πως " αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί δούλεψαν πολύ μέχρι στιγμής. Τώρα πάμε να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε στην συνέχεια. Αναφορικά με τον Θεοδωρίδη είναι πλέον έτοιμος για να πάρει ένα ρόλο στην ομάδα. Δεν είναι εύκολη η μετάβαση από την Β' Εθνική στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Παρ’ όλα αυτά έχει δουλέψει καλά και δεν είναι τυχαία η συμμετοχή του. Είναι πλέον ένας παίκτης που μπορούμε να υπολογίζουμε. Είναι "καθαρόαιμο" πλέι μέικερ. Έχει καταλάβει τον ρόλο του και είναι στο χέρι του να καθιερωθεί στην ομάδα μας και στην κατηγορία".

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Θεοδωρίδης είπε: " Ήταν μία νίκη που θέλαμε πάση θυσία. Δουλέψαμε πολύ σκληρά αυτή την εβδομάδα με τον κόουτς. Το παιχνίδι ήταν αρκετά δύσκολο, ξέραμε την ομάδα του Κοροίβου. Πήραμε μία διαφορά, το διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε και πήραμε τελικά τη νίκη".

Σκουρτόπουλος: "Το τελευταίο "πρέπει" για το Ρέθυμνο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μαρκόπουλος: "Μας πλήγωσαν τα λάθη"

Στην αντίπερα όχθη, ο Χάρης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στα λάθη των παικτών του στη διάρκεια του αγώνα, επισημαίνοντας πως αυτά έπαιξαν μείζονα ρόλο στην απώλεια των δύο βαθμών της νίκης. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων συνεχάρη αρχικά το Ρέθυμνο για τη νίκη, ενώ εν συνεχεία είπε πως " κάνει εξαιρετική πορεία στον β' γύρο", για να συνεχίσει εξηγώντας:

" Ήταν ένα ματς το οποίο είχαμε κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Θεωρώ ότι προσπαθήσαμε πολύ και κατεβάσαμε το μέσο όρο πόντων του Ρεθύμνου. Είχαμε ανταγωνιστικότητα και αυτό φαίνεται στα ριμπάουντ. Όμως τα λάθη που κάναμε μας πλήγωσαν και δεν μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο σημείο που θέλαμε. Το πρωτάθλημα είναι ένας "μαραθώνιος" και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε το επόμενο ματς".

Τέλος, ο Αλεξάνταρ Τσάπιν είπε: " Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να συγχαρώ την αντίπαλη ομάδα. Χτύπησαν από το τρίποντο στην τελευταία περίοδο. Εμείς προσπαθήσαμε πολύ και το θέλαμε εξίσου αλλά δεν τα καταφέραμε. Προχωράμε και ελπίζω να τα πάμε καλύτερα στην συνέχεια".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ